Angajatii BRD pot dona lunar o suma de bani, ce va fi dublata de banca. Fondurile stranse vor finanta proiecte derulate de ONG-uri.

BRD Groupe Societe Generale deruleaza programul de implicare sociala a angajatilor "Schimba un destin. Da valoare unei vieti". In cadrul lui, angajatii BRD au posibilitatea sa doneze lunar, timp de un an, o suma de bani din salariu. Suma oferita de angajati este apoi dublata de banca si donata unor ONG-uri care initiaza proiecte educative sau de includere sociala destinate copiilor si tineriilor defavorizati.

De la sfarsitul lunii aprilie, cand a debutat programul, pana in acest moment, s-au inscris aproximativ 1.000 de angajati. Se estimeaza ca acestia vor dona impreuna, pe perioada unui an, peste 70.000 de Euro.

Cea mai activa unitate bancara este Grupul Dorobanti din Bucuresti, unde sunt inscrisi in program aproximativ 160 de persoane, adica peste jumatate din totalul angajatilor. In topul filialelor cu cei mai multi angajati inscrisi se numara si cele din orasele Iasi, Cluj, Timisoara si Constanta.

Patrick Gelin, Presedinte - Director General al BRD, vorbeste despre ce are special acest nou program al bancii:

"Exista numeroase programe de responsabilitate sociala in care banca s-a implicat de-a lungul anilor, in domenii diverse: cultura, educatie, sport sau solidaritate. Programul “Schimba un destin” este insa primul care permite practic participarea tuturor angajatilor. Daca pana acum implicarea noastra a avut un caracter institutional, acum, pentru prima oara, si angajatii, si banca, in aceeasi masura, participa la sustinerea unor programe de educatie sau sociale.

Am realizat ca exista o nevoie de implicare din partea colegilor, trebuia insa organizat un sistem simplu si transparent in acelasi timp de colectare a fondurilor si de raportare a rezultatelor. Aici a fost cheia reusitei acestei campanii. Este un program care ilustreaza foarte bine spiritul de echipa care anima banca noastra si de aceea il sustin si ii acord o importanta deosebita."

ONG-urile vor fi invitate sa se inscrie pentru obtinerea unei finantari

In perioada septembrie-octombrie, BRD va derula o campanie de comunicare externa adresata ONG-urilor. Acestea vor fi invitate sa se inscrie pentru obtinerea unei finantari, daca deruleaza proiecte menite sa imbunatateasca conditia sociala a copiilor si tinerilor defavorizati din Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi sau Constanta.

Proiectele propuse vor intra intr-o competitie si vor fi jurizate de un consiliu al angajatilor BRD, din care fac parte coordonatorii locali ai programului "Schimba un Destin" si membri ai Comitetului de Directie al bancii. Selectia se va face tinand cont de numarul de beneficiari si schimbarile pe care proiectul le va aduce in viata acestora.

Suma maxima acordata pentru un proiect va fi de 10.000 euro. Vor avea prioritate proiectele care:

Suma maxima acordata pentru un proiect va fi de 10.000 euro. Vor avea prioritate proiectele care:

    - cresc capacitatea fizica a persoanelor cu nevoi speciale sa se intretina sau sa practice o meserie,
    - dezvolta persoanelor cu nevoi speciale abilitati si cunostinte necesare la angajare;,
    - ofera asistenta in obtinerea unui loc de munca pe termen lung pentru persoanele cu nevoi speciale,
    - ofera instruire si asistenta pentru persoanele cu nevoi speciale pentru a-si dezvolta o afacere,
    - creaza un spatiu in care persoanele cu nevoi speciale pot profesa,
  - acopera costurile taxelor scolare sau a rechizitelor pentru liceu, scoala profesionala, colegiu sau universitate ale copiilor si tinerilor proveniti din medii sociale de risc,
    -  ajuta tineri din medii defavorizate sa se pregateasca pentru angajare,
   - ajuta tineri din medii sociale de risc sa-si dezvolte cunostinte sau abilitati necesare pentru o meserie sau sa-si inceapa o afacere.

Cititi articolul integral pe www.responsabilitatesociala.ro