Campania de strangere de fonduri “Case Ciripite”, in urma careia au fost licitate 16 case inedite de pasari, are scopul de a sustine cursuri de specialitate – “De-a Arhitectura in orasul meu”, pentru clasele a III-a si  a IV-a, si “De-a Arhitectura mini”, pentru clasele 0-I – unui total de 3.500 de elevi din 15 judete.

Siniat a sponsorizat “Casa dintr-un lemn”, realizata de catre biroul de arhitectura ADNBA. Aceasta va fi expusa publicului la galeria de arta contemporana Galateca din Bucuresti, pana pe 13 februarie, urmand dupa aceasta data sa fie mutata la Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA din Sibiu.

“Ne bucuram ca am avut ocazia de a fi alaturi de organizatia «De-a arhitectura» si sa sustinem proiectul «Case Ciripite» pentru al doilea an consecutiv. Consideram ca initiativele organizatiei au un rol semnificativ in formarea copiilor, intrucat contribuie la dezvoltarea creativitatii si preocuparii acestora pentru spatiul construit”, a declarat Bogdan Tulbure, Technical & Marketing Manager, Siniat Romania.

“Casa dintr-un lemn” a fost creata special pentru codobatura, o specie de pasari care traieste aproape de apa si se cuibareste prin cotloanele de pe langa lacuri si rauri. Comportamentul cel mai specific al pasarii, de la care provine si numele acesteia, este balansarea cozii. Casuta licitata de catre Siniat a fost construita din lemn de nuc, tratat cu ulei de in si este sustinuta de un stativ format dintr-o talpa metalica.

“Ne-am simtit si noi copii creand aceasta casuta. A fost o bucurie toata documentarea si desenele rezultate, precum si lucrul in echipa impreuna cu sculptorul Andrei Balan, din mana caruia a iesit «Casa dintr-un lemn». Pentru aceasta multumim Asociatiei «De-a arhitectura» si sponsorului nostru Siniat, care au facut posibila aceasta lucrare. Ne dorim ca toata aceasta colaborare sa aiba un rol edificator in formarea imaginatiei copiilor, atat din punct de vedere al intelegerii locuirii, cat si al lucrului de mana”, au declarat reprezentantii biroului de arhitectura ADNBA.

Siniat urmeaza o strategie de responsabilitate sociala care pune accentul pe sustenabilitate si educatie, deruleaza proiecte si dezvolta produse cu impact pozitiv asupra societatii si a mediului construit, cu ajutorul unor parteneri de incredere. 

Colaborarile cu mediile universitare: Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu”, Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, Universitatea Tehnica a Moldovei, precum si impreuna cu colegiile tehnice “Anghel Saligny” si “Gheorghe Asachi” din Iasi, care sunt dedicate educarii viitorilor profesionisti in domeniu. 

Programul “Micul Montator” este initiat de catre Siniat Romania si indreptat catre elevii din colegiile tehnice care doresc sa se specializeze in domeniul montajului sistemelor de gips-carton.


***
Despre Siniat
Compania Siniat Romania este membra a grupului ETEX, unul dintre cei mai mari producatori si furnizori mondiali de materiale de calitate si solutii pentru constructii. 

Siniat este unul dintre liderii locali in solutii pentru constructii iar in Romania detine doua fabrici, in care produce placi de gips-carton (la Turceni, judetul Gorj) si ipsos (la Aghiresu, judetul Cluj). 
Fabrica de la Turceni a fost deschisa oficial in luna octombrie 2015, in urma unei investitii de 50 milioane de euro, si este cea mai mare fabrica de placi de gips-carton din Romania. Deschiderea acestei fabrici pozitioneaza Siniat Romania drept singura companie care foloseste gipsul rezultat din procesul de desulfurare a gazelor de la o centrala termoelectrica, in acest fel ajutand la protejarea mediului inconjurator si contribuind la sustenabilitatea pe termen lung a propriilor operatiuni.

Compania furnizeaza produse si sisteme de gips-carton pentru numeroase proiecte, precum: sali de cinema, industria hoteliera, cladiri de birouri, spitale, institutii de invatamant si facilitati sportive, centre comerciale si rezidentiale.
Mai multe informatii despre Siniat gasiti la: www.siniat.ro