Aproximativ 300 de elevi de la Școala Gimnazială Cristea Caraman Cogealac și de la Liceul Tehnologic Cogealac vor învăța începând din acest an școlar într-un laborator de biologie proaspăt modernizat. Cu sprijinul CEZ, acesta a fost dotat cu aparatură, mobilier, materiale didactice și tehnologii noi pentru o mai bună pregătire a elevilor.

Tainele biologiei nu mai sunt un mister pentru elevii din Cogealac
„ReEnergizarea Biologiei”
reprezintă o inițiativă derulată în cadrul competiției „Generatorii de bine”, prin care angajații CEZ sunt încurajați anual să se implice în comunitatea din care fac parte.

Liceul Tehnologic Cogealac este situat la 50 km față de orașul Constanța, în mediul rural și este singura unitate din zonă care școlarizează elevi la nivel liceal și profesional. Elevii provin atât din Cogealac, cât și din localitățile învecinate. Profilul claselor de învățământ liceal este „Resurse naturale și protecția mediului”, iar biologia este una dintre materiile obligatorii de la examenul de bacalaureat.

Proiectul a susținut transformarea laboratorului de biologie într-un spațiu de învățare adaptat standardelor moderne. Investiția a acoperit nevoia de a revitaliza predarea acestei materii, prin dotarea cu:
  • Mobilier: bănci, scaune, catedră, flipchart magnetic cu suport
  • Aparatură de laborator: microscop digital LCD, vizualizator – cameră de documentare
  • Materiale didactice: 20 de portrete ale unor biologi, 100 preparate microscopice, schelet uman pe suport, celulă vegetală – model gigant magnetic,colecția completă de roci, minerale și fosile, kit experimente optică, planșă regnurile lumii vii, atlas și enciclopedii.

  • Pe termen scurt, elevii vor beneficia de un laborator modern, dotat cu tehnologie și resurse adecvate pentru desfășurarea orelor de curs. Pe termen lung, proiectul urmărește creșterea interesului elevilor pentru această disciplină, o mai bună pregătire și, totodată, creșterea gradului de promovare a examenului de bacalaureat.

    „Colaborarea cu Liceul Tehnologic Cogealac a devenit tradiție pentru noi, fiind un răspuns natural al prezenței noastre în comunitatea din județul Constanța și al angajamentului nostru de a susține educația. Începutul anului școlar este cel mai bun moment pentru a le oferi elevilor condiții mai bune în sala de clasă, așa cum au nevoie. Le dorim mult succes și rezultate pe măsură pe viitor!” - Ondrej Safar, Country Manager CEZ România.

    „Încă o dată, CEZ aduce bucurie în cadrul Liceului Tehnologic Cogealac, de data aceasta prin dotarea laboratorului de biologie. Clasa este acum mai veselă, mai luminoasă, mai atractivă pentru elevi și profesori, datorită mobilierului nou. Beneficiem acum de un microscop digital care va face studiul biologiei mult mai interesant, de un flipchart mobil, care va fi utilizat pentru prezentări, de un schelet nou. De asemenea, vizualizatorul pentru documente ne va ajuta în expunerea de conținuturi, imagini, scheme, de pe cărți, atlase, astfel încât să poată fi vizionate de întreaga clasă în același timp. Mulțumim CEZ pentru sprijinul constant oferit! Este o încurajare pentru noi să vedem că se investește în educație.” - Mirela Beregoi, Director Liceul Tehnologic Cogealac.

    Continuăm să demonstrăm că #energiavinedelaoameni și rămânem un partener de încredere pentru dezvoltarea tinerilor din generația viitorului.

    Divizia Oameni și Brand
    CEZ România

    ***


    Despre Generatorii de Bine

    Proiectul intern „Generatorii de Bine” încurajează angajații Grupului CEZ în România să propună și să se implice în proiecte de responsabilitate socială, în beneficiul comunităților locale din aria de activitate a Grupului (județele Argeș, Constanța, Caraș-Severin, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Teleorman și Vâlcea).