În perioada 1 octombrie – 30 noiembrie, 100 de elevi și 5 cadre didactice din cadrul Liceului Tehnologic "Sf. Dimitrie” Teregova se pregătesc pentru intervenția în situații de urgență. Inițiativa are în vedere:
Oamenii din comunitatea afectată: primele persoane care răspund la un dezastru natural
„Și eu pot salva o viață” este o inițiativă din cadrul competiției „Generatorii de Bine”, prin care angajații CEZ înscriu și propun anual soluții de viitor, în beneficiul comunității din care fac parte.
Nevoia de a susține dezvoltarea capacității de intervenție în situații de urgență, în rândul elevilor și profesorilor de la Liceul Tehnologic "Sf. Dimitrie” Teregova a pornit de la următoarele observații:
În cadrul proiectului, 100 de elevi și 5 cadre didactice vor beneficia de pregătire cu ajutorul educației nonformale, în urma căreia cei 5 profesori vor obține și un certificat de prim ajutor. De asemenea, fiecare profesor implicat în activitate va primi un Manual European de Prim Ajutor. Activitățile se vor desfășura săptămânal, sub îndrumarea echipei formate din specialiștii TMK Hydroenergy Power și Crucea Roșie Română – filiala Caraș-Severin.
„Sprijinim nevoile și dezvoltarea comunității locale în toate zonele în care operăm. Prin activitatea companiei TMK Hydroenergy Power, am consolidat o prietenie de durată cu oamenii din județul Caraș-Severin și ne-am dorit să investim în pregătirea lor pentru a face față potențialelor dezastre sau situații de criză. Comunitatea va câștiga cunoștințe și resurse esențiale pentru a reacționa corect în astfel de scenarii și chiar pentru a salva vieți.” - Ondrej Safar – CEO CEZ România.
„Activitățile SNCRR Filiala Caraș-Severin se bazează în primul rând pe evaluarea vulnerabilităților și a capacității comunităților predispuse la diferite forme de risc: situații de natură socială și umanitară, cât și dezastre naturale. Suntem onorați ca și de această dată să colaborăm cu TMK Hydroenergy Power în cadrul proiectului „Și eu pot salva o viață”, care oferă beneficii pe termen lung cetățenilor din zonă. Instruirea elevilor și a cadrelor didactice în domeniul primului ajutor și al management-ului dezastrelor naturale se dovedește a fi o nișă importantă, profesorii putând astfel, inclusiv după terminarea proiectului, să transmită mai departe cunoștințele dobândite.” - Cica Mihai-Alin, Director SNCRR Filiala Caraș-Severin.
Continuăm acțiunile care demonstrează că #energiavinedelaoameni și rămânem un partener de încredere al comunității în misiunea de a oferi o viață mai bună pentru generațiile viitorului.
Divizia Oameni și Brand
CEZ România
Despre Generatorii de Bine
Proiectul intern „Generatorii de Bine” încurajează angajații Grupului CEZ în România să propună și să se implice în proiecte de responsabilitate socială, în beneficiul comunităților locale din aria de activitate (județele Argeș, Constanța, Caraș-Severin, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Teleorman și Vâlcea).