Clinica de Recuperare Medicala Motivation se deschide in Bucuresti, strada Uranus, nr. 100.  Aceasta ofera consultatii medicale de specialitate, kinetoterapie, electroterapie, termoterapie, cursuri adresate cuplurilor in vederea  pregatirii pentru nastere si pentru ingrijirea nou-nascutului.

Clinica Motivation se diferentiaza de alte centre de recuperare şi prin faptul ca este o intreprindere sociala. Astfel, din veniturile obtinute, clinica va suporta costurile pentru furnizarea gratuita a serviciilor de recuperare medicala pentru persoane cu dizabilitati care nu-si pot permite sa plateasca. Serviciile pentru aceste persoane vor fi oferite intr-o alta locatie special amenajata, cu personal dedicat, incepand din al treilea an de activitate. Practic, prin pretul pe care clientii il vor plati pentru serviciile de calitate oferite, ei vor acoperi si o parte din costurile pentru recuperarea unei persoane cu dizabilitati cu venituri mici, in loc sa contribuie la profitul pe care in mod normal il incaseaza o intreprindere.

Clinica Motivation este detinuta de Fundatia Motivation, o organizatie nonprofit care lucreaza in beneficiul persoanelor cu dizabilitati.

„Pentru ca stim cat de importanta este si ce inseamna recuperarea medicala de calitate, Clinica Motivation isi propune ca, in urmatorii ani, sa aiba cei mai multumiti pacienti de pe piata centrelor de recuperare medicala din Bucuresti. In plus, vrem sa le oferim clientilor noştri oportunitatea ca, fara sa plateasca nimic in plus, sa ii ajute pe altii care nu-ti pot permite sa beneficieze de recuperarea medicala de care au nevoie, dupa un nou model de afacere promovat de laureatul Premiului Nobel pentru Pace din 2006 - Muhammad Yunus”,a declarat Cristian Ispas, Director General Motivation.

Clinica de Recuperare Motivation a fost finantata de Banca Comerciala Romana (BCR) prin programul pilot de finantare a intreprinderilor sociale. BCR acorda credite cu costuri zero si fara garantii pentru dezvoltarea afacerilor sociale – acele afaceri care rezolva o problema sociala, au o abordare comerciala, iar profitul este reinvestit sau folosit pentru sustinerea activitatilor unor ONG-uri (nu se acorda dividente persoanelor fizice).

„Credem ca intreprinderile sociale reprezinta viitorul dezvoltarii comunitatii. Beneficiarul unui credit pentru intreprindere sociala nu plateşte o dobanda financiara dar este obligat la „o dobanda sociala”. Prin acest gen de proiect, la BCR ne asumam rol de educare. Credem in obtinerea unui impact sustenabil, pe termen lung, pe principiu „ii invatam sa pescuiasca”. Este primul proiect astfel finantat şi este o continuare fireasca a colaborarii noastre cu Motivation. Ei sunt pionerii acestui domeniu in Romania iar noi suntem in faza de testare a creditelor pentru dezvoltarea intreprinderilor sociale” a declarat Ilinca Macri, şef Departament Comunitate BCR.

Programul de finantare a intreprinderilor sociale de la BCR face parte dintr-o initiativa mai ampla a Erste Group, good.bee, care dezvolta strategic solutii inovatoare pentru accesul la servicii bancare simple a populatiei defavorizate din Europa Centrala si de Est.

Pentru programul pilot de finantare a intreprinderilor sociale, BCR are un plafon de 3 milioane de euro pentru o perioada de 2 ani.

Fiecare aplicatie este strict analizata atat din punct de vedere al impactului social, cat si al modelului de business, care trebuie sa fie sustenabil pe termen lung si sa aiba capacitatea de a rambursa creditul primit.

„Succesul clinicii Motivation va demonstra viabilitatea proiectului caruia i-am acordat incredere si viabilitatea proiectelor de afaceri care rezolva probleme sociale”,a incheiat Ilinca Macri.

Clientii Clinicii Motivation vor putea beneficia de programe individualizate de recuperare medicala realizate de kinetoterapeuti profesionisti, sub indrumarea unor medici de specialitate, pentru o gama larga de afectiuni ale copiilor si adultilor, din domeniile: Ortopedie (recuperare post-fracturi, contracturi musculare, dureri de spate), Neurologie (Paralizie Cerebrala, Traumatism Vertebro-Medular, Accident Vascular Cerebral, Distrofie Musculara etc), Reumatologie, Geriatrie etc. Clientii nostri vor putea alege pachete personalizate de servicii medicale, urmand sa fie asistati de acelasi specialist pe tot parcursul recuperarii, pentru a maximiza rezultatele acesteia.

Personalul Clinicii de Recuperare Medicala Motivation are o experienta dovedita in domeniu. Din 2007, specialistii nostri au furnizat programe de recuperare medicala specializata prescrise de catre un medic specialist in recuperare medicala pentru pacienti cu dizabilitati fizice, accidente vasculare cerebrale sau alte afectiuni fizice.

Clinica Motivation ofera servicii de recuperare medicala de calitate clientilor intr-un spatiu generos de 160 de metri patrati. Clinica, situata in centrul Bucurestiului, beneficiaza de toate dotarile necesare procedurilor de recuperare, avand o sala de kinetoterapie de 40 de metri patrati, o sala de lucru individual si o sala de electroterapie de 20 de metri patrati.

 
Persoane de contact:
Corina Bimbasa: c.bimbasa@motivation.ro sau  0735.333.926   
Nicoleta Deliu: nicoleta.deliu@bcr.ro sau 0731.808.476