Concertul a fost organizat de KMG International, in parteneriat cu Fundatia Principesa Margareta a Romaniei si Ambasada Republicii Kazahstan la Bucuresti, in cadrul initiativei companiei de a sutine atat tinerele talente de pe scena culturala din Romania, cit si schimbul de valori culturale dintre Romania si Kazakhstan. 

„Cultura are o importanta deosebita pentru ca leaga oamenii si consolideaza relatiile intre popoare. Este misiunea noastra sa promovam in mod egal valorile autentice ale Kazahstanului si Romaniei si sa cream oportunitati pentru schimburile culturale, asa cum este acest concert” – E.S. Daulet Batrashev, Ambasador al Republicii Kazahstan in Romania.

„KMG International, sub brandul Rompetrol, sprijina cultura in toate formele de manifestare artistica. Suntem mandri sa fim alaturi si sa promovam orchestra de tineri talentati infiintata de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei si suntem onorati ca am reusit sa il aducem pe scena Ateneului Roman pe violonistul kazah Arman Mourzagaliyev”, a declarat Zhanat Tussupbekov, CEO al KMG International.
 
Arman Mourzagaliev, unul dintre solistii extraordinari ai Kazahstanului, a sustinut prima sa reprezentatie publica la varsta de opt ani. Pe parcursul carierei sale acesta s-a impus ca un interpret activ de concerte si recitaluri, diversitatea gusturilor sale muzicale determinandu-l sa urmeze o gama variata de proiecte muzicale. Proiectele sale recente si viitoare includ stransa colaborare cu Leon Kirschner, Ellen Taaffe Zwilich, Paul Schoenfield, Sandor Szokolay, Joseph Silverstein precum si interpretarea a numeroase piese de compozitori notabili ai secolului al XX-lea, inclusiv lucrari de Robert Russell-Bennett, Paul Schoenfield, Alberto Ginastera, Alfred Schnittke, Aaron Copland, Arvo Part, Lazslo Tihanyi, Claude Bolling, Astor Piazzolla, Iacob do Bandolim, Georgas Pelecis si Giya Kancheli.
 
„Sunt bucuros si onorat ca am avut ocazia sa urc pe scena faimosului Ateneu Roman si sa ma cufund in muzica alaturi de colegii mei muzicieni din Romania, o tara celebra pentru mostenirea sa muzicala, traditia culturala bogata, compozitorii si interpretii straluciti. Din toate punctele de vedere, a fost o experienta captivanta”, a declarat violonistul Arman Mourzagaliyev.
 
Repertoriul concertului a fost alcatuit din Uvertura la „Nunta lui Figaro”, de Wolfgang Amadeus Mozart, Concertul pentru vioara si orchestra in Re minor de Felix Mendelssohn-Bartholdy si fragmente din Suitele Carmen Nr. 1 si Nr. 2 pentru orchestra, de Georges Bizet. 
 
Incepand cu anul 2011, KMG International s-a implicat activ in programe si proiecte culturale care promoveaza valorilor sociale si culturale ale Romaniei atat la nivel national, cat si international, precum Festivalul si Concursul George Enescu sau sustinerea din 2015 a activitatii Orchestrei Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei. 
 
***
Despre KMG International
KMG International desfasoara operatiuni majore in rafinare, petrochimie, retail, trading, upstream si servicii industriale, fiind un important jucator in regiunea Marii Negre.

In Romania, Grupul opereaza rafinaria Petromidia Navodar, cu o capacitate de procesare de peste 5 milioane de tone/an, Vega Ploiesti – cea mai veche unitate de profil in functiune (1905), dar si o retea de distributie a carburantilor formata din peste 740 de puncte de alimentare, 230 de statii distributie GPL auto, 9.000 de puncte de distributie butelii si 3 statii de imbuteliere GPL, 7 depozite. 
KMG International, detinut integral de compania nationala KazMunayGas Kazahstan, sustine din 2009 initiative ce au ca scop promovarea culturii si identitatii romanesti in Kazahstan (prin parteneriatul cu Asociatia Dacia, infiintata de vorbitorii de limba romana din regiunea Karaganda), dar si a culturii kazahe in Romania, prin acest festival, dar si alte demersuri – de exemplu: sprijinirea concertelor pianistului Amir Tebenikhin si a violonistei Zhibek Mussurgaliyeva in cadrul Concursului si Festivalului George Enescu.