ECCO lanseaza in Romania campania “Copii pentru Copii”. Prin aceasta initiativa, copiii sunt invitati sa doneze orfelinatelor incaltamintea pe care nu o mai folosesc. Startul se da incepand cu 1 septembrie si se va desfasura pe parcursul intregii luni.

Magazinele ECCO din Romania sprijina aceasta actiune cu scop caritabil oferind un discount de 15 % la achizitionarea de produse noi pentru copii, in schimbul unei perechi de pantofi donata. Incaltamintea primita va fi supusa unui tratament de igienizare, urmand ca apoi sa fie oferita copiilor din doua orfelinate, unul din Cluj si altul din Bucuresti.

“Copii pentru copii este o campanie pe care, de 4 ani, ECCO o desfasoara in mai multe tari din Europa. Sper sa putem ajuta cat mai multi copii prin acest demers, pe care dorim sa-l transformam intr-un proiect pe termen lung si sa-l realizam in fiecare an”, declara Victor Tighinean, directorul firmei.



Compania ECCO a dezvoltat un program caritabil, numit “ECCO Walk for life”, prin intermediul caruia sustine in mod constant o serie de activitati umanitare. Alaturandu-se unor organizatii nonguvernamentale, precum World Wildlife Fund (WWF), UNICEF, Street Kids International, Danish Heart Foundation, ECCO are drept scop principal ajutorarea copiilor defavorizati, incurajarea unui stil de viata sanatos si protejarea naturii.

De o mare amploare este proiectul “Walkathon”, initiat de ECCO in cadrul programului “ECCO Walk for life”. Incepand cu 1999, ECCO Walkathon s-a desfasurat in peste 26 de tari, printre care Japonia, SUA, Olanda, Danemarca, Suedia sau Germania. Pentru fiecare kilometru parcurs de participanti, ECCO doneaza cate un euro pentru unul din proiectele umanitare. Anul trecut au fost donati 480 000 de euro.

-------------------------------------------------------
Despre ECCO
Brandul ECCO a luat nastere in anul 1963 in orasul Bredebro din Danemarca. ECCO este in top 3 al celor mai mari producatori de incaltaminte din lume, cu vanzari de peste 16 de milioane de perechi pe toate continentele, fiind disponibila in peste 10.000 de locatii din care 1.000 de magazine monobrand.
 In 1991 ECCO devine distribuitor oficial al Curtii Regale Daneze, iar in 1994 castiga titlul de brandul anului in Statele Unite.

In Romania, reteaua ECCO opereaza 8 magazine in orase precum: Bucuresti (Centrul Comercial Feeria, Baneasa Shopping City si Fashion House Outlet Centre), Cluj-Napoca (Iulius Mall, Polus Center si pe strada Ferdinand), Iasi (Centrul Comercial Felicia), Constanta (Tomis Mall), urmand ca in perioada imediat urmatoare sa inaugureze la Bucuresti doua noi magazine in Cotroceni Park, printre care primul magazin ECCO Kids din Romania.