UniCredit Bank lansează cea de-a doua ediție a Start Major, programul de educație financiară și pentru carieră care pregătește elevii din învățământul profesional și tehnic să devină independenți. Programul se desfășoară în acest an exclusiv online, cu participarea a 1.500 de elevi din peste 70 licee tehnologice invitate, din București, județele Cluj și Iași. Această ediție este dezvoltată în parteneriat cu Asociația The Social Incubator, cu implicarea angajaților UniCredit Bank în rol de traineri-voluntari. 
 
Start Major își propune să crească șansele pentru independență financiară și succes în carieră pentru elevii din învățământul profesional și tehnic, odată ce aceștia împlinesc 18 ani. Elevii de liceu învață cum să își gestioneze corect resursele financiare, descoperă ce roluri profesionale li se potrivesc, cum pot obține un loc de muncă, dar și cum pot dezvolta o afacere. 
 
„Ne bucurăm să continuăm Start Major în format online, pentru că ne permite să aducem împreună și mai mulți liceeni, pentru o experiență de învățare valoroasă. Am văzut din prima ediție că elevii au avut un parcurs pozitiv și util, care le-a adus informații și abilități noi, dezvoltare personală și profesională, iar pentru unii a fost un adevărat spațiu de incubare a viitoarei afaceri. Acest program este pentru noi încă un mod de a contribui în comunitate și de a împărtăși din expertiza noastră în domeniul financiar, cu ajutorul celor 15 colegi din bancă care se vor implica în rol de traineri”, a declarat Alina Drăgan, Strategic Consultant, Financial Education, UniCredit Bank.
 
„Educația financiară joacă un rol extrem de important în dezvoltarea tinerilor, fiind o componentă esențială în tranziția către viața independentă. Start Major este un proiect amplu, care abordează teme de interes pentru tineri și poate genera un efect pozitiv în viețile lor: formarea unui comportament financiar responsabil și echilibrat, dobândirea de noi cunoștințe și dezvoltarea de abilități și competențe pentru o carieră de succes potrivită lor. Ne bucurăm să facem parte din echipa programului și suntem entuziasmați să contribuim în acest fel la dezvoltarea elevilor din învățământul profesional și tehnologic. Știm din experiență că există o astfel de nevoie, pentru că o bună parte dintre acești elevi se pregătesc să își înceapă drumul profesional după încheierea liceului”, ne spune Adriana Preda, Director Executiv & Membru titular Consiliu Director, Asociația The Social Incubator.
 
Ediția 2021 a Start Major include următoarele etape:
• Etapa 1 (februarie-martie 2021) – cursuri online interactive pentru 1.500 de elevi din clasele IX-XII despre bazele independenței financiare
• Etapa 2 (martie 2021) – ateliere online pentru peste 300 de participanți din clasele XI-XII despre angajabilitate: dezvoltarea profilului profesional, oportunități de angajare și pregătirea pentru piața muncii;
• Etapa 3 (aprilie 2021) – tabără online pentru 60 de participanți din clasele XI-XII despre dezvoltarea unei afaceri proprii: legislație, cercetarea pieței, marketing și comunicare, finanțare și administrarea bugetului.

Start Major reprezintă unul dintre cele două programe de Educație financiară și incluziune – alături de Academia Minților Creative – pe care le derulează UniCredit Bank în contextul Social Impact Banking, angajamentul companiei de a construi o societate mai echitabilă și mai inclusivă, prin dezvoltarea bunăstării sociale și economice. Programul a fost demarat în octombrie 2019 și a fost parcurs de peste 300 de elevi din 10 licee tehnologice din București. 

***
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.

Asociația The Social Incubator a fost înființată în aprilie 2014, pentru a determina o schimbare reală și sustenabilă în viețile tinerilor vulnerabili din România. Asociaţia oferă soluții concrete de integrare socială și profesională, care produc rezultate cu impact pe termen lung în viața tinerilor care au părăsit sau urmează să părăsească sistemul de protecție a copilului. În baza unor programe complexe, personalizate pe nevoile și specificul fiecărui tânăr, axate pe dezvoltare personală, educație și integrare pe piața muncii, tinerii sunt sprijiniți să dobândească aptitudinile necesare tranziției către viața pe cont propriu.