Kaufland Romania, un partener implicat si dedicat cauzelor Fundatiei Inovatii Sociale Regina Maria, acorda 10.000 euro ca raspuns urgent la nevoia noastra de a infiinta Divizia de ingrijiri medicale mobile pentru refugiati. Suma permite achizitionarea rapida a unui ecograf mobil, medicamente si acopera partial cheltuiala cu personalul medical.
 
“Inca de la inceputul crizei, am ales sa ne implicam acolo unde a fost nevoie de sprijin. Astfel ca am dat curs acestei initiative pentru ca Fundatia Inovatii Sociale Regina Maria este unul dintre partenerii de incredere pentru noi, deruland in ultimii ani mai multe proiecte cu impact pozitiv in vietile persoanelor nevoiase, mai ales in timpul pandemiei. Si de aceasta data ne-am unit fortele intr-un scop comun de intrajutorare a refugiatilor din Ucraina.” a declarat Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland Romania si Republica Moldova
 
Acest proiect s-a conturat ca urmare a situatiei de criza declansata de luptele dintre Rusia si Ucraina, cand cetatenii ucraineni au fugit spre Romaniei pentru a-si salva viata. Echipa fundatiei a participat activ in actiuni de voluntariat desfasurate in cateva centre de refugiati din apropierea Bucurestiului, avand astfel posibilitatea de a identifica rapid aceasta nevoie reala si urgenta de ajutor.

 
“Am remarcat ca un numar semnificativ din refugiatii ajunsi in centrele de tranzit aveau diferite probleme de sanatate, erau speriati, inghetati, insa aproape nici unul nu-si dorea sa plece din centru la vreun spital sau vreo clinica, din teama de a nu-si pierde locul in zborul de repatriere sau spre urmatoarea destinatie. Atunci ne-am decis ca acum este momentul sa urgentam proiectul nostru, de a infiinta o divizie de ingrijiri medicale mobile, pentru a le oferi refugiatilor aflati in tranzit in centrele din Bucuresti si Ilfov serviciile medicale de baza chiar in locul in care sunt gazduiti. Facem astfel apel la toti prietenii nostri, sponsori, companii care pot dona folosind faciliatea fiscala de redirectionare a impozitului pe profit, oricine doreste sa contribuie la sustinerea acestui proiect! Iubirea de semeni este mai puternica decat orice arma. Si avem increderea ca impreuna putem schimba soarta acestor oameni si putem face ca raul sa para mai mic in aceste vremuri tulburi!” Cristiana Mateoiu, Director Executiv al Fundatiei Inovatii Sociale Regina Maria.

 
In ultima luna, conform cifrelor oficiale comunicate de Inspectoratul General al Politiei de Frontiera, in Romania au ajuns peste 500.000 de refugiati ucraineni, iar in Bucuresti si Ilfov s-au aflat in tranzit mii de refugiati.

Fundatia si-a propus sa ofere refugiatilor din Bucuresti si Ilfov acces la servicii medicale prin intermediul unor echipe mobile de medici care sa acorde consultatii si medicamente direct la centre, dar si suport educational si emotional pentru copiii acestora in centrele educationale pe care le coordonam.

Pana in acest moment, am reusit sa oferim cu ajutorul unui echipaj medical sustinut de fundatie consultatii unui numar de peste 140 de pacienti, copii si adulti, in sapte centre din Bucuresti si imprejurimi.

Pentru ca acest proiect sa fie extins astfel incat sa raspunda unui numar cat mai mare de solicitari, este nevoie de o investitie de minim 81.000 de euro, alocabili exclusiv achizitionarii a 3 unitati medicale, unei autoutilitare dar sa acopere si cheltuielile aferente personalului medical si medicamentelor de baza.

Facem astfel apel la toti cei care pot contribui fie prin sponsorizare, SMS la 8802 pentru o donatie unica in valoare de 2 euro, donand online sau completand formularul 3,5%.

Mai multe despre implicarea fundatiei in ajutorarea refugiatilor vedeti AICI.



***
Fundatia Inovatii Sociale Regina Maria este un ONG care ofera de 10 ani o gama larga de servicii medicale gratuite persoanelor fara venituri si asigurari medicale prin cele 2 policlinici sociale din Bucuresti si care ingrijeste si educa un numar de peste 200 de copii din familii defavorizate in cele trei centre educationale ale Fundatiei (Baneasa, Corbeanca, Clinceni). Fundatia Inovatii Sociale Regina Maria este initiativa filantropica a familiei Dr. Wargha si Mitra Enayati.


Kaufland se numara printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine in 8 tari, 132.000 de angajati si o retea de 152 de magazine in Romania. Asumarea responsabilitatii ecologice si sociale este un aspect esential al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei consta in ideea ca lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecaruia, de aceea, in 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferenta”, sub umbrela careia sunt comunicate toate actiunile de responsabilitate sociala. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfasurate in parteneriat cu asociatii nonguvernamentale regionale sau nationale si urmaresc implementarea de programe sociale complexe ce se adreseaza unor grupuri mari de beneficiari.