• Peste 21,000,000 RON stransi de catre Fundatie in 18 ani;
• Peste 18.000.000 RON investiti de catre Fundatie in 18 ani;
• Peste 2,500,000 RON stransi de catre Fundatie in 2015;
• Peste 14,000 de parinti si copii sprijiniti prin intermediul Caselor Ronald McDonald;
• Doua Case Departe de Casa construite la Bucuresti si Timisoara.
In total, peste 14,000 de parinti si copii au fost primiti in aceste “Case departe de casa”. Fundatia urmeaza sa inceapa anul acesta constructia celei celei de-a treia Case Ronald McDonald.
„Infiintarea Fundatiei in Romania a venit la putin timp dupa ce am deschis primul restaurant si cred ca a fost cea mai buna decizie pe care am luat-o. Construirea celor doua case departe de casa a venit in sprijinul a peste 7000 de familii care aveau nevoie de ajutor intr-un moment important din viata lor, reusind sa-i facem sa uite de cel putin o grija. Mai mult, anul trecut am reusit sa strangem fonduri record de peste 2,500,000 RON, suma care ne va ajuta in construirea celei de-a treia Case Ronald McDonald – cel mai important proiect al Fundatiei din ultimii opt ani“ declara Daniel Boaje, Director General McDonald’s Romania.
Casele Ronald McDonald vin in sprijinul familiilor ai caror copii sunt internati pentru tratamente pe termen lung in spital. Pe durata spitalizarii copiilor, parintii nu platesc cazarea. In Romania, Fundatia pentru Copii Ronald McDonald a construit doua case Ronald McDonald, in Bucuresti, la Spitalul Grigore Alexandrescu si in Timisoara, la Spitalul pentru Copii Louis Turcanu. Acestea au fost de la deschidere ‘case departe de casa’ pentru peste 14,000 de parinti care au putut fi alaturi de copiii lor in perioada de spitalizare, fara sa aiba astfel nicio cheltuiala de cazare sau de transport.
“Fundatia Ronald McDonald este o institutie care face parte organic din Spitalul Grigore Alexandrescu prin Casa Ronald McDonald ce se afla in interiorul spitalului si care are o valoare sociala si economica uriasa. Practic, e o componenta esentiala in buna functionare a spitalului”, a completat Prof. Univ. Dr. Dan Mircea Enescu, managerul spitalului de copii Grigore Alexandrescu.
Primele proiecte sustinute de Fundatie au fost o serie de interventii chirurgicale dificile pentru copiii cu malformatii faciale. In fiecare an de atunci, Fundatia s-a implicat in nenumarate proiecte dedicate protectiei copiilor aflati in spitale, educatiei celor defavorizati sau reconstructiei de locuinte, atunci cand acestea au fost afectate de calamitati naturale. In Romania, oamenii au raspuns mesajelor Fundatiei. Astfel, multe dintre contributiile financiare provin de la cei care trec pragul restaurantelor McDonald’s si sunt lasate in cutiile speciale pentru Fundatia pentru Copii Ronald McDonald. Pe langa sustinerea din partea clientilor, Fundatia este sprijinita anual de cei peste 4,000 de angajati McDonald’s si peste 300 de parteneri locali – atat prin donatii, cat si prin implicarea constanta in implementarea proiectelor.
“Casa Ronald McDonald este pentru mine, fetita mea si familia noastra un factor important care contribuie la vindecarea copilului nostru. Aceasta este intr-adevar o casa-departe-de-casa, iar fiica noastra abia asteapta, dupa fiecare tratament, sa se intoarca aici. Aici ne recapatam fortele, avand liniste, acces la toate utilitatile casei, bucatarie, sala de mese, frigider, dulap de alimente, vesela, baie proprie. Aici am avut ocazia sa socializam cu alte familii, sa legam prietenii, sa ne sprijinim reciproc. Amplasamentul cladirii este intr-un loc linistit, foarte aproape de Spitalul de copii Louis Turcanu, unde urmam tratamentul, dandu-ne siguranta in cazul unei urgente medicale. Doresc pe aceasta cale sa le multumesc din suflet tuturor celor care ne sprijina in acest moment greu prin care trecem” - Ioana, mama Dianei, 10 ani - Casa Ronald McDonald Timisoara.
###
Despre McHappy Day
McHappy Day este cel mai mare eveniment anual al Fundatiei pentru Copii Ronald McDonald. Este ziua in care persoane publice devin pentru o zi purtatori ai mesajului McDonald’s, asa cum se intampla peste tot in lume. Alaturi de angajatii companiei, personalitatile invitate sa se alature cauzei Fundatiei dau viata proiectelor care salveaza vieti. Fondurile stranse la acest eveniment ajung in "Cutia cu sperante" si de aici la Fundatie, de unde sunt finantate initiative legate in majoritatea cazurilor de sanatatea copiilor.
Dupa ce in 2014 a dat startul campaniei ”Mi-e pofta sa fac bine” pentru a strange bani pentru construirea celei de a treia case Ronald McDonald, Fundatia isi doreste ca in 2017 sa deschida usile celei de de-a treia Case Ronald McDonald.
Despre Fundatia pentru copii Ronald McDonald
Ideea de a crea Fundatia pentru copii Ronald McDonald a aparut odata cu lupta unui copil, Kim Hill, cu leucemia. Familia lui Kim, in straduinta de a ramane alaturi de fiica lor pe perioada tratamentului, a inspirat McDonald’s, medicul care o ingrijea, comunitatea de unde provenea si un jucator de fotbal, tatal lui Kim, sa creeze prima Casa Ronald McDonald. De atunci, sistemul de Case Ronald McDonald s-a dezvoltat permanent. Astazi, peste 9 milioane de copii si familiile lor primesc anual ajutor in intreaga lume, prin Fundatia pentru Copii Ronald McDonald, care inseamna 357 Case Ronald McDonald, peste 8,000 de familii ajutate zilnic, 206 Camere de Familie in Spitale care primesc si ele peste 8,000 de familii zilnic, 49 de unitati mobile Ronald McDonald care fac analize de baza pentru peste 4,000 de copii zilnic. Sustinerea este asigurata in principal de McDonald’s, prin donatiile clientilor sai, care depasesc 51 de milioane de dolari anual, in intreaga lume.
In afara de Casele Ronald McDonald, printre proiectele fundatiei se numara proiectul «Operation Smile», prin care o echipa intenationala de chirurgi a operat gratuit peste 150 de copii cu malformatii faciale, infiintarea unei sectii de oncologie-hematologie pediatrica la Spitalul Clinic Judetean din Targu Mures, construirea unui lift in Spitalul de copii Louis Turcanu din Timisoara care sa faciliteze accesul copiilor operati la etajele superioare, dotarea Spitalului pentru Copii Grigore Alexandrescu cu echipamente medicale performante de imagistica, cel mai important fiind un computer tomograf performant care ajuta la diagnosticarea corecta a peste 3,000 de copii anual.
Incepand cu anul 2013, Fundatia este coordonata in Romania de un consiliu onorific, din care fac parte:
Prof. Univ. Dr. Dan Mircea Enescu, directorul spitalului de copii Grigore Alexandrescu
Prof. Univ. Dr. Margit Serban, directorul sectiei de hemato-oncologie a spitalului de copii Louis Turcanu
Dr. Alin Popescu, Medic specialist de medicina sportiva
Dna. Amalia Nastase, personalitate publica
Dl. Daniel Boaje, director general al McDonald’s Romania