La eveniment au fost prezenti reprezentanti ai celor 5 afaceri sociale castigatoare, beneficiarii acestora si alte afaceri din portofoliul NESsT. Din partea organizatorilor, Septiumiu Postelnicu (VP Global Banking Solutions UniCredit Bank), Alice Aricò (Program Officer, UniCredit Foundation), Girolamo Antonucci (Branch Manager UniCredit Business Integrated Solutions Romania) si Zoltan Bereczki (Enterprise Development Director NESsT Romania) au vorbit despre importanta parteneriatului si impactul social.
 
Maurizio Carrara, Chairman UniCredit Foundation explica importanta sustinerii sectorului economiei sociale: “Cred ca sprijinul strategic pentru crearea si sustinerea afacerilor sociale in fazele incipiente, atat in Romania, cat si in alte parti ale lumii, sunt esentiale atat pentru dezvoltarea economiei nonprofit, cat si a celorlalte sectoare economice – astazi si in viitorul apropiat. Sunt foarte mandru de rezultatele pe care le avem astazi, care nu ar fi fost posibile fara contributia valoroasa a UniCredit Bank, UniCredit Business Integrated Solutions si a Fundatiei NESsT Romania.”
 
Septiumiu Postelnicu, VP Global Bankig Solutions UniCredit Bank subliniaza importanta parteneriatului : „UniCredit Bank face parte dintr-un grup cu traditie in domeniul implicarii sociale. Din 2012, prin parteneriatul cu Fundatia NESsT si sustinerea UniCredit Foundation, am reusit sa sprijinim activitatea a 17 afaceri care reprezinta pentru comunitatile in care sunt prezente poate singura sansa la un venit care sa le asigure o viata decenta. Cred ca dezvoltarea gandirii antreprenoriale si adresarea categoriilor vulnerabile prin sustinerea intreprinderilor sociale reprezinta solutia castigatoare pe termen mediu si lung pentru combaterea saraciei si a marginalizarii categoriilor dezavantajate.” 
 
Girolamo Antonucci, Branch Manager UniCredit Business Integrated Solutions Romania evidentiaza implicarea colegilor in proiectele sociale: „UniCredit Business Integrated Solutions Romania – compania de servicii a grupului UniCredit – contribuie inca din 2012 la promovarea proiectelor sociale, printre care <<Your Choice Your Project>>, in randul colegilor. Anul acesta, angajatii UniCredit Business Integrated Solutions si UniCredit Bank s-au implicat activ, desemnand, prin votul lor, cele trei proiecte castigatoare.” 
 
Castigatorii editiei de anul acesta au fost selectati dintr-un numar de 80 de aplicatii in urma evaluarii unui juriu de experti - reprezentanti ai retelei NESsT, ai retelei Business Advisory Network, parteneri din cadrul UniCredit Bank, Social Entrepreneurship Initiative and Foundation (SEIF), Zurich, Elvetia, si Fundatia Alaturi de Voi (ADV), Iasi, Romania si prin votul direct al aproximativ 750 de angajati din cadrul UniCredit Bank si UniCredit Busiuness Integrated Solutions in cadrul initiativei „Your Choice Your Project” organizata de UniCredit Foundation. 
 
Pe scurt, castigatorii acestei editii sunt: 
 
Made in Rosia Montana este o afacere care ofera femeilor din Rosia Montana surse alternative de venit prin productia si comercializarea obiectelor de design vestimentar din lana. Tica Darie, un tanar antreprenor local lucreaza deja cu 30 de femei din zona, carora si-a propus, prin finantarea primita, sa le mareasca venitul lunar de la 400 de lei la 800 de lei. Planurile lui de viitor includ dezvoltarea unei linii premium de produse in colaborare cu designeri romani si extinderea retelei de distributie.  
 
Woodjoy, cu sediul in Targu Mures, este o companie care produce obiecte de mobilier si jocuri din lemn pentru copii. Finantarea primita ii va ajuta sa mareasca numarul angajatilor de la 9 la 17 - persoane cu dizabilitati si din categorii sociale dezavantajate. 
 
Gradina Sociala AMURTEL din satul Poieni, judetul Buzau, se ocupa de integrarea sociala a copiilor si tinerilor aflati in centrul de plasament. Finantarea de la UniCredit ii va ajuta sa isi extinda gradina de legume, care are ca piata de desfacere peste 30 de clienti din zona urbana. Momentan gradina produce 5 tone de legume pe an si a creat deja 14 locuri de munca pentru persoanele vulnerabile din comunitate. 
 
Asociatia Merci Charity Boutique din Bucuresti isi propune sa deschida primul concept store caritabil din Romania: Casuta Faptelor Bune. Atelierul va produce si comercializa produse provenite de la peste 50 de artisti si producatori locali, iar banii castigati vor merge catre copiii proveniti din familii defavorizate sau cu afectiuni oncologice.
 
Asociatia Phoenix Speranta din Medias, judetul Sibiu care are ca scop incluziunea sociala a persoanelor cu dizabilitati. Cu finantarea primita vor dezvolta o intreprindere sociala care va produce si comercializa un sapun vegetal, produs la rece, care va fi distribuit pe piata HoReCa si magazinele naturiste. Atelierul va incadra in procesul de productie 6 persoane cu dizabilitati, iar banii vor merge catre sustinerea celor peste 100 de persoane aflate in prezent in grija asociatiei. 
 
Parteneriatul dintre UniCredit Foundation, UniCredit Bank, UniCredit Business Integrated Solutions si Fundatia NESsT a inceput in 2012 cu un obiectiv comun: sustinerea intreprinderilor sociale care permit accesul grupurilor dezavantajate la un venit constant care sa le asigure o viata decenta. De atunci, 17 intreprinderi sociale au fost sustinute cu peste 240,000 de Euro. Impactul social inseamna astazi peste 5.000 de beneficiari din 15 comunitati si peste 200 de locuri de munca create in cadrul intreprinderilor sociale finantate si a lantului lor de furnizori. 
 
***
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, grupul financiar european cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est. In Romania, UniCredit Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse pentru toate categoriile de clienti. Banca isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea.
Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania prin intermediul urmatoarelor companii: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing (UCFIN), UniCredit Leasing Corporation (UCLC), UniCredit Insurance Broker, Unicredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).
 
 
Despre UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS)
UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS) a fost acreata prin integrarea si consolidarea a 16 companii din grupul UniCredit si este dedicata furnizarii de servicii in sectoarele de Tehnologia Informației si Comunicattiilor (ICT), Back Office si Middle Office, Real Estate, Security si Procurement.
Noua companie cuprinde circa 11.000 de persoane si desfasoara activitatti in 11 tari: Austria, Germania, Italia, Polonia, Marea Britanie, Republica Ceha, Romania, Slovacia, Ungaria, Statele Unite ale Americii si Singapore.
Serviciile sunt menite sa urmeze o abordare internattionala, pentru a canaliza eficientta si economiile de scala, pastrand intacta o viziune clara de ansamblu asupra necesitattilor specifice locale, pentru a asigura satisfacerea clientului. Serviciile centrate pe clientti asigura profesionalism si competentta si constituie o valoare adaugata si in ceea ce priveste dezvoltarea personala.  
 
Despre UniCredit Foundation
UniCredit Foundation a fost infiintata in 2003 cu scopul de a contribui la dezvoltarea solidaritatii si filantropiei in acele comunitatile locale si teritoriile unde UniCredit este prezent (17 tari incluzand Europa si Asia Centrala). Prin transferul de resurse financiare si abilitatile de management specifice unei companii, UniCredit Foundation sprijina proiecte cu impact social semnificativ si inovatia, implementate de organizatii locale nonprofit. 
Proiectele implementate le ofera angajatilor posibilitatea de a participa la o cultura a incluziunii sociale in cadrul bancii. In ultimii 10 ani de activitate, Fundatia a implementat peste 400 de proiecte si initiative, cu un total de 100 de milioane euro investite la nivel local.
 
 
 
Pentru mai multe detalii, va rugam contactati:  
Maria Besnea - Stakeholders' Engagement & Sponsorship Senior Officer
maria.besnea@unicredit.ro  | www.unicredit.ro