În ultima lună din an, marcată de sărbătorirea Zilei Internaționale a Voluntarului, elevii de la Școala Gimnazială Seaca, județul Olt, vor regăsi pe rafturile bibliotecii un fond de carte actualizat, cu sprijinul CEZ și Narada. Primii care au contribuit au fost chiar voluntarii CEZ, iar cărțile colectate vor fi suplimentate de companie și donate elevilor care au nevoie de noi resurse pentru a se dezvolta.

Ziua Internațională a Voluntarului sau un nou prilej de a face bine


Anul acesta, pentru a sărbători cum se cuvine Ziua Internațională a Voluntarului, oferim o șansă în plus la educație pentru generația viitorului, sub forma unei donații de cărți, care va ajunge la Școala Gimnazială Seaca, județul Olt. De asemenea, școala va fi dotată cu noi materiale didactice pentru orele de curs: un videoproiector și un microscop.

Anterior, în luna octombrie, biblioteca școlii a fost amenajată cu parchet, mobilier și o imprimantă nouă, în urma unei acțiuni de voluntariat la care au participat 17 angajați din cadrul companiei. Pentru a deveni un spațiu complet, biblioteca mai avea nevoie doar de înlocuirea fondului de carte cu titluri noi și de actualitate, care să atraga copiii spre lectură.

„Pe 5 decembrie am marcat Ziua Internațională a Voluntarului într-un mod special, care să reflecte angajamentul pentru asigurarea condițiilor potrivite și a șanselor egale în educație. Voluntariatul generează empatie și recunoștință, iar colegii noștri au ales să își exprime această recunoștință printr-o donație de cărți, necesare în dezvoltarea generației viitorului. Împreună cu Narada, suplimentăm această donație, astfel încât tinerii să beneficieze de oportunitatea de a evolua, de a fi inspirați și de a se conecta prin lectură.” - Ondrej Safar, CEO CEZ România.

„Faptul că, în 2022, în era tehnologiei, când copiii sunt pasionați de telefoane, tablete și tot felul de alte gadgeturi, elevii de la școala din Seaca și-au exprimat dorința de a avea o bibliotecă, este un lucru extrem de înduioșător și înălțător. Tocmai de aceea, din primul moment în care am avut sprijinul partenerilor noștri de la CEZ România pentru a finanța această alertă înscrisă pe HartaEdu, ne-am implicat 100% și ne-am dorit să putem face chiar mai mult de atât. Astfel, pe lângă amenajarea sălii de bibliotecă, am căutat toate soluțiile pentru a le oferi copiilor din Seaca și un fond nou de carte.” - Raluca Jianu, CEO Narada.

„Școala Gimnazială Seaca are o sală de bibliotecă nouă, amenajată recent cu ajutorul echipelor Narada și CEZ. Se pare că Moș Crăciun există, pentru că, de curând, am primit marea veste că vom beneficia de o sponsorizare și pentru reînnoirea fondului de carte, pentru ca biblioteca să devină cu adevărat funcțională. Mulțumim din suflet pentru tot!” – Daniela Vlăsie, Profesor Școala Gimnazială Seaca.

2022: un an sub semnul bucuriei de a dărui

Voluntariatul intern și acțiunile cu multă #energiepentrubine au deja o lungă tradiție în cadrul companiei, făcând parte din esența echipei noastre. Retrospectiva anul 2022 include rezultate care ne aduc mai aproape de un viitor sustenabil pentru generațiile următoare:
 
  • La ediția aniversară din acest an a Maratonului Olteniei, 100 de voluntari CEZ au făcut parte din organizarea evenimentului, au gestionat zonele amenajate în parcul Zăvoi sau au încurajat concurenții pe traseu, contribuind la strângerea a 22.152 euro pentru 3 cauze sociale;
  • Pentru al 4-lea an consecutiv, 10 voluntari CEZ au susținut prezentări live și online pentru copiii înscriși în programul CODE Kids, inițiat de Fundația Progress, oferindu-le informații utile pentru dezvoltarea lor;
  • Cu sprijinul voluntarilor, am transformat în realitate 9 proiecte Generatoare de bine, având ca direcții principale de acțiune investițiile în educație, sănătate sau în siguranța membrilor comunității;
  • Voluntarii Uniți pentru Ucraina au ajutat cu alimente, produse neperisabile, transport, dar și cu adăpost, refugiații veniți în România din cauza războiului;
  • Împreună cu Narada am rezolvat 9 alerte semnalate pe platforma HartaEdu, am organizat 5 acțiuni de voluntariat, la care au participat aproximativ 80 de angajați CEZ și am susținut 5 ateliere educative pentru copiii de la Școala Gimnazială Tudor Arghezi din Pitești.

  • Echipa CEZ continuă să investească în proiecte care aduc bunăstare pe termen lung comunităților locale și care vizează domenii precum sănătate și wellbeing, educație, mediu și dezvoltare locală.

    Divizia Oameni și Brand
    CEZ România