KMG International publică raportul de sustenabilitate pentru anul 2018, elaborat în conformitate cu cele mai recente standarde internaționale - GRI Sustainability Reporting Standards, marcând cel de-al cincilea an consecutiv de raportare non-financiară pentru Grup. Raportul reprezintă imaginea de ansamblu asupra evoluției economice, sociale, de mediu și pe piață pentru KMG International în 2018.
 
„2018 a fost cel mai bun an pentru compania noastră în ceea ce privește indicatorii de producție. Cu toate acestea, încercăm întotdeauna să avem o viziune holistică asupra activităților noastre și, în acest sens, am îmbunătățit cu succes toate aspectele operațiunilor noastre din cadrul Grupului. Am dus angajamentele noastre de mediu mai departe ca niciodată, înregistrând cea mai mică pierdere tehnologică, cel mai mic consum de energie și scăderea emisiilor de CO2 pentru al patrulea an consecutiv. Suntem mândri de progresele înregistrate în dezvoltarea operațiunilor noastre, dat fiind mediul de afaceri complex, și suntem încântați să continuăm construirea unei companii durabile, care are un impact pozitiv asupra părților interesate și asupra societății.” Zhanat Tussupbekov, CEO KMG International.
 
Raportul de sustenabilitate reprezintă Comunicarea Progresului anual realizat de KMG International în cadrul Pactului Global al Națiunilor Unite (UNGC) și analizează impactul companiei asupra economia românească, dar și în alte țări cu operațiuni semnificative (Bulgaria, Georgia, Republica Moldova). În cadrul raportului sunt descrise aspecte legate de guvernanța corporativă, resurse umane (educație și dezvoltare, siguranță, diversitate, drepturile omului), managementul mediului (reducerea emisiilor, consumul de apă, activități de conservare a biodiversității), precum și proiectele de responsabilitate socială și performanța în raport cu piața.
 
Câteva aspecte de sustenabilitate relevante pentru Grup în 2018:
• 4 milioane USD investiți în activități de protecție a mediului. 
• 89,6% - rata de recuperare a deșeurilor pentru Rafinăria Petromidia;
• 1 milion USD investiți în proiecte pentru dezvoltarea comunităților din România 
• Promovare a diversității - peste 5.000 de angajați - 17 naționalități diferite
 
Rafinăria Petromidia, principalul activ al Grupului KMG International din România, a înregistrat cea mai mică pierdere tehnologică din istoria sa, împreună cu cel mai mic indice de intensitate energetică - 96,1% și cel mai mic consum de energie- 2,97 GJ / mt. Rafinăria Vega, în ciuda recordurilor operaționale înregistrate, a reușit să atingă cele mai scăzute pierderi tehnologice - 0,93% wt. și cel mai mic consum de energie înregistrat vreodată - 2,43 GJ / mt.
 
Într-o notă la fel de pozitivă, Divizia de Petrochimie a Grupului și-a îmbunătățit și ea consumul energetic, înregistrând un indice de intensitate energetică de 18,1 GJ / mt, redus cu 0,6 GJ / mt față de 2017, precum și pierderi tehnologice de 2,2% wt., o reducere cu 0,5% comparativ cu anul precedent.
 
Companiile din Diviziile de Retail și Trading ale Grupului au urmat aceeași tendință în ceea ce privește performanța de mediu, Rompetrol Downstream, divizia de retail a KMG International, care include rețeaua Grupului de stații de alimentare cu carburanți și depozite, depășindu-și obiectivele de consum de apă și energie de 1% cu 1,95%, respectiv 2,90%.
 
Nu s-au înregistrat scurgeri de produse petroliere în anul 2018, în timp ce emisiile CO2 ale Diviziei de Rafinare (platformele Petromidia şi Vega, împreună cu Divizia de Petrochimie) au scăzut cu 1.4% în comparație cu anul precedent. În ceea ce privește siguranța, datorită Programului “100% Siguranță”  și a peste 30.000 de ore de instruire în domeniul sănătății și siguranței efectuate la nivel de Grup (6,84 ore de pregătire medie pe angajat), rata de absenteism a scăzut de la 2,54% la 1,97%.
 
Raportul a primit și a integrat opinia independentă a Asociației pentru Relații Comunitare, în urma unei evaluări riguroase și cuprinzătoare. Elaborarea raportului s-a făcut în conformitate cu opțiunea Comprehensive (extinsă) a Standardelor Inițiativei de Raportare Globală (GRI) și cu Suplimentul GRI G4 pentru sectorul de petrol și gaze.