MAC Cosmetics Romania, prin Fondul MAC pentru SIDA din America, va sprijini din aceasta toamna proiectul -  Celebs figh AIDS! -, initiativa organizata de Asociatia Semper Musica si adresata elevilor de liceu, dezvoltata cu scopul prevenirii cazurilor de noi infectie cu HIV in randul tinerilor cu varste cuprinse intre 15 si 19 ani. In acest sens, MAC Cosmetics Romania va oferi o finantare de 22.000 lei pentru organizarea de sesiuni de educatie nonformala despre infectia cu HIV, in 7 licee tehnologice sau agricole, din 7 orase mici spre medii, precum si a unor workshop-uri pentru cadrele didactice pentru ca acestea sa isi dezvolte abilitati in vederea sustinerii de astfel de sesiuni si pentru generatiile viitoare de elevi. 

Fondurile, din care sunt sprijinite la nivel global proiecte si organizatii care activeaza in domeniul HIV/SIDA, aceasta fiind directia de responsabilitate sociala a companiei, sunt colectate in urma vanzarii gamei de produse – MAC VIVA GLAM -, 100% din sumele rezultate in urma vanzarii acestor produse fiind folosite pentru proiecte locale de prevenire sau care ofera diferite servicii persoanelor care traiesc cu HIV sau grupurilor vulnerabile la risc de infectare.

Alexandru Gheorghiu, Presedintele Asociatiei Semper Musica, mentioneaza: “Suntem onorati sa fim prima organizatie din Romania cu care MAC Cosmetics lucreaza si speram ca acest proiect pilot sa fie doar inceputul colaborarii noastre. In acelasi timp, MAC Cosmetics vine in sprijinul mesajului pe care Asociatia Semper Musica il transmite companiilor din Romania care dezvolta programe de CSR si anume ca, ar trebui sa acorde atentie si proiectelor si programelor de prevenire HIV, mai ales in contextul in care aproape jumatate dintre cazurile de noi infectii cu HIV, in prima jumatate a lui 2015, sunt inregistrate in randul tinerilor cu varste cuprinse intre 15 si 29 de ani, conform Institutului Matei Bals.”

Livia Boaja, Marketing Manager MAC Cosmetics, precizeaza: “MAC, prin Fondul MAC pentru SIDA, a inteles nevoia sustinerii activitatilor de prevenire HIV desfasurate de Asociatia Semper Musica in liceele romanesti, mai ales prin atentia deosebita pe care compania noastra o are pentru acest domeniu. 

Este pentru prima data in Romania cand MAC AIDS FUND decide sa sprijine un proiect in domeniul HIV/SIDA, desi la nivel global fondul exista din 1994, finantand sute de proiecte organizate de ONG-uri si adresate persoanelor care traiesc cu HIV, in domenii vitale de la prevenire la oferirea de sprijin in ceea ce priveste nevoile de baza ale acestora.

Suntem bucurosi ca fondurile stranse din vanzarea produselor VIVA GLAM vor fi folosite pentru un proiect din Romania, in sprijinul tinerilor, pentru prevenirea noilor cazuri de infectie cu HIV in randul acestora.”
Pentru mai multe informatii legate de proiectele de prevenire HIV organizate de Asociatia Semper Musica, va rugam sa ne contactati la: telefon – 0733 537 037 sau e-mail – alex.gheorghiu@gmail.com. Persoana de contact: Alexandru Gheorghiu, Presedinte, Asociatia Semper Musica.