Philips România susține „Caravana de Bine”, un proiect umanitar al Societății Naționale de Cruce Roșie din România și donează o soluție mobilă pentru ecografie cu ultrasunete Lumify, care permite utilizarea smartphone-urilor și a tabletelor pentru o examinare rapidă, cu acuratețe ridicată.

Caravana a făcut prima oprire la sfârșitul săptămânii trecute, în comuna Gura Teghii, din județul Buzău, unde au avut loc 750 de consultații, urmând ca în perioada 25-26 februarie să ajungă în comuna Poiana, din județul Dâmbovița, la Căminul Cultural Poiana.

„Caravana de bine” este un proiect dedicat persoanelor vulnerabile din mediul rural și își propune să contribuie la creșterea conștientizării importanței prevenției, oferind acces la screening medical pentru depistarea unei game largi de patologii, în domeniul pediatriei, medicinei generale și interne, oftalmologiei, cardiologiei și ORL.

„Caravana de Bine a Crucii Roșii Române este un proiect de amploare, pe care îl demarăm cu încredere și cu speranța unui viitor mai sănătos pentru persoanele vulnerabile din mediul rural. Pe lângă cadrele medicale de specialitate fără de care nu ne putem deplasa în comunitate, echipamentele medicale reprezintă, de asemenea o componentă esențială a intervenției noastre. Suntem recunoscători Philips România pentru soluția de a ne susține cu un echipament medical de ultimă generație“
, a declarat Ioan Silviu Lefter, Director General al Crucii Roșii Române.

În perioada februarie-septembrie 2022, aproximativ 2.500 de adulți și copii din 16 comunități defavorizate ale României vor beneficia de screening și consultanții medicale gratuite, caravana urmând să ajungă și în județele Arad, Botoșani, Brăila, Caraș Severin, Mehedinți, Olt, Ialomița, Covasna, Giurgiu, Vrancea, Teleorman, Bacău, Bihor și Suceava. Campania vizează localități rurale cu populație îmbătrânita sau cu un număr mare de copii lăsați în grija bunicilor prin plecarea părinților la muncă în străinătate, localități la distanțe de peste 40 de km de un spital public sau cu resurse economice și financiare reduse.

„Pandemia a adus în prim plan importanța parteneriatelor și a inovațiilor tehnologice în gestionarea situațiilor de criză din domeniul sănătății. Restricțiile privind izolarea fizică au condus la discrepanțe și mai mari în ceea privește accesul la îngrijire medicală, în special în comunitățile defavorizate, iar mulți oameni s-au simțit efectiv abandonați. Însă, cu ajutorul echipamentelor medicale de ultimă generație, putem contribui la accesul la sănătate și la asigurarea serviciilor de sănătate de calitate pentru tot mai multe persoane, indiferent de zona unde locuiesc. Doresc să felicit Crucea Roșie pentru această inițiativă în urma căreia mii de adulți și copii vor primi îngrijirea de care au mare nevoie. În același timp, mă bucur că Philips România este alături de medicii din „Caravana de Bine”, prin ecograful mobil Lumify. Nu este prima dată când Philips este partenerul echipei medicale în cadrul unei campanii sociale în România, reconfirmând astfel angajamentul nostru de a contribui la dezvoltarea unor comunități sănătoase. Suntem aici să aducem tehnologia și îngrijirea medicală mai aproape de cei care au nevoie de ele”
, a declarat Șerban Isopescu, lider al diviziei dedicate Health Systems, Philips România.

Philips Lumify este un ecograf ultraportabil, care utilizează aplicația mobilă Lumify, prin intermediul căreia poate fi conectat direct la o tabletă sau un smartphone. De asemenea, ecograful poate fi integrat cu tehnologia Reacts, care permite consultarea cu alți medici, în timp real, indiferent de locul în care se află aceștia, cu o calitate intactă a imaginii și o conexiune securizată cu dispozitivul mobil.

În cadrul programului, echipe multidisciplinare formate din voluntari de Cruce Roșie, , medici specialiști, rezidenți și asistenți medicali vor desfășura, pe lângă investigațiile medicale, sesiuni de informare privind prevenția în sănătate. Oamenii vor afla mai multe lucruri despre: igiena dentară, nutriție și un stil de viață sănătos, prevenirea infectării cu COVID-19, prevenirea bolilor cu transmitere sexuală sau TBC, dar vor fi instruiți și cum să acorde primul ajutor în caz de nevoie.

***
Despre Royal Philips
Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) este o companie de tehnologie în domeniul sănătății axată pe îmbunătățirea vieții oamenilor și pe generarea de rezultate mai bune pe parcursul tuturor etapelor sănătății, de la un stil de viață sănătos și prevenție, la diagnostic, tratament și îngrijire la domiciliu. Philips utilizează tehnologii avansate și îmbină expertiza clinică cu cea pentru produsele destinate consumatorilor, pentru a oferi soluții integrate. Cu sediul în Olanda, compania este lider în imagistică medicală, terapii ghidate imagistic, sisteme de monitorizare a pacienților și informatică medicală, precum și în domeniul sănătății consumatorilor și cel al îngrijirii la domiciliu. Portofoliul Philips de tehnologii în domeniul sănătății a generat în 2019 vânzări de 19,5 miliarde de euro, iar compania are aproximativ 80,000 de angajați și este prezentă în peste 100 de țări.
Mai multe noutăți despre Philips sunt disponibile la www.philips.com/newscenter

Despre Fundația Philips
Fundația Philips este o organizație caritabilă înregistrată, înființată în iulie 2014 ca principala platformă pentru activitățile de CSR ale Philips. Reflectând angajamentul nostru față de Obiectivele de Dezvoltare Durabilă numărul 3 („asigură vieți sănătoase și promovează bunăstarea tuturor persoanelor de toate vârstele”) și numărul 17 („revitalizează parteneriatul global pentru dezvoltare sustenabilă”) ale Organizației Națiunilor Unite, misiunea Fundației este aceea de a reduce inegalitățile în domeniul îngrijirii medicale, oferind acces la servicii de sănătate de calitate pentru comunitățile defavorizate. Ne îndeplinim acest obiectiv prin implementarea expertizei Philips, a produselor și a soluțiilor inovatoare dezvoltate de companie, dar și prin colaborarea cu parteneri cheie din întreaga lume și prin furnizarea de sprijin financiar pentru activități de colaborare.

Despre Crucea Roșie România
Societatea Națională de Cruce Roșie din România, înființată în 1876, este o organizație umanitară membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, auxiliară autorității publice și abilitată prin lege să asigure asistență umanitară în caz de dezastre și să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile, serviciile fiind acordate voluntar, imparțial și neutru. Organizația contribuie, prin programele desfășurate, la prevenirea și alinarea suferinței sub toate formele, protejează sănătatea și viața, promovează respectul față de demnitatea umană, fără nicio discriminare bazată pe naționalitate, rasă, sex, religie, vârstă, apartenență socială sau politică. Crucea Roșie Română este prezentă la nivel național, cu reprezentanțe la fiecare nivel teritorial, cu 47 de filiale, 641 de subfiliale și 463 comisii. 6000 de voluntari se implică activ în activitățile Crucii Roșii Române. Umanitate, Imparțialitate, Neutralitate, Independență, Voluntariat, Unitate și Universalitate sunt principiile fundamentale pe care Crucea Roșie Română se bazează în acțiunile sale.