Premium Porc Group, al doilea cel mai mare crescător de porcine din România, a investit 17.500 de euro pentru dotarea și renovarea laboratorului IT al Școlii Nereju, în urma câștigării concursului „Bursa Proiectelor Școlare”, organizat de grup. 

În cea de a șasea ediție a concursului, echipa Școlii Nereju din județul Vrancea, sub titulatura Eroii Reciclării, s-a remarcat în fața juriului și a publicului prin dorința incredibilă de a face o schimbare în comunitate și de a curăța mediul înconjurător de deșeuri. 
 
„Din 2016, la nivelul unității noastre, se desfășoară periodic acțiuni de colectare selectivă a deșeurilor, ajungând astfel să totalizăm peste 8,4 tone de deșeuri ce au fost preluate de firme specializate pentru a fi reciclate. Au fost organizate ample activități de conștientizare a efectelor negative produse de poluare asupra mediului înconjurător”, a afirmat profesor coordonator, doamna Mirela Măciucă.

Inaugurarea laboratorul IT a avut loc ieri, 25 martie, în prezența autorităților locale: doamna Subprefect Cristina Stoica, domnul Inspector Școlar Adjunct Aurel Șelaru, domnul primar al localității Nereju, Toader Gemănaș.

„Cu gesturi mărunte construim generații mărețe” - sloganul câștigătorilor
Pentru o localitate cu câteva mii de locuitori, această reușită reprezintă o adevărată mobilizare de forță și o dovadă a angajamentului echipei (clipul campaniei îl puteți viziona aici). Cei șapte elevi, sub îndrumarea profesorului coordonator, au dovedit că „Fără plastic, e fantastic”, tema acestei ediții a concursului, prin care Premium Porc și-a propus să atragă atenția asupra problemelor mediului înconjurător și importanței protejării acestuia.

„Viitorul la Nereju începe cu dreptul! Prin sprijinul Premium Porc Group, care investește în școala vrânceană, se pun bazele educației formale, cât și ale educației ecologice”
, mai spune profesor coordonator, doamna Mirela Măciucă.

Investiția în educație este unul dintre pilonii Premium Porc Group, ca parte din politica de CSR asumată de grupul de firme. Prin finanțarea de 17.500 de euro, a fost renovat laboratorul IT al Școlii Nereju și dotat cu tehnologie, care să faciliteze integrarea componentei digitale în procesul educațional, ducând astfel învățarea la un alt nivel. Pentru școală, noul laborator va însemna încă o dată alinierea la standardele europene, în vreme ce, pentru elevi, va crea noi oportunități, într-o comunitate în care accesul la tehnologie este în continuare limitat. Astfel, copiii vor putea învăța cu ajutorul tablei interactive și a laptopurilor primite și vor putea performa în orice domeniu și-ar dori să activeze. 

„Bursa Proiectelor Școlare”, din grijă pentru comunitățile noastre
„Bursa Proiectelor Școlare” este un concurs anual organizat de Premium Porc Group, ca parte din politica de implicare efectivă în creșterea standardelor de viață în comunitățile în care activează. Prin acesta, grupul sprijină comunitatea locală și dorește să încurajeze copiii să recicleze, unul dintre pilonii Premium Porc Group fiind investiția în educație.
 

„Ne bucurăm să venim în sprijinul comunităților locale și să aducem plus valoare zonelor în care operăm. Implicarea în acțiuni sociale a devenit o prioritate pentru grupul nostru, iar succesul acțiunilor realizate până în prezent ne motivează să dezvoltăm și mai multe proiecte. De la un an la altul, concursul «Bursa Proiectelor Școlare» se bucură de un număr tot mai mare de participanți, iar acest fapt constituie o motivație în plus pentru noi să continuăm proiectul, să sprijinim cât mai multe școli din județul Vrancea și să facem o diferență în comunitățile locale”,
au punctat reprezentanții Premium Porc Group.

La ediția aceasta, „Bursa Proiectelor Școlare” s-a bucurat de un număr - record de participanți: 24 de echipe, 192 de participanți și peste 1.000 de susținători (imagini de la eveniment). După anunțarea următoarei ediții, multe școli din zona Vrancea și-au afirmat deja interesul de a participa. În cei șase ani de când organizează acest concurs, Premium Porc Group a dotat 4 laboratoare IT în școlile din județul Vrancea, primele trei primind 14 stații PC cu licențe Windows și Microsoft Office, un laptop, o tablă interactivă și o imprimantă, pe lângă renovările necesare sălii (schimbate rețelele electrice, reparații, vopsit, mobilier nou etc). 

***
Despre Premium Porc Group
Grupul de companii Premium Porc a fost înființat în anul 2006 și activează într-un sistem dezvoltat pe verticală, având o experiență vastă în administrarea fermelor de porcine în ritm intensiv, cu tehnologie și know-how danez. Deținut de DCH International, grupul de firme a raportat o cifră de afaceri de peste 60 milioane de euro în 2018 în România, prin cele 9 ferme proprii din județele Vrancea, Constanța, Olt, Sibiu și Brăila. În prezent, este al doilea cel mai mare crescător de porcine din țara noastră, cu un efectiv de peste 600.000 de capete.