Rompetrol face o miscare importanta in domeniul CSR, prin programul "Impreuna pentru fiecare". Acesta finanteaza micro-proiecte comunitare.

Rompetrol a anuntat ca va finanta 16 micro-proiecte de interventie comunitara, care presupun activitati de ecologizare sau de renovare a unor unitati sanitare, in special din mediul rural. Proiectele vor fi derulate in perioada 15 septembrie - 15 noiembrie de ONG-uri sau de grupuri comunitare.

In ciuda faptului ca Rompetrol este una din cele mai importante si bine vazute companii din Romania, pana nu demult, implicarea sa in actiuni de CSR era putin cunoscuta. Asta spre deosebire de competitorul sau Petrom, care a facut din responsablitatea sociala un vector principal de comunicare inca din 2006.

E posibil insa ca aceasta situatie sa se schimbe in curand, iar Rompetrol sa adopte o strategie de CSR mai activa. Primul anunt in acest sens a fost dat de companie in luna mai a acestui an, in cadrul Galei Societatii Civile, eveniment la care a fost sponsor.

Atunci, Rompetrol a anuntat lansarea unei platforme de CSR, “Energia vine din suflet”. De asemenea, a comunicat ca se va concentra pe doua dimensiuni de interventie sociala: sanatatea si protectia mediului.

Finantari comunitare prin programul “Impreuna pentru fiecare”
Prima actiune care a urmarit sa respecte promisiunile noii platforme de CSR a fost programul “Impreuna pentru fiecare”, lansat la inceputul lunii iunie.

Programul a urmarit sa acorde finantari pentru derularea unor proiecte comunitare. Scopul sau este sa arate ca Rompetrol vrea sa incurajeze responsabilitatea si implicarea civica.

Pentru asta, compania a realizat site-ul www.impreunapentrufiecare.ro. Prin intermediul acestuia le-a adresat invitatia de a depune micro-proiecte ONG-urilor sau grupurilor de initiativa comunitara din toata tara. 

Proiectele care puteau fi depuse trebuia sa aiba un obiectiv clar si sa presupuna unul din doua tipuri de actiuni:Unul din proiectele finantate va consta in reabilitarea dispensarului din comuna Giurgita, judetul Dolj

    * Renovarea unor unitati medicale, in special din mediul rural (spitale, dispensare, cabinete medicale individuale, cabinete stomatologice etc).

    * Ecologizarea unor zone afectate de poluare

Puteti citi continuarea articolului pe ResponsabilitateSociala.ro