Kaufland Romania și Asociația Act for Tomorrow se alătură eforturilor de a sprijini cetățenii ucrainieni care fug din calea războiului!

Prin campania #soliDAR, Kaufland și Act for Tomorrow se implică în sprijinirea directă a persoanelor refugiate din Ucraina, astfel încât acestea să se simtă în România ca acasă, prin oferirea de mese calde cetățenilor ucrainieni care ajung pe teritoriul țării noastre și prin susținerea cetățenilor rămași în Ucraina cu produse de bază, necesare traiului.

Sub umbrela #soliDAR vor fi realizate o serie de activități dintre care enumerăm:

750 de mese calde vor fi oferite zilnic persoanelor din Ucraina care trec granița prin punctul de frontieră Isaccea;
200 de mese calde (prânz și cină) vor fi oferite zilnic persoanelor refugiate care ajung în Constanța, cu sprijinul Reyna Constanța. Astfel, 100 de cetățeni ucrainieni care se află pe teritoriul Constanței vor beneficia zilnic de acestea;
un TIR cu alimente și produse de bază necesare, va pleca către Ucraina în perioada următoare.

Toate produsele necesare acestor acțiuni sunt asigurate de Kaufland România, valoarea totală ajungând la 60.000 de euro.

Complementar acestor eforturi, Kaufland și Act for Tomorrow au decis să ofere 60.000 de euro pentru organizațiile non-guvernamentale și grupurile informale, prin programul Start ONG, pentru sprijin privind criza umanitară din Ucraina.

Campania #soliDAR este felul nostru de a le oferi o primire călduroasă persoanelor din Ucraina care ajung în țara noastră. Vrem ca acești oameni, greu încercați de evenimentele din ultimele săptămâni, să se simtă în România ca acasă. Implicarea și solidaritatea sunt două dintre valorile esențiale după care ne ghidăm în aceste vremuri și care se reflectă în toate acțiunile dedicate sprijinirii oamenilor din Ucraina pe care le-am dezvoltat alături de partenerii noștri din societatea civilă.” a declarat Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.

În aceste momente deosebit de grele, e important să dăm dovadă de solidaritate, să ne implicăm și să sprijinim comunitățile din Ucraina, care și-au lăsat în urmă casele, familiile și viețile. Pentru acești oameni o masă caldă, o îmbrățișare și o vorbă bună pot avea o valoare nemăsurată. Prin Campania #soliDAR ne alăturăm eforturilor societății civile și mediului privat de a le oferi refugiaților ucrainieni o primire cât mai călduroasă în țara noastră. ” a declarat Andrei Coșuleanu, Președintele Asociației Act For Tomorrow.

De la începutul crizei umanitare, Kaufland s-a implicat sprijinind iniţiative sociale derulate la punctele de trecere vamală, dar şi la centrele pentru refugiaţi. Printre ele se numără colectarea de alimente şi produse de igienă alături de Reţeaua Naţională a Băncilor pentru Alimente. Au fost asigurate şi mese calde pentru refugiaţi, atât prin intermediul Cantinei Sociale, dar și prin alte inițiative. Angajaţii Kaufland s-au implicat prin găzduirea familiilor de refugiaţi şi donarea de alimente şi alte produse neperisabile. De asemenea, pentru susținerea integrării persoanelor refugiate, Kaufland va dezvolta 300 de locuri de muncă pentru refugiaţi pe parcursul anului 2022.


***
Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine în 8 țări, 132.000 de angajați și o rețea de 149 de magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari.

Kaufland angajează persoane cu dizabilități la nivel național. Cei interesați pot aplica online, pe cariere.kaufland.ro – unde este disponibilă lista posturilor vacante, prin e-mail la cariere@kaufland.ro sau la numărul de telefon 021.9132


Act for Tomorrow este un ONG creat de o echipă de oameni pasionați și dedicați, care și-au propus cu resursele lor să contribuie la dezvoltarea unei lumi mai bune, mai responsabile și curate. Își concentrează resursele și know-how-ul pentru realizarea unor proiecte sub umbrela sustenabilității și a creativității care să aibă impact direct atât asupra cetățenilor, cât și a zonelor defavorizate din România și sunt implicați în sfera domeniilor de mediu, dezvoltare durabilă și voluntariat.