Uber, în parteneriat cu Fundația Principesa Margareta a României și Asociația Niciodată Singur, organizează o seară de Bingo unde utilizatorii sunt invitați alături de un bunic, părinte sau vecin vârstnic. Utilizatorii pot comanda o invitație gratuită miercuri, 3 octombrie, în aplicația Uber. În România, 1 din 2 bătrâni se simte singur.
 
Cu ocazia Zilei Internaționale a Vârstnicilor, Uber, în parteneriat cu Fundația Principesa Margareta a României și Asociația Niciodată Singur, organizează BingoforGood - o seară de Bingo unde utilizatorii sunt invitați alături de un bunic, părinte sau vecin vârstnic. 
 
Evenimentul își propune să aducă împreună două generații și să atragă atenția asupra situației dificile a bătrânilor din România. Conform unui studiu Gfk, o persoană vârstnică petrece în medie 99 de zile pe an fără să vorbească sau să se vadă cu altcineva. Din cele peste 3 milioane de persoane peste 65 de ani din România, 1 din 2 se simte complet singură.
 
Evenimentul va avea loc pe 4 octombrie și va fi găzduit de Romică Țociu și Cornel Palade.Participarea la seara de Bingo este gratuită, dar numărul de invitații este limitat.  
 
Cum obții o invitație? 
• Miercuri, 3 octombrie, între 13:00 și 15:00, deschide aplicația Uber 
• Pune orice adresă în secțiunea Încotro/ Where to și comandă o mașină BingoforGood 
• Așteaptă până când comanda ta va fi acceptată de către unul dintre șoferii din zonă 
• Odată comanda acceptată, o mașină îți va aduce invitația cu toate detaliile evenimentului din seara de 4 octombrie
• Invitația a ajuns la tine? Poți veni însoțit de cineva în vârstă (o rudă sau un vecin), alături de care să petreci o seară distractivă împreună, joi seara de la ora 18:00

Pe lângă jocul de Bingo, participanții își vor putea testa îndemânarea la împletit și se vor putea plimba într-o mașină de epocă Citroen Traction Avant din anul 1940 care va fi disponibilă în aplicația Uber gratuit, doar pentru cei prezenți la eveniment. 

”Anual, marcăm Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice prin diverse acțiuni menite să atragă atenția publicului cu privire la situația bătrânilor din România. Prin acest eveniment, ne adresăm generațiilor mai tinere, pe care ne bazăm să doneze, fie și pentru o seară, din energia lor celor în vârstă și să capete în schimb experiența acestora de viață. E un principiu care ne caracterizează activitatea de zi cu zi și care credem că poate duce la acea Românie în care să existe sprijin reciproc în cadrul fiecărei comunități. Ne bucurăm sa-i avem ca parteneri în acest demers pe cei de la Uber, care ne ajută astfel să construim punți între aceste generații.” - Mugurel Mărgărit Enescu, director executiv Fundatia Principesa Margareta a Romaniei. 
 
“Din păcate, evoluția tehnologiei contribuie de multe ori la prăpastia dintre generații. Oamenii mai în vârstă se simt depășiți de vremuri, excluși și, în definitiv, mai singuri. Credem că, dimpotrivă, tehnologia trebuie folosită să apropie oamenii. Ne-am alăturat acestei cauze pentru a aduce aminte utilizatorilor noștri că, de cele mai multe ori, bunicii sau rudele mai în vârstă sunt doar la un buton distanță, fie că alegem să le dăm un telefon sau să îi vizităm” -  Alexandra Aparaschivei-Corolea, purtător de cuvânt Uber. 
 
BingoforGood atrage atenția asupra izolării și singurătății persoanelor de vârsta a treia în societatea românească. Evenimentul face parte din campania Fericiți la adânci bătrâneți, derulată de Fundația Principesa Margareta a României alături de Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor. Persoanele care vor să susțină lună de lună bătrâni care nu mai au pe nimeni, o pot face prin trimiterea unui SMS cu textul “SINGUR” la 8844 pentru o donație de 2 euro/ lună. 
 
***
Despre Uber
Misiunea Uber este să facă transportul în mediul urban accesibil peste tot, pentru toată lumea. Compania Uber a fost fondată în 2009 în Statele Unite ale Americii, cu scopul a rezolva o problema
simplă - cum poți comanda o cursă la atingerea unui buton. 9 ani și peste 10 miliarde de curse mai tarziu, Uber își propune să rezolve o provocare și mai mare: reducerea poluării și a aglomerației urbane,
aducând mai mulți oameni în mai puține mașini. Din februarie 2015, Uber este şi în România, în
Bucureşti și, din 2016 și la Cluj, Brașov și Timișoara.
 
Despre FPMR și Asociatia Niciodata Singur 
Cu o activitate de peste 28 de ani, Fundația Principesa Margareta a României este printre puținele organizații care semnalează fenomenul de îmbătrânire a populației și efectele iminente asupra societății. În lipsa unui sistem integrat de asistență socială, public sau privat Fundația vine în sprijinul vârstnicilor din întreaga țară. 
 
Împreună cu Asociația Niciodată Singur, o organizație non-profit care lupta la nivel naţional împotriva izolării sociale şi a singurătăţii persoanelor vârstnice prin mobilizarea voluntarilor, ne propunem să îmbunătățim calitatea vieții bătrânilor prin trei programe sociale dedicate lor. Telefonul Vârstnicului este singura linie telefonică națională gratuită și confidențială care răspunde prompt nevoilor vârstnicilor și alină singurătatea lor.
 
Centrele Comunitare Generații reconsideră rolul social al vârstnicilor, implicându-i ca voluntari în centre de zi pentru copii din comunitatea lor. Niciodată Singur alină singurătatea vârstnicilor prin acțiuni de voluntariat la domiciliu și în cămine pentru bătrâni.