Vodafone a fost anunțată ca fiind primul partener principal al Conferinței ONU dedicate schimbărilor climatice – COP27-, organizate de Guvernul Egiptului la Sharm-el-Sheikh în luna noiembrie 2022.

Ca Partener Principal de Comunicații, Vodafone va colabora cu Guvernul Egiptean pentru a furniza servicii de telecomunicații avansate pentru participanții și organizatorii COP27. În plus, compania va demonstra modul în care tehnologia digitală poate răspunde problemelor legate de schimbările climatice, poate utiliza mai eficient energia și poate susține economia circulară și siguranța alimentară.

La COP27, Vodafone va arăta cum tehnologiile și serviciile digitale, inclusiv Internet of Things (IoT) pot contribui la economisirea energiei, la a avea orașe mai curate și pot îmbunătăți eficiența în sectoare precum agricultura și transporturile.

Nick Read, CEO al Grupului Vodafone, a declarat: „Conferința ONU dedicată Schimbărilor Climatice - COP27 -, organizată la Sharm El-Sheikh, constituie o oportunitate decisivă pentru accelerarea unor măsuri urgente și susținute în chestiunea schimbărilor climatice. Vodafone consideră că succesul în afaceri nu ar trebui să genereze impact asupra mediului, iar parteneriatul cu COP27 ilustrează rolul pe care rețelele și serviciile noastre digitale îl au pentru ca societatea să răspundă schimbărilor climatice și să contribuie la realizarea Obiectivelor ONU de Dezvoltare Durabilă.”

Președintele desemnat al COP27, Sameh Shoukry - Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Arabe Egipt, a relevat rolul important pe care companiile globale îl au în căutarea unui model durabil de afaceri și în sprijinirea acțiunilor împotriva schimbărilor climatice. El a subliniat acțiunile deja întreprinse de Vodafone în pregătirea conferinței de la Sharm-El-Sheikh și a menționat că așteaptă continuarea acestui sprijin pentru derularea cu succes a conferinței.

Vodafone face eforturi susținute pentru a-și reduce impactul asupra mediului, astfel încât să ajungă la o amprentă de carbon „net zero” pe întregul lanț valoric până în 2040, sprijinindu-și în același timp clienții business să-și reducă propriile emisii de carbon cu un total cumulat de 350 de milioane de tone până în 2030. Mai mult decât atât, Vodafone ia măsuri pentru a reduce deșeurile de echipamente de rețea, prin reutilizarea, reciclarea sau revânzarea în proporție de 100% a dispozitivelor de acest gen care devin redundante.

Mai multe informații legate de activitățile Vodafone pentru reducerea impactului asupra mediului sunt disponibile aici.

***

Despre Vodafone


Unică prin amploarea sa, ca cea mai mare companie de telecomunicații și tehnologie din Europa și Africa, Vodafone transformă modul în care trăim și lucrăm prin inovație, tehnologie, conexiuni, platforme, produse și servicii.

Vodafone operează rețele mobile și fixe în 21 de țări și colaborează cu rețele mobile în alte 48 de țări. La 30 iunie 2022, aveam peste 300 de milioane de utilizatori de servicii mobile, peste 28 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix și peste 22 de milioane de cli
enți ai serviciilor TV. Vodafone este lider mondial în domeniul IoT (Internet of Things), conectând peste 160 de milioane de dispozitive și platforme.

Am revoluționat segmentul fintech din Africa prin M-Pesa, serviciu care aniversează 15 ani în 2022. Este cea mai mare platformă fintech din regiune și oferă acces la servicii financiare unui număr de peste 50 de milioane de oameni într-un mod sigur, accesibil și convenabil.

Misiunea noastră este să „conectăm pentru un viitor mai bun”, folosind tehnologia pentru a îmbunătăți viețile, pentru a digitaliza sectoare critice ale economiei și pentru a facilita o societate digitală incluzivă și sustenabilă.

Ne-am angajat să reducem impactul companiei asupra mediului, astfel încât să putem atinge net zero al emisiilor din întreg lanțul nostru valoric până în 2040, ajutându-ne în același timp clienții să își reducă propriile emisii de carbon cu 350 milioane de tone până în 2030. Facem pași importanți în reducerea deșeurilor rezultate din dispozitivele mobile și în atingerea obiectivului de a reutiliza, revinde sau recicla 100% din echipamentele noastre de rețea care devin redundante.

Credem în puterea conectării și în servicii digitale pentru a îmbunătăți societatea și economiile, lucrând alături de guverne pentru a digitaliza sănătatea, educația și agricultura și pentru a crea orașe mai curate și mai sigure. Produsele și serviciile noastre sprijină digitalizarea afacerilor, în special a întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri).

Strategia noastră de incluziune urmărește ca nimeni să nu fie lăsat în urmă asigurând conectare, dobândirea de abilități digitale și dezvoltarea de produse și servicii relevante, care facilitează accesul la educație, sănătate și finanțe. Ne-am angajat, de asemenea, să dezvoltăm o forță de muncă diversă și incluzivă, care să reflecte clienții și societățile în care activăm.

Pentru mai multe informații, vizitați www.vodafone.com, urmăriți-ne pe Twitter la @VodafoneGroup sau conectați-vă cu noi pe LinkedIn la www.linkedin.com/company/vodafone.