Pentru al șaselea an la rând, CEZ urcă pe podiumul competiției Romanian CSR Awards. Proiectele câștigătoare au adus oportunități de carieră tinerilor din centrele de plasament, șanse la viață copiilor născuți prematur, dar și inovație comunităților locale prin montarea unor sisteme fotovoltaice la instituțiile de învățământ din regiune.
„O ediție aniversară a competiției care ne aduce la fel de multe satisfacții ca în toți cei 10 ani. Felicităm echipa CSR Media pentru că a accelerat ambițiile companiilor în materie de proiecte de responsabilitate socială. Determinarea voluntarilor și dorința de a trăi în orașe durabile ne-au ghidat spre aceste rezultate.” Angelica Barbu, Director Divizia Oameni și Brand, CEZ România.
Ziua Internațională a Voluntarilor – premiul al III-lea la categoria „Campanii interne de CSR”
Din 2019, Ziua Internațională a Voluntarilor – sărbătorită pe 5 decembrie a devenit un eveniment de tradiție care reunește comunitatea internă pasionată de fapte bune. Cu această ocazie, le mulțumim voluntarilor pentru implicarea în proiecte precum Maratonul Olteniei, Generatorii de Bine, Ucenic Electrician, CODE Kids și le lansăm provocări cu impact social. Anul trecut, prin intermediul parteneriatului cu Asociația The Social Incubator, 200 de tineri care locuiesc în centre de plasament și case de tip familial din Vâlcea, Mehedinți, Constanța și Olt au primit sub brad decorațiuni, turtă dulce și o donație de 3.000 €. I-am ajutat pe cei care pleacă din sistem să facă primii pași către un loc de muncă și să fie consiliați vocațional. Anterior, în 2020, alături de Salvați Copiii România și voluntarii interni și externi am achiziționat un incubator modern. Acesta salvează viața copiilor născuți prematur la Spitalul din Drobeta-Turnu Severin.
Sisteme de panouri fotovoltaice la 9 licee care pregătesc #GenerațiaViitorului – mențiune la categoria „Mediu”
Toate cele șapte licee din cadrul programului Ucenic Electrician și alte două din județele Constanța și Caraș-Severin au devenit eficiente energetic în urma unei investiții de 145.000 €, după instalarea de panouri fotovoltaice. Cu o putere de 15 kW fiecare, centralele au înregistrat rezultate pozitive înca din primele 6 luni de funcționare: au produs ~ 100.000 kWh de energie verde, au redus emisiile de CO2 cu ~ 30.000 kg, au economisit ~ 50.000 LEI, au redus consumul de energie din rețea cu ~ 20%. Peste 300 de elevi au participat la cursuri pe tema energiei verzi susținute de voluntarii CEZ alături de echipa Fundației Progress.
Recunoașterea primită este o motivație în plus să rămânem în mijlocul comunității, ca agenți ai schimbării în domenii precum sănătate și wellbeing, educație, mediu și dezvoltare regională.