Intr-un nou interviu din cadrul campaniei video "Non-profit, dar Pro-dezvoltarea durabila", Societal discuta impreuna cu Rodica Chiricuta, vicepresedinte al Fundatiei Actiunea Civica filiala Giurgiu despre activitatea tinerilor din organizatie.

Care sunt misiunea si grupul tinta ale Fundatiei?
"Ne-am infiintat in Giurgiu ca filiala a fundatiei-mama Actiunea Civica in anul 2004 si ne-am propus ca misiune sa promovam cultura si traditia locala in lume prin implicarea atat a tinerei generatii cat si a seniorilor din comunitate. Consideram ca putem sa cream o stare de bine in comunitate in situatia in care cei tineri invata de la cei varstinici si cei varstnici reusesc sa se mentina tineri invatand de la copii si nepotii lor."
 
Ce tipuri de proiecte desfasurati?
"Avem proiecte care sunt dedicate adultilor dar si proiecte pentru tineri. As vrea sa spun ca suntem acreditati pe Serviciul European de Voluntariat si din ianuarie vom avea o tanara voluntara de la Universitatea Kastamonu din Turcia care va participa cu un proiect social in care se va implica in activitati cu copii ai caror parinti sunt plecati in strainatate sau in risc de abandon scolar.

Tot pentru tineri mai avem un proiect organizat in parteneriat cu o organizatie din Cipru. In acest proiect, cinci tineri din Giurgiu vor merge in Cipru si impreuna cu cinci tineri de acolo vor participa la un workshop unde vor invata sa filmeze si vor filma viata de zi cu zi in Cipru. Dupa aceea, tinerii din Cipru vor veni la noi, vor face acelasi lucru despre viata de zi cu zi din Giurgiu si intr-un final vom avea un filmulet comparativ. Proiectul mai "greu" este unul Grundtvig,

Parteneriate pentru Invatare in care avem parteneri din 7 tari. Acesta isi propune sa promoveze traditia locala, facem un schimb de experienta dar si promovam cultura locala."

Rodica Chiricuta, vicepresedinte al Fundatiei Actiunea Civica (filiala Giurgiu).


Interviul complet poate fi urmarit aici.
 

***
Seria de interviuri "Non-profit, dar Pro-dezvoltarea durabila"
Societal invita organizatiile societatii civile la un dialog pe tema dezvoltarii durabile pornind de la propriile activitati, proiecte si experiente. Startul campaniei este dat de 30 de ONG-uri, care explica intr-o serie de interviuri care este contributia lor la dezvoltarea durabila. Campania invita toate organizatiile non-profit interesate de demersul Societal sa promoveze principiile dezvoltarii durabile. Detaliile despre cum se pot implica ONG-urile sunt disponibile pe pagina campaniei.