Mihaela Radulescu - jurnalist, realizator de emisiuni la Antena 1, Ambasador pentru Romania al United Way, Ambasador pentru Romania al Special Olympics, voluntar pentru curatenie in Delta Dunarii, actiuni la Crucea Rosie Romania si pentru bolnavii incurabili de la Hospice Casa Sperantei, voluntariat pentru “Salvati Copiii”, membra de onoare in Forumul Donatorilor si membru in board-ul Fundatiei SMURD.

Ati apelat vreodata la voluntari pentru activitatea organizatiei? Cum i-ati atras?
Raspund cu placere la aceste intrebari, mai ales ca ma numar printre vocile care-si doresc foarte tare ca societatea civila (si Gala ei !) sa aiba mult mai  mult expunere,  eficienta si forta.
Reprezint cateva ONG-uri si, in situatia mea, folosesc fiecare prilej public (emisiune tv, radio, articole etc.) de a vorbi despre nevoia de voluntari in atatea si atatea cauze. Exemplul personal are mare putere, nu am ezitat nicicand sa voluntariez pentru diverse cauze si sa si vorbesc despre asta. Sint convinsa, asa cum spuneam si pe scena Galei, ca modestia nu e un vehicul bun pentru societatea civila, ci doar o ipocrizie de care se mai folosesc unii, neintelegand componenta de marketing din filantropie si activism social. Amatorii pot fi modesti, pentru ca nu stiu sa compuna strategii si programe eficiente, dar profesionistii trebuie sa comunice, sa vorbeasca, sa arate ce fac.

Ce atributii le-ati repartizat?
Pe cei care au devenit voluntari datorita mie, i-am lasat sa-si aleaga domeniul care-i sensibilizeaza cel mai mult, tocmai pentru a fi siguri ca vor avea dedicatia si deschiderea necesare.

De ce ati apelat la voluntari? / De ce ati apela la voluntari?
Fara voluntari, nicio cauza nu poate avea o rezolvare meritorie. Cel putin asa cred eu. Daca fondurile unui ONG sunt orientate spre plata angajatilor ei, se reduce semnificativ sansa rezolvarii problemelor pe care le sustine acel ONG. Cati mai multi voluntari, carora sa li se deschida apetitul pentru omenie, implicare sociala, generozitate, asta e ideea dupa care ar trebui sa functioneze societatea civila. As merge pana acolo incat as premia, la Gala, voluntarii diverselor cauze, nu numai ONG-urile. Unii oameni adora sa fie evidentiati si dau mult mai mult randament in acest mod. Implicarea mai multor persoane publice, cu credibilitate, in diverse cauze, ar atrage un numar mai mare de voluntari si o mai mare atentie din partea presei. Devenind publice nu numai ca problematica, dar si ca solutii de rezolvare, aceste cauze ar putea atrage mult mai multa sustinere financiara. Vorbesc strict din experienta mea de pana acum.

Ce poate sa inseme voluntariatul pentru un tanar?
Voluntariatul, pentru un tanar, inseamna si o experienta pe care o poate folosi in multiple domenii mai tarziu, pentru ca va urma o disciplina, va intelege cum se alcatuieste un proiect, va invata sa comunice cu oameni de orice nivel si va simti, mai mult decat in orice alta activitate, o responsabilitate si o satisfactie greu de obtinut in slujbe nesemnficative.
Voluntariatul este, printre altele, si cea mai frumoasa forma de a te lauda in fata altora. Cu generozitatea ta chiar poti sa te dai mare in fata oricui, nu e daunator, ci  dimpotriva, poate naste replici....