- Gala Societății Civile 2022 x Ashoka România -
Seria Monitorizare de Impact este un demers dezvoltat alături de Ashoka România, prin care ne-am propus să urmărim evoluția proiectelor înscrise în categoria A a competiției din 2022 – proiecte care au avut șansa să obțină, pe lângă Premiile I, II, III și Premiul pentru Impact Social
Etapa 2 continuă alături de Andreea Constantin – Director Proiecte @ Asociația M.A.M.E., care ne-a povestit pe larg despre evoluția proiectului Centrul Steluțelor – centru de suport și recuperare psiho-socio-medicală pentru copiii grav bolnavi, în 2023.
- Cum vedeți demersul proiectului vostru în anul 2023?
Proiectul Centrul Steluțelor - centru de suport și recuperare psiho-socio-medicală pentru copiii grav bolnavi este parte integrată a strategiei organizației noastre și va continua în anul 2023 cu obiective noi de dezvoltare. Cu sprijinul specialiștilor, am stabilit un grafic al activităților, ținând cont de nevoile grupului țintă, resursele financiare și proiecția bugetului pentru acest an. Acest lucru ne va ajuta să oferim serviciile de care au nevoie beneficiarii noștri în timp util și în acord cu toate standardele de calitate specifice domeniului de activitate. În fiecare an, am reușit să ne îndeplinim obiectivele și să atingem rezultatele așteptate, iar acest succes a contribuit la continuitatea și dezvoltarea proiectului. Avem încrederea că pe parcursul anului 2023 proiectul nostru își va atinge obiectivele. Cererea de servicii socio-medicale, venită din partea părinților cu copii bolnavi, este una crescută, fapt ce confirmă necesitatea centrului la nivelul comunității. Reînnoirea încă de la începutul anului a parteneriatelor cu autorități publice locale și actori sociale și derularea lor reprezintă un punct important în demersul proiectului care va contribui la consolidarea statului nostru în domeniul sănătății și al serviciilor sociale. Toate acestea vor asigura un progres în dezvoltarea capacității organizației.
- Ce îmbunătățiri aveți în proiect față de 2021-2022?
Pentrul anul 2023, ne-am propus noi direcții de acțiune ce vizează calitatea vieții grupului nostru țintă și dezvoltarea infrastructurii serviciilor la nivel organizațional. Astfel, vom construi în curtea centrului o grădină terapeutică unde părinții se vor putea relaxa pe durata terapiilor copiilor și vor putea participa la grupuri de suport în aer liber. Această noutatea în gama serviciilor oferite reprezintă o abordare inovativă a activităților centrului cu un impact pozitiv asupra sănătății fizice și a stării de bine a beneficiarilor. De asemenea, vom continua dezvoltarea serviciilor prin achiziționarea de aparatură medicală de ultimă generație pentru recuperarea fizică a copiilor cu afecțiuni grave la nivelul aparatului locomotor. Vom aduce îmbunătățiri și în ceea ce privește managementul proiectului prin dezvoltarea unor programe complexe de formare profesională continuă a personalului angajat și voluntar implicat în activitățile de lucru cu beneficiarii.
- Care sunt 3 obiective principale pe care le-ați setat pentru proiectul vostru pentru anul 2023?
Principalele obiective ale proiectului, pentru anul 2023 sunt următoarele:
- Modernizarea serviciilor psiho-medicale prin renovarea/reamenajarea cabinetelor și a spațiilor destinate desfășurării activităților și a serviciilor în beneficiul celor 130 de copii beneficiari în cadrul proiectului;
- Creșterea cu cel puțin 20% a capacității centrului de preluarea a unor cazuri noi de beneficiari în cadrul proiectului, pe o perioadă de 12 luni;
- Dezvoltarea infrastructurii serviciilor prin înființarea unui serviciu nou (grădina terapeutică) și modernizarea serviciului de recuperare medicală prin kinetoterapie, pe parcursului unui an.
Monitorizarea de Impact va avea patru etape și va ajunge la final în luna octombrie 2023. Pentru a urmări evoluția proiectelor participante, rămâneți cu ochii pe website-ul GSC, dar și pe canalele de Facebook și Instagram.
***
Ashoka este cea mai mare organizație globală de promovare și sustinere a antreprenoriatului social și a inovației sociale, prezentă începând din 2017 și în România unde își propune să contribuie la crearea unei societății în care fiecare persoană este un creator de schimbare, capabil să ia acțiune în mod creativ pentru a rezolva probleme sociale și a genera schimbări sistemice.
Gala Societății Civile este un proiect THE INSTITUTE, care promovează și premiază an de an activitatea sectorului asociativ din România.