Marele Premiu a fost acordat proiectului “Policlinica Sociala Baba Novac” al Fundatiei Regina Maria
 
Proiect castigator al Premiului I la sectiunea Sanatate, care a oferit acces la servicii medicale de calitate pentru 1.500 de pacienti, persoane fara venit si fara asigurare medicala.
 
Policlinica Sociala Baba Novac, proiect al Fundatiei Regina Maria, este dedicat asistentei medicale integrate pentru persoanele fara venit si fara asigurare medicala. De aproape 4 ani, persoanelor excluse social le este facilitat accesul la servicii medicale de calitate, gratuite, in mod neconditionat. Proiectul contribuie la imbunatatirea calitatii vietii atat a beneficiarilor directi, cat si a familiilor acestora. De asemenea, pentru 80% dintre beneficiari, sprijinul medical si social oferit prin proiect reprezinta un suport de baza in perioada de tranzitie a pacientului catre reintegrarea sociala, facilitand acest proces.
In Bucuresti exista peste 6.000 de persoane fara adapost, iar peste 200.000 de persoane nu beneficiaza de asigurarile de sanatate.
Beneficiarii Policlinicii Sociale sunt persoane din Bucuresti, fara venituri, fara asigurare medicala, iar, in multe cazuri, fara adapost. Acestia beneficiaza de servicii medicale oferite gratuit: medicina generala, medicina interna, cardiologie, dermatologie, oftalmologie (inclusiv ochelari sau interventii medicale), pneumoftiziologie, psihiatrie, asistenta psihologica, diabet, ginecologie, imagistica, teste de laborator, stomatologie (inclusiv protezare si chirurgie), tratamente, management de cazuri medicale, certificate medicale. De asemenea, exista o arie larga de servicii non-medicale oferite gratuit: dus, imbracaminte si incaltaminte si jucarii, produse de panificatie, trimiteri catre alte institutii si organizatii pentru servicii sociale, cantine, adapost si locuri de munca. 
In cursul anului 2014, peste 1.500 de pacienti au beneficiat de peste 5.000 de servicii medicale gratuite, cu sustinerea a peste 30 de cadre medicale voluntare si a peste 50 de companii si persoane fizice.
 
"Parinte pentru Parinte" - Premiul I la sectiunea Educatie, Invatamant, Cercetare si Premiul pentru Originalitate
In 2014, Asociatia Help Autism, impreuna cu parintii beneficiari, a colectat fonduri cu ajutorul carora 22 de copii autisti au intrat intr-un program de recuperare. Sapte dintre ei au iesit din spectrul autismului, iar ceilalti 15 sunt integrabili in societate. Programul continua si anul acesta pentru 32 de copii.
Potrivit statisticilor Ministerului Sanatatii, in Romania, in anul 2012, erau declarate 7.179 de persoane diagnosticate cu autism, insa numarul real al acestora depaseste 30.000, majoritatea nefigurand in evidenta oficiala.
In lipsa unor cifre clare si a centrelor de terapie care sa acopere nevoia la nivel national, dar si a fondurilor necesare pentru acoperirea interventiei terapeutice, parintii in lupta cu autismul se lovesc de multiple probleme, care pe multi dintre ei ii dezarmeaza si ii determina sa renunte la lupta pentru recuperarea propriului copil.
„Parinte pentru Parinte” este o sansa pentru copiii din medii defavorizate sa beneficieze de un program de recuperare intensiv, astfel ca la inceputul anului 2014 au fost integrati in terapie, in Centrul Casa Soarelui din Sectorul 3, 22 de copiii cu varste intre 1 si 4 ani. Dupa un an de interventie terapeutica, minim 2 ore pe zi pentru fiecare copil in parte, rezultatele de recuperare au fost remarcabile. 
Bugetul programului a fost de 50.000 euro, reprezentand 10% din fondurile colectate de 170 de familii beneficiare ale Asociatiei prin campania de 2%. Programul continua si in 2015 cu alti 32 de copii integrati in interventia terapeutica gratuita.
 
"Un sat, un copil!" - Premiul I la Sectiunea Educatie, Invatamant, Cercetare
Fundatia Inima de Copil a initiat in 2014 un program de burse speciale, sustinut integral de BRD Groupe Société Générale. S-au selectat si sustinut 40 de copii cu rezultate exceptionale din judetul Galati, copii ce provin din familii sarace. Fiecare comuna a fost incurajata sa propuna pentru acest program cel putin un copil si sa mentina viu interesul localnicilor pentru evolutia sa. Proiectul „ Un sat, Un copil” face parte din programul de imbunatatire a accesului copiilor la educatie si prevenire a abandonului scolar si familial. 
Motivele initierii proiectului sunt dificultatile cu care se confrunta copiii din judetul Galati ce vin din familii la limita sau chiar sub pragul saraciei, ceea ce are un impact major asupra calitatii vietii lor si a viitorului lor in procesul educativ, indiferent daca unii dintre acesti copii au un potential si o motivatie exceptionale pentru a excela la scoala. 
 
"Tinere Talente" - Premiul I la Sectiunea Arta si Cultura
Fundatia Principesa Margareta a Romaniei a oferit burse de studiu pentru 32 de tineri artisti care provin din familii modeste. Fundatia a organizat intalniri de mentorat, o tabara de creatie si trei masterclass-uri - de orchestra, de pian si de voce. Fiecare tanar artist a primit o bursa in valoare de 2.000 de euro.
Tinere Talente 2014 este un proiect dezvoltat in sprijinul artistilor romani din intreaga tara. Au fost sprijiniti 111 tineri artisti in cadrul burselor Tinere Talente, al masterclass-uri-lor si al Orchestrei Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei. Bursele Tinere Talente au fost oferite pentru 32 de tineri, 16 muzicieni si 16 artisti plastici, elevi si studenti la licee si universitati cu profil artistic, cu varste intre 14 si 24 de ani, din intreaga tara. Selectia a fost realizata pe baza criteriului social si de catre un juriu de specialitate.
Experienta a dovedit ca acesti tineri au nevoie, pe langa suportul financiar, si de indrumare si promovare, iar interactiunea cu personalitati de cultura poate influenta viitoarea lor cariera. Asadar, fundatia a organizat pentru bursierii Tinere Talente intalniri de mentorat pentru a beneficia, in mod gratuit, de experienta artistilor consacrati. In plus, trei bursieri canto si orchestra au urcat pe scena Ateneului Roman la Concertul Regal din 25 octombrie 2014 televizat si transmis la radio. 
 
"Eu stiu, Eu vreau, Eu pot! Ajuta-ma sa fiu egal cu tine IMPREUNA sa spunem NU DISCRIMINARII!" - Premiul I la Sectiunea Apararea drepturilor individuale / colective
Asociatia 1 iunie 2001 a incheiat un protocol de colaborare cu spitalul judetean din Buzau. Persoanele fara auz sau care nu pot comunica verbal si care urmeaza sa fie spitalizate primesc sprijinul unui voluntar care traduce prin limbaj mimico-gestual discutiile cu doctorii si asistentele. 
Asociatia a constituit un comitet de initiativa, format din persoane surde fara comunicare verbala din Brasov, Piatra Neamt, Craiova, Buzau si Bucuresti si a fost inaintat Guvernului un memoriu la care inca nu a fost primit vreun raspuns. Insa, exista acest exemplu pozitiv la Buzau, unde, datorita voluntarilor, au fost specializate persoane angajate in STS, UPU, Politie, servicii garantate de lege pentru toti cetatenii care solicita o urgenta. A fost incheiat un protocol de colaborare cu spitalul Judetean Buzau si poate fi solicitat ajutorul unei persoane care sa traduca in limbaj mimico-gestual in situatiile in care se impune spitalizarea persoanelor fara auz si fara comunicare verbala. Initiativa a fost promovata printr-un proiect de lege in parlament.
 
"Schimbarea Legii Voluntariatului in Romania" - Premiul I la Sectiunea Comportament civic si Participare publica
Dupa 4 ani de efort sustinut, Federatia Volum a reusit sa convinga Parlamentul sa adopte legea voluntariatului 78/2014 si sa creasca notorietatea voluntariatului in tara noastra.
 
In 2009, ONG-urile din Romania au inceput dezbateri pe tema neconcordantelor si lipsurilor legii Voluntariatului existente, legate de voluntari si organizatii gazda. In 2010 s-a infiintat Federatia VOLUM (25 de ONG-uri fondatoare) si au preluat procesul de advocacy, plecand de la nevoia de a normaliza contextul legislativ al voluntariatului din Romania, de a-l adapta la contextul european si de a-l promova la nivel national. Scopul initiativei a fost modificarea Legii Voluntariatului 195/2001 prin imbunatatirea cadrului legislativ pentru voluntariat, al mecanismelor de gestionare a cererii si ofertei de voluntariat, recunoasterea voluntariatului ca experienta profesionala, dezvoltarea unui sistem de recunoastere a competentelor dobandite prin voluntariat, cresterea gradului de recunoastere a valorii voluntariatului si a calitatii lucrului cu voluntarii.
Dupa 4 ani de efort sustinut al Federatiei VOLUM si partenerilor, rezultatele campaniei au fost: adoptarea legii voluntariatului 78/2014 si cresterea notorietatii voluntariatului in Romania.
 
"Integrarea sociala prin sport a persoanelor cu dizabilitati intelectuale"  - Premiul I la Sectiunea Incluziune sociala
Fundatia Special Olympics Romania a organizat mai multe evenimente sportive pentru tinerii cu dizabilitati intelectuale si a instruit un numar de 1000 de antrenori care sa stie cum sa-i ajute. Pe langa jocurile nationale si regionale, delegatia fundatiei a participat si la Jocurile Europene de Vara Special Olympics din Antwerp, Belgia.
 
Proiectul si-a propus sa ofere acces la programele sportive ale FSOR unui numar de 2.500 de copii si tineri cu dizabilitati intelectuale din toata tara si persoanelor din comunitatile apropiate acestora, cu scopul de a facilita integrarea lor in societate. Astfel, s-a urmarit organizarea de evenimente sportive, participarea persoanelor cu dizabilitati intelectuale la acestea, oferirea de informatii si instruirea unui numar de 1.000 de antrenori, parinti, voluntari, precum si cresterea gradului de constientizare a populatiei. Pentru atingerea obiectivelor au fost organizate 7 evenimente locale, 3 editii de Jocuri Regionale, Jocuri Nationale (Craiova), tabere de pregatire, 3 campionate nationale si seminarii de informare. 
 
"Tabara de vara CONIL pentru copiii insulino - dependenti" - Premiul I Sectiunea Servicii de Asistenta sociala
Prin oferirea unui cadru special de educatie, informare si de deconectare in mijlocul naturii, asociatia CENTRUL DE PERFORMANTA BEFORE&AFTER SCHOOL CONIL si-a propus sa creasca speranta de viata si calitatea vietii copiilor si tinerilor cu diabet.
Diabetul insulino – dependent este considerat „boala care fura copilaria“, iar statisticile arata ca diagnosticul de diabet pus copiilor s-a inmultit de cinci ori in ultimele decenii. Pentru copiii dependenti de insulina, copilaria inseamna, in loc de joaca si distractii obisnuite, injectii de mai multe ori pe zi, medicamente, mese regulate fara anumite alimente, in special dulciuri si, implicit, o anume izolare sociala.
Taberele CONIL ofera cadrul pentru implicarea participantilor in activitati distractive si educative pe teme de nutritie (“Cum sa mancam sanatos”), pentru insusirea unor deprinderi fundamentale pentru viata sociala a copiilor insulino – dependenti. De asemenea, ofera consilierea psihologica a familiilor de provenienta prin organizarea unor grupuri de suport, informarea parintilor cu privire la cele mai noi metode de investigare si tratament, socializarea in grupuri mixte si lucrul in echipa copii-parinti, evaluarea glicemiei si dozarea corecta a unitatilor de insulina injectata.
 
"remesh" - Premiul I la sectiunea Protectia mediului
Organizatia Ateliere fara Frontiere a inceput proiectul in 2009 si a reusit sa imbunatateasca accesul la un loc de munca stabil al persoanelor care provin din categorii sociale vulnerabile.
Remesh este un brand socialware de genti si accesorii unice si nonconformiste, realizate din reciclarea bannerelor publicitare intr-un atelier social. 
Remesh este atat un proiect de mediu, cat si social, intrucat foloseste ca materie prima pentru produsele create deseuri de meshuri si bannere publicitare. De cele mai multe ori, acestea ajung la groapa de gunoi sau sunt incinerate in fabricile de ciment, producand gaze cu efecte de sera, care contribuie negativ la schimbarile climatice. Solutia propusa de Ateliere Fara Frontiere este de a transforma aceste deseuri in genti, penare, mape si alte accesorii originale. Iar o alta realizare notabila a proiectului este faptul ca in tot acest timp organizatia reuseste sa ii formeze si pe angajatii din atelier in domeniul confectiilor. Pana acum, au fost vandute mii de produse create de ei.
 
"Sa Plantam pentru Planeta!" - Premiul I la Sectiunea Protectia mediului
MaiMultVerde, sub obladuirea Fundatiei Yves Rocher si cu sprijinul Ocolului Silvic Comana si a Administratiei Parcului Natural Comana, a plantat 100.752 de puieti pe o suprafata de 26 ha. Proiectul de reimpadurire a urmarit refacerea biodiversitatii si imbunatatirea calitatii aerului si solului din zona Parcului Natural Comana.
In trecut, stejarul era specia predominanta, insa, in ultimele decenii, a ajuns sa fie din ce in ce mai rar, fiind inlocuit cu specii invazive sau mai putin valoroase din punct ecologic, cum ar fi teiul ori salcamul. Stejarul a fost, cel putin in trecutul apropiat, specia de baza, edificatoare a ecosistemelor forestiere din partea de sud a tarii, specie care asigura stabilitatea si umiditatea solului in care creste, contribuie la dezvoltarea biodiversitatii, iar odata ajuns la maturitate, absoarbe o cantitate mare de CO2 din atmosfera, contribuind la imbunatatirea calitatii aerului. 
Primii 28.000 de puieti au fost plantati in noiembrie 2013: 7.000 de catre 150 de voluntari si inca 21.000 de puieti de stejar si plop de catre Ocolul Silvic Comana. Actiunile de plantare au continuat in toamna anului 2014 cu alti 72.752 de puieti.
 
"Apicultura si dezvoltarea economica in mediul rural" - Premiul I la Sectiunea Dezvoltare economica si sociala „Exceptional Achievement in International Development”  in contextul Anului European pentru Dezvoltare 2015
World Vision Romania a ajutat 100 de familii sa–si dezvolte o mica afacere apicola. Fiecare familie a primit 5 stupi alaturi de instrumentarul necesar si a participat la cursuri si lectii practice in stupina. Apicultorii au produs 20.000 de kg de miere, din care 10.000 de kg de miere au fost vandute la pretul de 15 lei pe kilogram, aducand in comunitate un profit de 150.000 de lei.
Prin Proiectul Apicol, 100 de familii beneficiare din comunele Dumesti, Todiresti si Rafaila au primit echipament apicol in valoare de 1.000 de dolari. Bugetul a fost de 215.000 de dolari, bani investiti pe tot parcursul proiectului. Apicultorii au fost instruiti si monitorizati permanent privind accesarea de fonduri europene, dezvoltarea strategica in acord cu Planul National de Dezvoltare Rurala si participarea la schimburi de experienta si targuri de produse traditionale. Astfel, apicultorii au infiintat Asociatia Apicola Negresti cu 60 de membri cotizanti si un presedinte ales, au infiintat Cooperativa agricola „Apicola Florile Vasluiului” si un magazin apicol prin care pot achizitiona echipamente, medicamente si hrana pentru albine la pret de producator si care le ofera sansa de a-si vinde mierea. 
Sapte apicultori au atras 52.500 de euro prin fonduri europene, accesand masura 141 ,,Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenta”. Pentru a creste numarul de apicultori din comunitati, 60 de beneficiari au donat la randul lor cate un stup pentru alte 12 familii care vor fi mai departe sprijinte sa genereze venituri din apicultura, iar zece apicultori au donat cate un stup pentru Centrul Scolar de Educatie Incluziva din Negresti. De asemenea, Asociatia Apicola ii ajuta pe elevi sa deprinda tainele meseriei de apicultor.
 
"Centrul Stelutelor" - Premiul I la Sectiunea Proiecte si campanii de Voluntariat
In luna iunie 2014, Asociatia M.A.M.E. a infiintat Centrul Stelutelor, un centru de consiliere, suport si recuperare medicala pentru copiii diagnosticati cu cancer si alte boli grave si parintii acestora. 124 de copii si 100 de parinti au beneficiat de serviciile centrului.
In Romania, accesul copiilor diagnosticati cu boli grave la diverse terapii complementare de suport si recuperare medicala este nesatisfacator deoarece nu exista programe nationale sau centre specializate pentru perioadele dintre spitalizari sau de recuperare dupa boala. Pentru a veni in sprijinul acestor copii, in luna iunie 2014, Asociatia M.A.M.E. a infiintat Centrul Stelutelor, un centru de consiliere, suport si recuperare medicala. Printre activitatile desfasurate de Centrul Stelutelor se numara informarea si indrumare, consiliere psihologica individuala si de grup, consiliere juridica privind drepturile pacientului, consiliere nutritionala privind dieta specifica bolii, logopedie si ludoterapie, kinetoterapie prin exercitii de recuperare medicala, ateliere de terapie emotionala, workshop-uri de informare pentru parinti, activitati educative si de socializare sau sustinere financiara pentru plata unor investigatii medicale sau tratamente nedecontate de CNAS. Atat echipa de proiect, cat si specialistii din cadrul Centrului Stelutelor au lucrat voluntar pentru a oferi sprijin copiilor diagnosticati cu boli grave si celor care provin din medii defavorizate.
 
"Aspire Academy & Aspire High School" - Premiul I la Sectiunea Proiecte pentru Tineret
Organizatia Aspire for Education a pus fata in fata elevi si studenti cu antreprenori si manageri ai unor companii importante din tara pentru a motiva tinerii sa dezvolte proiecte si initiative care sa transforme socio-economic diverse comunitati.
In urma analizarii indeaproape a sistemului educational romanesc, organizatia a identificat o problema reala in ceea ce priveste stimularea gandirii creative a elevilor si studentilor. Sistemul este mai degraba orientat spre insusirea unor atitudini si aptitudini si nu spre descoperire. De asemenea, tinerilor romani le lipseste dimensiunea globala a educatiei, potentialul de interconectivitate si interculturalitate. Astfel, a fost creat Aspire, o comunitate ce are ca nucleu doua programe desfasurate simultan – Aspire Academy – program de 8 zile pentru studenti, aflat in 2014 la a patra editie si Aspire High School – program de 4 zile pentru elevi, aflat la a doua editie. In cadrul celor doua programe, elevii si studentii participa la workshop-uri in care adopta idei ale modelului educativ al marilor universitati americane si europene, le imbina cu cele existente in institutiile romanesti de invatamant si creaza un mix original, unic. Ei interactioneaza cu antreprenori sau manageri ai unor companii importante din Romania si cu specialisti din varii domenii de activitate, iar reteaua creata in cadrul celor doua programe este baza unor proiecte ulterioare, cu impact major in mediul social si antreprenorial romanesc. 
 
"Fire de Dragoste" - Premiul pentru Eficienta
Asociatia Unu si Unu a ajutat 1.125 de bebelusi nascuti prematuri prin oferirea a peste 600 de seturi (botosei si caciulite) si a 210 cuiburi pentru incubatoare. Valoarea totala a donatiilor a fost de 6.633 euro, incluzand sumele de bani primite.
In 2014, Proiectul Asociatiei Unu si Unu a avut ca scop crearea de botosei si caciulite adaptate dimensiunilor prematurilor de la terapie intensiva si strangerea de fonduri pentru realizarea cuiburilor pentru incubator necesare ingrijirii lor. Seturile ii ajuta sa isi regleze temperatura corpului si sa o mentina, iar cuiburile au rol de confort, protectie si imbratisare. 
Bebelusii prematuri de la neonatologie petrec luni de zile complet dezbracati, doar in pampers, in incubator pe improvizatii din cearceaf rulat, cu rol de „salteluta”/cuib. In Romania se nasc anual 20.000 de astfel de bebelusi si exista doar 20 de sectii de neonatologie de gradul al III-lea, carora le sunt arondate mai multe orase si judete.
Rezultatele campaniei au fost peste asteptari. In locul celor 100 de seturi si 100 de cuiburi cerute, au fost primite de 6 ori mai multe seturi si un numar dublu de cuiburi. In plus, au fost obtinute peste 80 de aparitii in presa scrisa, tv, radio si online, peste 100 de voluntari din 16 orase din Romania si alte doua orase din strainatate, Londra si Dubai, au crosetat si donat seturi, peste 2.500 de ore de voluntariat efectuate (105 zile), peste 210 cuiburi realizate, donatii in 9 sectii de neonatologie din Bucuresti, Craiova, Constanta, Targu Mures, Bacau si peste 2.250 de parinti, beneficiari indirecti pe an.
 
"Grija pentru Copii" - Premiul pentru Impact
In 2014, Organizatia "Salvati Copiii Romania", alaturi de Dorna, a dotat 31 de maternitati si sectii de neonatologie cu echipamente performante necesare supravietuirii bebelusilor nascuti prematur. Astfel, cu ajutorul echipamentelor donate, 3.752 de bebelusi au fost ajutati sa traiasca.
Campania de reducere a mortalitatii infantile, a plecat de la statistica cutremuratoare conform careia Romania se afla pe primul lor intre tarile Uniunii Europene, cu cea mai ridicata rata de copii care mor inainte sa implineasca varsta de 1 an. 1.680 copii au pierdut lupta cu viata in anul 2013 (8,5 la mie). Un copil mai mic de 1 an moare la fiecare 5 ore. 33% din aceste decese ar putea fi prevenite prin programe speciale, dedicate mamelor si copiilor, dar si prin dotarea maternitatilor si a sectiilor de nou-nascuti cu echipamente medicale.
In Romania, 1 din 10 copii se naste prematur si are nevoie de atentie speciala inca din prima ora de viata, de cadre medicale specializate si echipamente medicale performante. 
Proiectul "Grija pentru Copii", initiat de Salvati Copiii, cu sprijinul Dorna, are ca obiective dotarea maternitatilor si sectiilor de neonatologie cu echipamente performante necesare supravietuirii bebelusilor nascuti prematuri si cresterea gradului de constientizare asupra fenomenului de prematuritate la nivelul publicului larg.
Anul trecut, in cele 31 de maternitati noi dotate, datorita proiecului "Grija pentru Copii",  au avut loc 40.000 de nasteri, dintre care peste 5.000 inainte de termen. 3.752 dintre bebelusii prematuri au fost ajutati sa traiasca cu ajutorul echipamentelor donate.
 
"Iasiul iubeste Teii" - Premiul pentru Impact
Grupul de initiativa civica “Iasiul iubeste Teii” a reusit sa coalizeze 20.000 de sustinatori cu ajutorul carora a obtinut trei victorii: a oprit taierea ilegala a 500 de arbori, a impus administratiei locale un regulament de toaletare si a oprit constructia unei parcari subterane care distrugea parcul central.
Grupul a fost creat spontan de catre o comunitate de tineri, in februarie 2013, ca reactie la decizia reprezentantilor Primariei Municipiului Iasi de a taia teii din centrul orasului intr-un mod total netransparent si fara consultarea cetatenilor. De atunci, in paralel cu lupta pentru remedierea problemei si determinarea decidentilor locali sa replanteze teii pe bulevardul Stefan cel Mare, "Iasiul iubeste Teii" a reusit sa coalizeze un numar impresionant de sustinatori si a dat avant unui spirit civic consistent in Iasi. Implicarea tuturor membrilor a fost si este voluntara, apolitica si consensuala.
 
"Atelier de insertie prin activitatea economica" - Premiul pentru Durabilitate
Organizatia Ateliere fara Frontiere a inceput proiectul in 2009 si a reusit sa imbunatateasca accesul la un loc de munca stabil al persoanelor care provin din categorii sociale vulnerabile.
In Romania, in ciuda unei dezvoltari economico-sociale care a imbunatatit in ansamblu nivelul de trai, se inregistreaza un numar din ce in ce mai mare de persoane ce se regasesc intr-o situatie de excluziune sociala, economica si profesionala.
Proiectul „Ateliere de insertie pentru persoane in mare dificultate prin activitatea economica” urmareste imbunatatirea accesului persoanelor adulte fara adapost, cu dizabilitati, tinerilor postinstitutionalizati, somerilor de lunga durata, persoanelor cu adictii, boli care afecteaza viata profesionala, la un loc de munca stabil pentru a-si construi un proiect de viata si pentru a se integra in societate ca actori ai propriei lor vieti.
Rezultatele din 2009 au fost: trei unitati de productie create - management DEEE, confectie si logistica, 145 de persoane angajate in atelierul de insertie, 42 de persoane integrate pe piata muncii la sfarsitul parcursului de insertie si 21 de persoane inca in atelier la finalul anului 2014.
 
"Leadership Autentic" - Premiul I la sectiunea Proiecte si campanii de Responsabilitate Sociala
Fundatia Leaders, in parteneriat cu OMV Petrom, a contribuit la dezvoltarea educatiei si calificarii profesionale a peste 2000 de tineri din mediul rural si urban.
Proiectul a debutat in anul 2009 cand, conform Raportului asupra Starii Sistemului National de Invatamant 2009, doar 27% dintre tinerii din mediul rural care terminau liceul ajungeau la facultate. Fundatia si-a propus sa vina in completarea sistemului educational raspunzand nevoilor de autocunoastere, dezvoltare a potentialului de leadership si a spiritului proactiv al tinerilor, cat si de sprijin in alegerea unei cariere si in continuarea studiilor. 
Parteneriatul cu OMV Petrom a venit ca o continuare fireasca a demersurile Fundatiei Leaders, intrucat strategia de sustenabilitate a companiei implica dezvoltarea celor peste 300 de comunitati locale in care isi desfasoara activitatea prin educatie si calificare profesionala. Obiectivul comun al programului este de a contribui la formarea unei generatii care sa faca fata cu succes provocarilor de pe piata muncii si, nu in ultimul rand, care sa creasca in armonie cu propriul potential de dezvoltare. 
 
"Patrula de Reciclare" - Premiul I la sectiunea Programe
Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec promoveaza in tara colectarea selectiva a deseurilor. 1.800 de cadre didactice si 70.000 de elevi au informat peste un milion si jumatate de cetateni si s-a reusit colectarea a peste 750.000 de kg de deseuri.
Aproximativ 70% din substantele toxice care ajung la gropile de gunoi provin de la deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) aruncate in natura sau depozitate necorespunzator. 
Stadiul infrastructurii de colectare, nivelul implementarii legislatiei, lipsa de informatie si de educatie in domeniu sunt unele din principalele cauze ale acestui fapt. 
Patrula de Reciclare este cel mai amplu program de educatie de mediu din Romania si este desfasurat de Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec, cu avizul Ministerului Educatiei Nationale si cu sprijinul Inspectoratelor Scolare locale. Pe langa containerele de colectare instalate in scolile participante, RoRec a creat un set de materiale educative si de informare distribuite gratuit tuturor participantilor, pe baza carora agentii si profesorii coordonatori promoveaza importanta colectarii selective a DEEE in comunitatile lor prin propriile activitati si proiecte.
 
Premiile II si III au revenit proiectelor:
Sectiunea Educatie, Invatamant, Cercetare
Premiul II: „Lumina pentru Copiii din Inelet” - Asociatia Free Miorita
Premiul III: “Centrul Comunitar Generatii” - Fundatia Principesa Margareta a Romaniei
Sectiunea Arta si Cultura
Premiul II: „FILB 7 (Festivalul International de Literatura de la Bucuresti, editia a VII-a)” – Asociatia Headsome Communication
Premiul III: „TIFF salveaza Depozitul de Filme” - Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc 
Sectiunea Apararea drepturilor individuale/ colective
Premiul II: „Educatie Juridica pentru Copii - Resurse Adaptate (CLEAR)” - Salvati Copiii Romania
Premiul III: „Voluntarii spun copiilor despre drepturile lor si importanta unui stil de viata sanatos” -Salvati Copiii Romania
Sectiunea Comportament civic si Participare publica
Premiul II: „Iasul iubeste teii” - Grupul de initiativa civica "Iasul iubeste teii"
Premiul III: „Romania Curata” - Societatea Academica din Romania
Sectiunea Sanatate
Premiul II: „Sprijinirea pacientilor cu boli cronice si infectioase din spitalele din Romania - Pentru ca viata sa mearga mai departe” - Fundatia Baylor Marea Neagra
Premiul II: „Sounds of the future (Sunetele viitorului)” - Asociatia AUDIOSOFIA
Premiul III: „Programul SAMAS de Sanatate pentru Mame si Sugari” - Asociatia SAMAS
Sectiunea Incluziune sociala
Premiul II: „Atelier de insertie prin activitatea economica” - Ateliere Fara Frontiere
Premiul II: „Niciodata singur - voluntari aproape de varstnici 2014” - Fundatia Principesa Margareta a Romaniei
Premiul III: „Fondul Special pentru Copii 2014” - Fundatia Principesa Margareta a Romaniei
Sectiunea Servicii de Asistenta sociala
Premiul II: „Centrul Stelutelor - centru social de suport si recuperare destinat copiilor cu afectiuni grave din Romania” - Asociatia M.A.M.E.
Premiul III: „O sansa calda” - Asociatia Sansa Ta
Sectiunea Protectia mediului
Premiul II: „5% in 5 ani. Achizitii verzi pentru o economie verde” - Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis
Premiul III: „Let`s Do It, Danube! - Editia I” - Let`s Do It, Romania
Sectiunea Dezvoltare economica si sociala
Premiul II: „Swimathon” - Fundatia Comunitara Bucuresti
Preiul III: „Oltenia de sub Munte - destinatie ecoturistica” - Asociatia Kogayon
Sectiunea Proiecte si campanii de Voluntariat
Premiul II: „Da-ti pasiunea mai departe!” - Asociatia Lindenfeld - Ajungem Mari
Premiul III: „Galantom.ro - Comunitatea oamenilor de bine” - Asociatia Envision
Sectiunea Proiecte pentru Tineret
Premiul II: „Just ME! - MTV Staying Alive Foundation si Semper Musica Romania” - Asociatia Semper Musica
Premiul III: „Multimedia - Pregatire pentru Viata” - Asociatia Community Aid Network
Sectiunea Proiecte si campanii de Responsabilitate Sociala
Premiul II: „Acces la educatie in comunitatile rurale” - Ateliere Fara Frontiere
Premiul III: „Educatie Financiara pentru ONG-uri” - TechSoup Romania
Sectiunea Programe
Premiul II: „Tineri supravietuitori de cancer implicati in actiuni de voluntariat” - Asociatia Little People Romania
Premiul III: „INGRIJIM IMPREUNA” - Fundatia Hospice Casa Sperantei
 
In sectiunea-galerie Think Tank au fost inscrise proiectele:
“5% in 5 ani. Achizitii verzi pentru o economie verde” - Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis
„Acces egal in spatiul public” - Asociatia ActiveWatch
„Proasta Guvernare in cheltuirea banului public in Romania intre anii 2004 si 2012” - Societatea Academica din Romania
„Cercetare si advocacy pentru politici publice care sa incurajeze dezvoltarea asociatiilor de producatori agricoli din Romania” - Centrul Roman de Politici Europene
 
Premiul Dan Manoleli pentru Dezvoltarea Societatii Civile
Asociatia pentru Relatii Comunitare
 

*Supliment dedicat castigatorilor Galei Societatii Civile din Evenimentul Zilei, editia 16 iunie 2015