Importanti oameni de afaceri din Romania, presedinti ai camerelor de comert balcanice, ambasadori, artisti, oameni politici au fost prezenti la decernarea "oscarurilor" economice romanesti.

Daca pana acum, premiile de excelenta reveneau acelor firme care se mentinusera in ultimii 3 – 5 ani in Topul National al Firmelor, anul acesta, cu trofeele au plecat doar cei care pe langa performanta au dovedit viziune, pionierat, curaj, responsabilitate, norme autoasumate.
Investitia in cultura sau preocuparea pentru responsabilitatea sociala corporativa sunt exemple de atitudini care  confera valoare companiei si consolideaza viitorul businessului.

 

“Cred cu tarie ca este nevoie de modele in lumea afacerilor. Obiectivul nostru este sa scoatem in evidenta oameni care au viziune, oameni care au curajul sa se dezvolte , oameni care cred in comunitatea in care traiesc, care dovedesc responsabilitate sociala”, a declarat Dragos Seuleanu, presedintele CCIR.

 

Supriza serii a fost decernarea celor 13 trofee de excelenta.
- Premiul de excelenta pentru  sprijinul acordat cresterii competitivitatii economice prin Cercetare-Dezvoltare si Inovare: AUTORITATEA NATIONALA PENTRU CERCETAREA STIINTIFICA – ANCS. Politicile si programele promovate de ANCS au contribuit la inregistrarea unui progres semnificativ in procesul de structurare si consolidare a ariei romanesti a cercetarii.

- Premiul de excelenta „Afacere de succes pe piete internationale”: SOFTWIN GROUP. Din 2004, grupul SOFTWIN a devenit multinational, avand astazi peste 100 de angajati in afara tarii.

- Premiul de excelenta „Responsabilitate sociala corportativa”: ALRO SA. Alro este una dintre cele mai mari si mai profitabile companii din Romania. Responsabilitatea companiei fata de societate, incluzand succesul activitatii de productie, conditiile de munca, atentia acordata protectiei mediului, protectia sociala acordata angajatilor si familiilor acestora, interactiunea cu comunitatea locala, reprezinta unul dintre aspectele esentiale ale strategiei operationale aplicata de Alro. In fiecare an, compania cheltuieste peste 3 milioane USD pentru activitati caritabile si proiecte sociale.

- Premiul de excelenta „Cel mai mare organizator de targuri si expozitii din Romania”: ROMEXPO SA, lider national in industria targurilor si expozitiilor.

- Premiul de Excelenta „Afacere de succes intr-o zona defavorizata”: GRUPUL   DE FIRME EUROPEAN FOOD &DRINKS. Cu investitii masive in zona defavorizata Stei, Grupul European Food & Drinks reprezinta una din cele mai mari investitii private din Romania.

- Premiul de excelenta „Franciza autohtona de succes”: ROMSTAL  SRL. Sistemul de franciza Romstal este dezvoltat sub forma a doua tipuri de reprezentanta: de tip montator Expert Instal si de tip Filiala Romstal.

- Premiul de excelenta pentru „Cele mai diversificate produse si servicii bancare pentru IMM”: RAIFFEISEN BANK. Raiffeisen Bank Romania SA ofera o gama completa de servicii si produse de calitate pentru IMM-uri, avand un numar de peste 130.000 IMM-uri clienti.

- Premiul de excelenta pentru „Contributia unei institutii internationale la dezvoltarea institutionala a comunitatii de afaceri”: SOCIETATEA GERMANA PENTRU COOPERARE TEHNICA-GTZ. In cadrul cooperarii tehnice bilaterale romano-germane, Guvernul Germaniei prin Ministerul Federal pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (BMZ) sprijina incepand cu 1993 procesul de transformare politico-economica in Romania.

- Premiul de Excelenta  „Antreprenoriat feminin de succes”: CAMELIA SUCU - Director General Class Mob, GEORGIANA POGONARU - Director general Romcolor 2000. Ambele au dovedit exceptionale calitati de  lider, iar firmele pe care le conduc  s-au situat in ultimii ani pe pozitii fruntase in topul national al firmelor organizat de CCIR.

- Premiul de excelenta „Tanarul intreprinzator al anului”: IUSTIN PARASCHIV. In varsta de 26 de ani, Iustin Paraschiv este cel mai tanar milionar din Romania.

- Premiul de excelenta „Omul de afaceri care a investit in cultura”: ION ANTONESCU  - FONDATORUL MARSHALL TURISM, care organizeaza numeroase programe destinate promovarii turismului cultural si prezentarii patrimoniului national.

- Premiul de excelenta „Politicianul care a incurajat dialogul intre mediul politic si mediul de afaceri”: LASZLO BORBELY – Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor.

- Premiul de excelenta „Personalitate internationala care a contribuit la dezvoltarea relatiilor cu mediul de afaceri romanesc”: R0FAT H0SARCIKLIOLU Presedinte TOBB – Turcia.