A aparut numarul 4 al publicatiei euROpeanul, distribuita si editata, intr-un tiraj de 80.000 de exemplare, de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor. Ziarul este gratuit si este disponibil in gari, agentii de voiaj, in trenurile InterCity, la metrou, aeroportul "Henri Coanda", camerele de comert si industrie, prefecturi, consilii judetene si la centrele de consiliere pentru cetateni.

euROpeanul isi propune informarea cetatenilor cu privire la fondurile structurale, modul in care acestea pot fi accesate si rezultatele ce pot fi obtinute prin utilizarea lor. Articolele abordeaza atat subiecte de interes general pentru publicul larg, dar si sectiuni specializate pentru grupurile tinta distincte ale ziarului: administratia publica locala, institutii de invatamant, unitati sanitare, mediul de afaceri.

In acest numar, Marius Gogescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice explica care sunt principalele modificari operate in legislatia achizitiilor publice si care va fi impactul acestora in special asupra beneficiarilor proiectelor cu finantare europeana.

Aura Raducu, desk officer in cadrul DG Regio H3 – Romania si Johan Welten, ofiter financiar adjunct in cadrul reprezentantei Comisiei Europene in Romania subliniaza ce trebuie sa invatam din experienta PHARE si care vor fi provocarile fondurilor structurale.

Pentru ca ziarul si-a propus sa fie cat mai aproape de cititori, redactia euROpeanul asteapta intrebari legate de fondurile europene la europeanul@chelgate.ro.

Sursa: http://www.euractiv.ro/