Compania Coca-Cola HBC Romania a fost inclusa, pentru al doilea an consecutiv, intre primele 20% cele mai responsabile companii din Europa si primele 10% cele mai responsabile companii din lume, de catre SAM Indexes GmbH, in raportul Dow Jones Sustenability Indexes. Compania se plaseaza si in top 5 cele mai responsabile companii producatoare de bauturi racoritoare din lume, alaturi de The Coca-Cola Company.

Potrivit raportului, Coca-Cola HBC a obtinut scorul total de 68%, cu mult peste media totala de 53% si in apropiere de scorul locului 1, cu o valuare de 84%. Alte arii de analiza in care Coca-Cola HBC a obtinut rezultate foarte bune sunt Corporate governance, Risk & Crisis management, Code of conduct, Health & Nutrition, Labour practice, Corporate citizenship si Social reporting.

Analiza a vizat performantele companiei atat in sectorul economic, cat si in cel social, tinand cont in special de eforturile de integrare a solutiilor de responsabilitate fata de mediu in activitatea companiei la nivel global.

Analiza a fost realizata pe baza parametrilor identificati de catre Dow Jones Indexes, STOXX Limited si SAM Group - forumuri specializate in cercetarea si clasificarea companiilor
in functie de indicii de performanta responsabila, obtinuti pe diferite criterii.

Indicatorii Dow Jones (DJSI) au fost stabiliti in 1999 pentru a urmari performanta companiilor care sunt lideri in domeniul lor, demostrand eforturi deosebite de implicare in procese cu responsabilitate ridicata fata de mediu. Indicatorii DJSI, ce constau intr-un set global de indicatori colectati din Europa, America de Nord si Asia-Pacific sunt publicati de catre compania SAM Indexes GmbH.

Valoarea scorului total, dimensiunea si scorurile pe diferite criterii variaza pe o scala de la 0 la 100%, realizandu-se in acelasi timp si o clasificare in functie de scorurile obtinute de alte companii analizate.

Coca-Cola HBC Romania este unicul imbuteliator din Romania al produselor purtand marca Coca-Cola.