Fiecare bucurestean beneficiaza de 16,38 de metri patrati de spatiu verde, cu mult mai putin fata de media impusa de Uniunea Europeana, de 26 de metri patrati pe cap de locuitor, conform celei mai recente statistici a Primariei Municipiului Bucuresti, din ianuarie 2008.

Norma de 26 de mp impusa de UE este chiar mai mica decat cea propusa de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), de 50 de metri patrati pe cap de locuitor, in vreme ce alte capitale europene, precum Stockolm sau Londra detineau, conform statisticilor din anul 2007, 83 si, respectiv, 64 de metri patrati pe cap de locuitor.

Comunicatul de presa remis agentiei Mediafax de catre Biroul de Presa al Primariei Municipiului Bucuresti arata situatia privind ariile de spatii verzi din fiecare sector al Capitalei. Astfel, sectorul 3 detine cea mai mare suprafata de parcuri, aliniamente stradale si spatii verzi din cuprinsul ansamblurilor de locuinte, insumand peste trei milioane si jumatate de metri patrati. La polul opus se situeaza sectorul 5, cu aproape doua milioane de metri patrati de arii verzi.