Acest Colocviu C.A.E.S.A.R. are scopul de a identifica solutii practice si implementabile prin care Romania impreuna cu Republica Moldova ar participa la actiunea comuna de integrare a Republicii Moldova in Uniunea Europeana. Discutii deschise vor fi incurajate pe urmatoarele teme: securitate si cooperare in probleme de politica externa (inclusiv problema Transnistreana si de securitate energetica), subiecte de politica fiscala si monetara, precum si aspecte ce tin de asigurarea libertatii de exprimare, de educatie si dezvoltarea societatii civile. Evenimentul si-a propus sa aduca sub acelasi acoperis tineri experti din Romania si Republica Moldova alaturi de experti consacrati in aceste sectoare si reprezentanti ai sferei publice si private din Romania.
 
Inscrieri. Tinerii care sunt interesati sa participe la Colocviu se pot inscrie pana la data de 27 iunie 2014 prin completarea formularului de inscriere disponibil la link-ul urmator: http://goo.gl/as3paG si prin transmiterea unui CV la tudor.oprea@caesar-romania.eu. De asemenea, cei care cunosc tineri experti in domeniu sunt rugati sa ii recomande prin formularul disponibil aici: http://goo.gl/XIgrKQ.
 
Colocviul C.A.E.S.A.R. Participarea Romaniei la Integrarea Europeana a Republicii Moldova ofera tinerilor si expertilor in domeniu sansa de a lua parte la discutii constructive ce pot duce la implicarea practica in integrarea Republicii Moldova in Uniunea Europeana. Evenimentul va include dezbateri, prezentari si propuneri organizate pe grupuri de expertiza si va avea drept rezultat un raport ce va include o serie de recomandari practice si implementabile. Raportul final va cuprinde principalele directii si principii de dezvoltare ale Republicii Moldova si rolul pe care Romania il poate avea in integrarea sa in Uniunea Europeana si va fi trimis catre autoritatile responsabile pentru aceasta schimbare. Pentru a primi mai multe informatii despre acest Colocviu va invitam sa accesati www.caesar-romania.eu.
 
Parteneri logistici: BRD Societe Generale, Calea Europeana , #Diez, Expert Forum, Foreign Policy, si Succes pentru Romania. 
 
Parteneri media: Radio Romania International, Radio Romania Cultural, Agentia Nationala de Presa AGERPRES, Teleradio-Moldova, Evenimentul Zilei, RomaniaPozitiva.ro, OnlineStudent.ro, DiasporaLive.ro, Edu-news.ro, Studentie.ro, StiriONG.ro, AcademicLink.ro, iQool.
 
*** 
Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) este o organizatie neguvernamentala, apolitica si echidistanta, care ofera studentilor si absolventilor romani de peste hotare un cadru deschis de dialog si actiune. LSRS promoveaza initiativa, profesionalismul si solidaritatea membrilor sai, ca reprezentanti de valoare ai Romaniei, si o atitudine pozitiva fata de perspectivele reorientarii lor spre tara. Obiectivul principal al LSRS este de a apara si promova drepturile si interesele academice, profesionale, sociale, civice si culturale ale membrilor sai, precum si de a sprijini contributia lor la dezvoltarea Romaniei. 
 
Jeunes Moldaves reprezinta asociatia studentilor moldoveni din Franta, care are misiunea de a consolida comunitatea acestora prin formarea unei platforme de comunicare pentru viitorii, actualii si fostii studenti moldoveni de pe teritoriul francez. Scopul asociatiei este identificarea, informarea si realizarea actiunilor care vor facilita integrarea si orientarea studentilor moldoveni din Franta; promovand transferul de cunostinte si de experiente dobandinte dintre studentii respectivi si cei din Republica Moldova.

CONTACT
 
Tudor OPREA
Coordonator Proiect
tudor.oprea@caesar-romania.eu
+40 743 522 233
Dan NECHITA
Presedinte LSRS
dan.nechita@caesar-romania.eu 
+40 743 465 674