Luminile din Copenhaga vor fi stinse timp de o ora, miercuri, incepand cu ora 19.00. Capitala care gazduieste summit-ul pentru mediu sarbatoreste astfel Ora Pamantului. La finalul evenimentului, Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon, va accepta mesajul trimis de sute de milioane de oameni din toate colturile lumii prin intermediul "People's Orb" si il va transmite mai departe liderilor mondiali reuniti la masa dezbaterilor.

"People’s Orb" este o impresionanta sfera de argint cu diametrul de 20 cm, care contine 350 GB de povesti, voci si imagini ale oamenilor de pe intrega planeta, cerand o actiune ferma din partea liderilor in ceea ce priveste stoparea schimbarilor climatice.

Mesajul "People’s Orb" poarta sperantele si visele a sute de milioane de oameni din intreaga lume, inclusiv ale romanilor care au participat la actiuni WWF precum Ora Pamantului sau Caravana Climei.

La finalul evenimentulu, cand luminile din Copenhaga se vor reaprinde, sfera va fi inmanata de catre reprezentantii WWF, secretarului General al ONU, Ban Ki-moon.


Articolul inegral pe www.euractiv.ro