Parteneriat European pentru Democratie si Fundatia Est-Europeana lanseaza Fondul Comun destinat finantarii proiectelor de Parteneriat UE-Moldova.

Parteneriat European pentru Democratie (EPD) este o organizatie europeana independenta care sprijina dezvoltarea democratiei in afara Uniunii Europene. Organizatia reprezinta o platforma pentru institutiile europene civile si politice care activeaza in domeniul de asistenta a democratiei. Misiunea EPD este de a pleda pentru o prezenta mai puternica a sustinerii democratiei pe agenda UE, pentru a face schimb de experienta cu privire la asistenta democratiei intre diferiti constituenti si pentru a oferi granturi mici organizatiilor partenere in acest domeniu (www.epd.eu).

Fundatia Est-Europeana (FEE) este o organizatie neguvernamentala, non-profit, constituita la nivel national in conformitate cu legislatia Republicii Moldova. Scopul Fundatiei Est-Europene este de a sprijini consolidarea democratiei si de a contribui la dezvoltarea durabila a societatii moldovenesti prin intermediul programelor educationale, asistentei tehnice si programelor de granturi care promoveaza dezvoltarea societatii civile, consolideaza buna guvernare si mass-media si contribuie la prosperitatea economica (www.eef.md).

Solicitanti eligibili
Sunt eligibile ONG-uri care activeaza in unul din urmatoarele domenii:
- drepturile omului;
- mass-media;
- social;
- tineret;
- mediul inconjurator;
- Integrare Europeana.

Activitati eligibile
Proiectele trebuie sa faca parte din urmatoarele 3 domenii:
- Drepturile Omului, Mass-media si libertatile fundamentale;
- Activitati Sociale, Tineret si mediul inconjurator;
- Integrare Europeana.

Proiectele trebuie sa fie bazate pe ideea de Parteneriat UE-Moldova. Acestea urmeaza a fi axate pe schimbul de cunostinte si experienta intre organizatiile din UE si din Moldova, si sa stimuleze colaborarea intre aceste organizatii.

In acest context, sunt binevenite proiectele care servesc ca mecanism de creare a relatiilor de cooperare pe termen lung. Sunt incurajate activitatile care sunt parte componenta a unor proiecte comprehensive de parteneriat.

Conditii de finantare
Valoarea proiectelor: de la 3000 pana la 10.000 USD.

Durata proiectelor: maximum 6 luni (preferabil sa fie implementate din septembrie 2010).

Termene limita
Termenul limita de depunere a proiectelor: 15 august 2010, 17:00

Cititi stirea integrala pe finantare.ro.