Evenimentele programate cuprind o expozitie de carte, proiectii de film, recitaluri muzicale si lectura continua din Don Quijote de la Mancha care va avea loc la sediul Institutului Cervantes (Bd. Regina Elisabeta 38) in data de 23 aprilie, incepand cu ora 16:00 si pana la ora 21.00. Toti admiratorii romanului lui Cervantes si ai indragitelor sale personaje: Don Quijote, Sancho Panza, Dulcineea etc sunt asteptati sa citeasca. Cititorii vor avea la dispozitie versiunile in limba spaniola si in limba romana ale celebrului roman. Timpul acordat lecturii fiecarui cititor este de maximum 2 minute, iar participantii se pot inscrie la lectura prin telefon 021 2102737 si prin email cultbuc@cervantes.es.
 
Lectura va fi deschisa  la ora 16:00 de E.S. Dl. Ramiro Fernández Bachiller, Ambasadorul Regatului Spaniei la Bucuresti, si va fi continuata de Dl. Sorin Marculescu, traducator al operei lui Cervantes in limba romana si de doamna Rosa Moro de Andrés, director al Instituto Cervantes din Bucuresti. De-a lungul intervalulului dedicat lecturii vor citi atat elevi si studenti, cat si membrii ai corpului diplomatic, personalitati, iubitori ai lecturii si ai personajelor create de Miguel de Cervantes. 

La sfarsitul lecturii, fiecarui cititor ii va fi oferit, conform traditiei spaniole de Ziua Cartii, un trandafir rosu.
 
PROGRAMUL  SAPTAMANII CERVANTES
 
Luni, 20 aprilie
Ora 11:30, Biblioteca Centrala Universitara “Carol I”
Vernisajul epozitiei de carte “Omagiu Miguel de Cervantes” cuprinzand diferite editii ale romanului “Don Quijote  de  la  Mancha”, precum si editii critice si  studii  despre  Don  Quijote si Cervantes, in general. Expozitia are loc in Corpul Boema al Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I”, intrarea prin C.A. Rosetti 2-6. Intrarea libera.
 
ora 19:00 - Sala Auditorium Instituto Cervantes (Bd. Regina Elisabeta 38)
Proiectie de film: “Don Quijote de la Mancha I” (regia Cruz Delgado, Spania, 1979, film de animatie, v.o. spaniola, subtitrare in engleza). Cu sprijinul AECID, Filmoteca Ministerului de Afaceri Externe si Cooperare Internationala al Spaniei. Intrarea libera, numar de locuri limitat.
 
Marti, 21 aprilie
Ora 19:00 – Sala Mare a Ateneului Roman (Str. Franklin 1-3)
Recital de muzica veche  “Cervantes y la música. Donde hay música no puede haber cosa mala / Cervantes si muzica. Unde-i muzica, nu poate fi nimica rau”, in interpretarea grupului spaniol “Zarabanda”. In program lucrari de: Diego Ortiz, Antonio de Cabezon, Bartolome de Selva y Salaverde, Luis de Narváez, Andrea Falconieri. Eveniment realizat in colaborare cu Filarmonica “George Enescu”. Biletele in vanzare la Casa de Bilete a Ateneului Roman.
 
Miercuri, 22 aprilie
Ora 19.00, Sala Auditorium Instituto Cervantes (Bd. Regina Elisabeta 38)
Proiectie de film: “Don Quijote de la Mancha I” (regia Cruz Delgado, Spania, 1979, film de animatie, v.o. spaniola, subtitrare in engleza). Cu sprijinul AECID, Filmoteca Ministerului de Afaceri Externe si Cooperare Internationala al Spaniei. Intrarea libera, numar de locuri limitat.
 
23 aprilie – Ziua Cervantes, Ziua Mondiala a Cartii si a Drepturilor de Autor
intre orele 16.00 – 21.00, Sala Auditorium a Instituto Cervantes
Lectura publica din “Don Quijote” -  Lectura din Don Quijote de la Mancha este deschisa tuturor iubitorilor lui Don Quijote; se vor citi fragmente de máximum 2 minute in limbile spaniola si romana (pentru lectura in limba romana se va folosi editia 2005,Ed. Paralela 45,  traducerea in limba romana apartine reputatului traducator si om de cultura Sorin Marculescu). Programarea celor interesati sa citeasca se face prin inscrieri la mail cult3buc@cervantes.es
 
Vineri, 24 aprilie
ora 19.00, Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I”
Recital “Palabras de guitarra. Quijotesca”  - recital de chitara, in interpretarea lui Maxim Belciug, ilustrat cu lecturi de fragmente din Don Quijote in vocea actritei Clara Flores. 
Intrarea libera, numar de locuri limitat, rugam rezervari la cult3buc@cervantes.es