Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a demarat procedura de contractare a primelor proiecte finantate prin Programul National pentru Dezvoltare Rurala si depuse in luna martie. Astfel, incepand cu aceasta saptamana beneficiarii selectati pentru a primi finantare vor fi invitati oficial sa semneze contractul de finantare la sediile Oficiilor Judetene de Plati.

In prezent se desfasoara evaluarea proiectelor depuse in luna mai, urmand ca semnarea contractelor de finantare sa fie facuta in urmatoarele saptamani.
De asemenea, in cadrul celei de-a doua reuniuni a Comitetului de Monitorizare pentru PNDR, din data de 24 iunie 2008, precum si in urma consultarii in procedura scrisa din data de 1 august 2008, Comitetul de Monitorizare pentru PNDR a aprobat urmatoarele:

1. Organizarea unei sesiuni de depunere a proiectelor pentru masurile 121 "Modernizarea exploatatiilor agricole" si 322 "Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale" in cursul lunii octombrie 2008.

2. Organizarea unei sesiuni de depunere a proiectelor pentru masura 123 "Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere" si schemele de ajutor de stat aferente, XS 13/2008 "Stimularea IMM-urilor care proceseaza
produse agricole in vederea obtinerii  unor produse alimentare, altele decat cele prevazute in Anexa 1 la Tratatul CE precum si a celor care desfasoara activitati de procesare a produselor agricole in vederea obtinerii si utilizarii surselor de energie regenerabila si a biocombustibililor" si XS 28/2008 "Stimularea microintreprinderilor din domeniul prelucrarii primare a produselor forestiere lemnoase si nelemnoase", in cursul lunii octombrie a.c. Aceasta vine in completarea sesiunilor de depunere organizate pana in prezent, in lunile martie-august pentru masura 123 si mai-august pentru schemele de ajutor de stat XS 13/2008 si XS 28/2008;

3. Modificarea punctajelor de selectie pentru masura 121, masura 123, schemele de ajutor de stat si masura 322, noile punctaje de selectie urmand a fi aplicate incepand cu luna octombrie 2008.