Camera de Comert si Industrie a Romaniei va coordona la nivel national o retea de 42 de birouri de asistenta pentru promovarea responsabilitatii sociale a intreprinderilor (RSI), in toate judetele tarii, informeaza CCIR.

Cele 42 de birouri de asistenta vor fi create in cadrul camerelor de comert judetene prin derularea unui proiect finantat din fonduri europene, proiect evaluat la 6,5 milioane lei.

Sistemul cameral va contribui la crearea de parteneriate intre actorii sociali si civici si la antrenarea acestora in actiuni concertate, prin diseminarea celor mai bune practici la nivel european.

„Globalizarea ne obliga sa iesim din autismul local, sa ne raportam la tot mai multe persoane aflate la distante tot mai mari“, a spus Dumitru Bortun, presedintele Asociatiei romane de relatii publice (ARRP), prezent la conferinta de lansare a proiectului.

RSI nu mai este doar o componenta de imagine sau un simplu instrument de marketing, o strategie de cucerire a unor piete emergente, ci „o noua filosofie de a face afaceri, un element indispensabil dezvoltarii durabile a oricarei companii in spatiul public“, a adaugat Bortun care a subliniat ca in Romania, numai un sfert dintre firme rezerva in raportarea lor contabila un capitol separat activitatilor de RSI.

Sursa: www.euractiv.ro