Toate documentele din dosarul de cerere de finantare sunt disponibile si pot fi descarcate de pe pagina EACEA. Formularul electronic (eForm) din dosar va fi disponibil in scurt timp aici.

Schimbari fata de 2014

Fata de 2014, in actualul apel exista o serie de modificari de care trebuie sa tineti cont: redimensionarea prioritatilor proiectelor de cooperare, cu accent sporit pe dezvoltarea publicului si noi punctaje aferente  criteriilor de acordare a finantarii, care acorda o atentie mai mare calitatii continutului si a activitatilor. Totodata, proiectele care vor implica organizatii din afara Uniunii Europene trebuie sa descrie cum se pliaza pe obiectivele UE in materie de cultura si afaceri externe, asa cum apar ele in Agenda Europeana pentru Cultura. De asemenea, aplicantii trebuie sa completeze o anexa in plus, Partnerhip information, in care sunt rugati sa ofere detalii despre principalele activitati relevante ale organizatiilor din ultimii 2 ani si despre experienta managerilor de proiect din partea tuturor partenerilor din proiect. Aceasta anexa cuprinde acum si acordul de parteneriat obligatoriu dintre parteneri.

Recomandari
Daca intentionati sa depuneti un proiect in calitate de lider la acest apel sau sa fiti partener intr-un proiect depus de o alta organizatie, va recomandam sa parcurgeti inainte acesti pasi:

• Sa va inregistrati in Portalul Participantului pentru a obtine codul PIC necesar pentru a fi parte a unui proiect depus. Procedura inregistrarii si a depunerii este disponibila pe pagina noastra la sectiunea ”Depunerea proiectelor”.

• Sa parcurgeti cu atentie ghidul acestui apel la propuneri, unde sunt descrise prioritatile componentei de cooperare, precum si toate regulile si cerintele pentru depunere.

Informatiile sunt disponibile si aici.

Va reamintim ca Biroul Europa Creativa Romania va sta la dispozitie cu informatii si asistenta tehnica gratuita in procesul de depunere a aplicatiilor.

***
Europa Creativa 2014-2020 este programul UE pentru sectoarele culturale si creative. Are 3 subprograme: Media, Cultura si o componenta transsectoriala.
 
Subprogramul Cultura finanteaza: proiecte de cooperare între minumum 3 tari; retele europene care contribuie la profesionalizarea si întarirea capacitatii sectoarelor de a lucra la nivel transnational; platforme europene care sprijina mobilitatea si promovarea creatorilor; traduceri literare.
 
Programul este gestionat de EACEA - Agentia Executiva pentru Educatie, Audiovizual si Cultura din Bruxelles, unde se trimit si se evalueaza toate proiectele. Birourile Europa Creativa din tarile participante ofera informatii si asistenta tehnica gratuita la nivel national celor care doresc sa acceseze aceasta finantare.