Fundatia PACT – Parteneriat pentru Actiune Comunitara si Transformare – finanteaza  11 proiecte comunitare din judetele Arges, Buzau, Calarasi, Dambovita Dolj, Olt si Valcea in cadrul primului apel de proiecte PACT pentru COMUNITATE. Astfel, pentru a elabora un proiect viabil in comunitatea lor, grupurile de initiativa si organizatiile beneficiare au identificat o problema prioritara la nivel de comunitate si au propus solutii concrete pentru a o rezolva, urmand ca in perioada imediat urmatoare sa treaca la actiune impreuna cu alti membri ai comunitatii lor.

PACT pentru COMUNITATE este un program de finantare lansat de Fundatia PACT pentru a raspunde unor nevoi punctuale ale comunitatilor locale rurale si urbane mici si medii (pana in 30.000 de locuitori) din zona de sud. Acest program de finantare sustine initiativele membrilor comunitatilor locale, in contextul in care fondurile existente in acest moment in Romania, in special cele structurale, lasa prea putin loc pentru abordarea tip dezvoltare comunitara cu scopul de a crea si/sau a sprijini dezvoltarea structurilor de societate civila la nivel local.

Astfel, primul apel de cereri de finantare al programului “PACT pentru COMUNITATE” ajuns la final, a adus cu sine 11 proiecte aprobate pe cele 4 linii de finantare existente: Proiecte in parteneriat, Schimburi de experienta si vizite de studiu, Antreprenoriat social si economie sociala, Servicii de instruire, consultanta, facilitare comunitara.

Pact pentru comunitatea argeseana, Popasuri Dunarene, Prevent Rutier, Sa ne crestem copiii frumos, Comunicare, promovare si lucrul in echipa, Calatori catre un mediu curat, Croitorie functionala la Barca, Atelierele Urziceanca, Centura Ciclo Bucuresti, Mestesuguri traditionale si La Odai, aproape de frumos – mai mult decat 11 nume inspirate, aceste proiecte spun povestea unor comunitati active, care contribuie la dezvoltarea durabila a regiunilor in care sunt situate prin punerea in valoare a resurselor locale. Mai multe detalii despre proiecte si obiectivele comunitatilor gasiti aici.

Noi credem in puterea oamenilor de a face ceva pentru comunitatea lor. Schimbarea vine odata cu mobilizarea fiecarui membru al comunitatii. Prin “PACT pentru COMUNITATE” sustinem initiativele acestor oameni care vor sa lucreze impreuna pentru un mai bine la nivel de individ, grup si comunitate. De la organizarea unui festival de arta si cultura, la promovarea turismului local sau infiintarea unor afaceri functionale, respectand traditiile regiunii, toate aceste proiecte contribuie la dezvoltarea sociala si economica pe termen lung a comunitatii. Ne dorim sa le aratam ca schimbarea incepe de jos in sus, odata cu ei, declara Ruxandra Sasu, Director Executiv Fundatia PACT.

Programul de finantare „PACT pentru COMUNITATE” este dezvoltat de Fundatia PACT cu sprijinul Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe (CEE Trust – www.ceetrust.org ).

Parteneri si parteneri media: Reper21 (prin proiectul de responsabilitate sociala in randul societatii civile „Societal”), RFI Romania, Radio Romania Actualitati, Radio Antena Satelor, Romania Pozitiva, Eurodesk, Calendar Evenimente, InspireBusiness, StiriONG, CSRevolution.


***
Despre Fundatia PACT

Contribuim la dezvoltarea sustenabila a comunitatilor prin promovarea initiativelor locale si regionale, a parteneriatului si a responsabilitatii sociale. Oferim instruire, consultanta, facilitare si mica finantare grupurilor si organizatiilor interesate sa deruleze proiecte comunitare si afaceri sociale sau culturale pentru dezvoltarea comunitatilor pe care le reprezinta. Pana in prezent, am finantat 112 proiecte comunitare in comunitati mici si mijlocii din sudul Romaniei, am facilitat crearea a peste 150 de parteneriate si am imbunatatit viata a peste 6.000 de persoane din medii dezavantajate. www.fundatiapact.ro, www.pactpentrucomunitate.ro .



Persoana de contact:
Ioana Traista, Manager Comunicare
+40 723 334 645
ioana.traista@fundatiapact.ro