"Adopta un ONG" face parte din seria de proiecte demarate de organizatorii Galei Societatii Civile, menite sa sporeasca gradul de vizibilitate a activitatii organizatiilor non-profit. Campania 2008-2009 se adreseaza agentiilor de relatii publice si publicitate, care au fost invitate sa sustina o organizatie neguvernamentala, oferindu-i sprijin in comunicarea proiectelor pe care le desfasoara.

Pentru agentiile de publicitate, "adoptia" consta in gasirea unei modalitati de promovare a proiectelor si initiativelor ONG-ului, pro bono – de la o idee inovativa, la realizarea unui print, a unei machete de presa, brosura, spot radio/ spot TV, film, etc.

"Adoptand" un ONG, agentiile de relatii publice pot gasi orice modalitate de promovare a proiectelor si initiativelor ONG-ului, pro bono – de la elaborarea unui comunicat de presa si trimiterea lui catre mass-media, pana la organizarea unei campanii de relatii publice sau oferirea de consultanta in comunicare.

Initial, 15 ONG-uri cu 20 de proiecte s-au inscris in campania 2008 "Adopta un ONG". Odata cu comunicarea initierii acestei campanii, am primit noi solicitari din partea organizatiilor neguvernamentale pentru a fi incluse in proiect. Astfel, a fost organizata o a doua etapa de inscrieri, fiind incluse alte 16 organizatii neguvernamentale. Pana acum au fost adoptate :

-  Asociatia SOS-SATELE Copiilorde agentia de relatii publice Media Pozitive;
- Asociatia Pro WOMEN Iasi de catre Veronica Guzun (Saatchi&Saatchi PR);
- Asociatia 1 Iunie 2001 Buzau de catre Mihaela Constantinescu (Saatchi&Saatchi PR);
- Asociatia Hraniti Copiii   si Asociatia ROBI  de GMP PR ;
- Fundatia pentru Voi , marea castigatoare a Galei Societatii Civile 2008 a fost adoptata de agentia de PR si advertising Profil Communication din Timisoara;
- Fundatia Baylor Marea Neagra  de agentia de publicitate si relatii publice Hook Communications  ;
- Societatea Studentilor in Medicina din Bucuresti (SSMB) de catre agentia de relatii publice Lowe PR  ;
- Asociatia Lume Buna  si Fundatia Centrul de Asistenta Umanitara si Protectie Sociala SANSE EGALE (CAUPS)  au fost adoptate de agentia de publicitate Bad Brand ;
- Asociatia ASCENDENT  a fost adoptata de agentia de relatii publice RANEvents;
- Asociatia STEA Satu Mare  a fost adoptata de Violet Advertising .

Evolutia campaniei o puteti urmari accesand blogul Adopta un ONG. Tot aici, puteti afla care sunt ONG-urile ce nu au au fost inca adoptate. 

In anul 2007, campania "Adopta un ONG" s-a adresat bloggerilor: fiecare detinator de blog putea sa posteze o scurta descriere despre activitatea ONG-ului adoptat sau/ si un link catre site-ul web al organizatiei adoptate.  In urma campaniei, au au fost adoptate 84 de organizatii.

Daca sunteti o agentie de relatii publice sau de publicitate si doriti sa sprijiniti un ONG va rugam sa ne scrieti  pe adresa adela.nicoara@millcomm.ro.

Gala Societatii Civile este un proiect Millenium Communications, care promoveaza si premiaza activitatea sectorului non-profit din Romania.