Proiectul ''LACRIMA RUTIERA'' comemoreaza duminica, 18.11.2012, in Piata Universitatii victimele tragediilor rutiere din Romania in care au decedat in perioada 1990 - 2012 peste 65.000 de OAMENI iar peste 100.000 au ramas infirmi, in marea lor majoritate nevinovati indoliind inimile a mii si mii de familii.

'”Lacrima Rutiera” comemoreaza anual victimele ''genocidului rutier'' inca din anul 2001 militand pentru reducerea severa a acestui adevarat carnagiu, evenimentul desfasurandu-se cu ocazia Zilei Mondiale de Comemorare a Victimelor Traficului Rutier stabilite de ONU in 2005 si de Guvernul Romaniei in 2007.

Ca si anul trecut cu aceasta ocazie vor fi aprinse lumanari, vor fi depuse flori in amintirea celor dragi si vom tine momente de reculegere. Vor fi comemorate persoane cunoscute ca Laura Stoica si Cristian Margescu, Teo Peter, Cristian Nemescu si Andrei Toncu, Doina si Ion Aldea Teodorovici, Grigore Vieru si altii, dar si victime necunoscute ca in tragediile rutiere de la Timisul de Sus, Bucuresti - Floreasca, Scanteia, Tulcea, Onesti (Barlad), Selimbar (Sibiu), Rupea (Brasov) si altele.

***
"Lacrima Rutiera” este un proiect  ce militeaza pentru educatie si civilizatie rutiera fiind impotriva violentei si huliganismului de ce in ce mai frecvent in trafic, din pacate, militeaza si pentru o justitie reala si echitabila de nivel european constatand ca in marea majoritate a victimelor tragediilor rutiere sau a urmasilor celor decedati sunt defavorizati in mod inuman, iar autorii tragediilor in 85% din cazuri sunt condamnati la ... libertate prin pedese simbolice cu suspendare.

Va invitam in cazul in care aveti asemenea tragedii in familie, printre prieteni, printre colegi sa participati cu fotografiile celor dragi impreuna cu noi pastrand un moment de reculegere in amintirea lor, varsand din inima o lacrima... rutiera.