Unul din cele 10 Cluburi IMPACT deschise in Galati prin Proiectul „Conecteaza-te la Comunitate” al Fundatiei Noi Orizonturi din Hunedoara si implementat in Galati de Fundatia „Inima de Copil” este Clubul „Aici si acum” de la Colegiul National „M. Kogalniceanu”.

„Gandite ca adevarate laboratoare de implicare si de educatie non-formala, Cluburile IMPACT dau posibilitatea reala copiilor si tinerilor membri sa deprinda abilitati si comportamente responsabile, esentiale pentru devenirea lor ca adulti. Suntem increzatori in potentialul lor, al activitatilor Cluburilor, al coordonatorilor lor din scoli si licee. Nu ramane decat sa gasesca la nivelul comunitatii si al oamenilor ei intelegere, implicare si un raspuns pe masura dorintei lor de a schimba lucrurile”,a spus dr. Anna Burtea, Director Executiv al Fundatiei „Inima de Copil”.

Pentru ca una din sarcinile cluburilor este sa identifice nevoi ale comunitatii si ale zonei, iar prin intermediul proiectelor, sa gaseasca solutii adaptate si sa intervina, si pentru ca efectele inundatiilor se fac inca resimtite pentru multe familii, voluntarii Clubului si coordonatorii lor s-au gandit sa intinda o mana de ajutor pentru copiii din cateva familii afectate. Concret, ei au decis sa stranga fonduri cu care sa cumpere rechizite si alte lucruri necesare pentru inceperea anului scolar. Au pus la punct o adevarata campanie in acest sens. Astfel, echipati cu tricourile albastre purtand sigla IMPACT, cu cutii de donatii confectionate de ei si, mai ales, inarmati cu entuziasm si incredere, insotiti de profesoarele lor, coordonatoarea ale Clubului, in perioada 20-30 iulie, grupuri de voluntari-liceeni au mers in diferite zone ale orasului si au invitat oamenii sa se implice si sa ajute. Dealtfel, proiectul se si numeste „Ajutati-ne sa ajutam”. Au fost implicati in campanie 20 de voluntari, elevi ai Colegiului si trei lideri ai Clubului, doamnele profesoare Rodica Bira, Liliana Sandulescu si Liliana Cristache. In urma campaniei au reusit sa stranga suma de 2 046 lei, bani cu care urmeaza sa cumpere cele necesare pentru scoala si sa le ofere copiilor.

Asadar, galatenii au raspuns provocarii voluntarilor nostri si i-au ajutat sa ajute. Campania a fost inca o dovada a faptului ca impreuna putem face mult mai multe. Indiferent ca au donat mai mult sau mai putin, sprijinul fiecarei persoane a fost important si le multumim tuturor.

Le multumim, de asemenea, voluntarilor si coordonatorilor Clubului IMPACT. Suntem convinsi ca experienta a fost una importanta, mai ales pentru tineri, iar aceasta le va fi de folos si in viitoarele proiecte pe care le vor dezvolta.

Anca-Aurora Chiosea

Responsabil comunicare – Fundatia Inima de Copil

www.inimadecopil.ro