ANCAAR Iasi organizeaza joi, 4 octombrie, ora 10.30, o conferinta de presa la sediul din str. Apelor (punctul termic) la care vor participa trei specialisti din Olanda si inaugureaza parcul de joaca pentru copiii cu autism.


Specialistii olandezi vor sustine la Iasi doua workshop-uri adresate cadrelor didactice si parintilor si vor realiza un film care sa prezinte autismul sub diferitele sale aspecte.

In perioada 3 octombrie – 6 octombrie 2012, un grup de trei specialisti din Olanda vor fi la Iasi pentru a continua proiectele axate pe problematica persoanelor cu autism.

De aceasta data, Anke van Wijk, Bert van de Meeberg si Trudy Bax, insotiti de un operator video, doresc sa puna in aplicare un proiect mai vechi: realizarea unui DVD cu informatii despre autism.

Filmul isi doreste sa prezinte autismul in diversele sale aspecte, surprinse la  persoane diferite (copii si tineri), aratând ca aceasta tulburare, in orice forma a sa, necesita o atentie speciala in toate situatiile de viata.

Joi, 4 Octombrie, ora 10,30 cei 3 specialisti vor vorbi despre acest proiect si despre cele doua workshop-uri pe care le vor sustine in aceasta perioada, in cadrul unei conferinte de presa ce va avea loc la sediul ANCAAR Iasi din str. Apelor (punctul termic).

Primul workshop va avea loc in 4 octombrie, fiind organizat in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Iasi si adresat profesorilor si educatorilor din invatamântul de masa si cel special. Cel de-al doilea workshop este adresat

Dupa conferinta de presa, impreuna cu invitatii nostri, ne vom deplasa cu microbuzul asociatiei la cladirea Scolii speciale “Constantin Paunescu” din str. Brandusa, unde functioneaza clasele pentru copiii cu autism, pentru inaugurarea parcului de joaca.

„Amenajarea parcului a fost posibila datorita sumelor donate in cadrul  spectacolului caritabil de Craciun, sustinut anul trecut la Teatrul „Luceafarul” de formatia „The Groovies”si invitatii sai, carora le multumim pentru implicare.”, ne-a declarat Carmen Gherca, presedintele ANCAAR Iasi.

Autismul este o tulburare de dezvoltare, de origine neurobiologica ce ingreuneaza interacţiunea sociala si abilitaţile de comunicare. Cauzele specifice sunt inca necunoscute, iar incidenţa autismului este in crestere. In prezent, 1 din 100 de copii este diagnosticat cu autism.

Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism din România - filiala Iasi este o organizatie neguvernamentala ce actioneaza in domeniul protectiei copilului si a persoanelor cu autism, infiintata in luna mai a anului 2003, la initiativa fundatiei STAR OF HOPE Romania.

Detalii suplimentare se pot obtine la numarul de telefon: 0729 914094 – Carmen Gherca – presedinte ANCAAR Iasi.