60 de voluntari au amenajat spatiul din fata Universitatii ”Ovidius” in cadrul proiectului ”Inverzim Constanta” desfasurat de APM Terminals Romania si Asociatia MaiMultVerde. Voluntarii au plantat copaci si arbusti, au amenajat alei, au amplasat banci si au curatat terenul, demarand astfel actiunile de transformare a acestui teren intr-un veritabil spatiu verde destinat recreerii si petrecerii timpului liber de catre constanteni.
 
Sambata, 3 noiembrie, in campusul Universitatii ”Ovidius”, angajati si colaboratori ai APM Terminals Romania si voluntari MaiMultVerde s-au adunat pentru a inverzi terenul de 1,3 ha pus la dispozitie de universitate. Cei 60 de voluntari participanti la actiune au plantat specii de arbori: paltin de munte, stejar, platan, catalpa, tei, prunus pissardi, precum si arbusti forythis, tamarix, cotoneaster si mojdrean. Realizarea unor alei si amplasarea bancilor in zona acestora au completat actiunile de amenajare a spatiului verde la de Universitatea ”Ovidius”.

Pentru realizarea actiunii, partenerii au ales cele mai bune si mai ecologice solutii tehnice: bancile de lemn au fost produse in Constanta, iar arborii si arbustii sunt specii larg raspandite, adaptate la climatul din sudul tarii, achizitionati din zona. De asemenea, pietrisul necesar pentru amenajarea aleilor provine din judetul Constanta, astfel ca amprenta de carbon a acestei actiuni este foarte redusa si, in plus, a sustinut economia locala.

Cei doi parteneri, APM Terminals si Asociatia MaiMultVerde isi propun sa continue actunile de inverzire a orasului Constanta si in viitor, amenajarea spatiului din campusul Universitatii ”Ovidius” fiind doar inceputul acestei colaborari.

”APM Terminals Romania este membra a grupului danez  A.P. Moller-Maersk ce opereaza in peste 130 de tari, cu un numar de aproximativ 117.000 de angajati. Pe langa faptul ca detine cea mai mare linie de shipping, Maersk Line, grupul APMM este implicat intr-o gama larga de activitati: transport, industria energetica, logistica, retail etc. APM Terminals opereaza in terminale din intreaga lume si ofera servicii specifice pentru mai mult de 60 de linii maritime si clienti portuari. Deoarece activitatea pe care compania noastra o desfasoara are un impact asupra mediului prin resursele utilizate, APM Terminals Romania doreste sa fie o companie responsabila. Pentru noi protejarea mediului inconjurator este o preocupare constanta, iar simtul raspunderii ne indruma spre ocrotirea si pretuirea naturii. In plus, dorim ca prin proiectele pe care le sustinem sa implicam cat mai mult comunitatea in care activam, iar printr-un efort comun sa ajutam la imbunatatirea calitatii vietii. Din respect pentru natura si pentru a oferi un mediu mai curat si mai sanatos locuitorilor orasului Constanta, APM Terminals a sustinut campania de amenajare a spatiului din zona campusului universitar ”Ovidius”  in parteneriat cu Asociatia MaiMultVerde”, a declarat Dan Lupsa, director APM Terminals Romania.
 
”Intentiile de inverzire si voluntariat incep sa prinda radacini in Constanta. Ne dorim ca exemplul APM Terminals Romania sa fie preluat de cat mai multi membri ai comunitatii de afaceri din oras, pentru ca impreuna sa facem Constanta nu doar cel mai mare, ci si cel mai verde oras de la malul marii, atat pentru cei care il viziteaza, dar mai ales pentru cei care locuiesc, traiesc si muncesc aici”
, a declarat Doru Mitrana, director Asociatia MaiMultVerde.


***
Note pentru jurnalisti

Asociatia MaiMultVerde (www.maimultverde.ro) este o organizatie neguvernamentala, nonprofit si de protectie a mediului, care are misiunea de a construi o noua cultura a voluntariatului pentru mediu in Romania. In primii patru ani de activitate, 2008 - 2011, MaiMultVerde a lucrat cu peste 19.000 de voluntari, a plantat peste 600.000 de puieti, a strans peste 300 de tone de deseuri, a deschis primul sistem de bike-sharing din Bucuresti, Cicloteque, a derulat mai multe campanii nationale de informare si educatie si a organizat prima gala de strangere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde in primii patru ani a depasit 3.300.000 de euro. Fondurile au fost obtinute din sponsorizari oferite de marile companii din Romania.

Informatii suplimentare:

Anamaria Bogdan, Director comunicare, Asociatia MaiMultVerde, tel. 0755 224816, email: anamaria.bogdan@maimultverde.ro