DIPLOMA Show, festivalul noii generații de artiști, arhitecți și designeri români, organizat de The Institute, prezentat de UniCredit Bank, finanțat de Ministerul Culturii și realizat cu sprijinul Sectorului 1 al Municipiului București, revine anul acesta cu o ediție care explorează viziunea artistică a celor care vor defini viitorul industriilor creative din România. Între 4 și 13 octombrie, clădirea fostului restaurant CINA, situată pe Strada Benjamin Franklin, nr. 10, devine scenă pentru  145 de artiști emergenți, selectați dintr-un număr de 480 de înscrieri.

 

Ajuns la a XI-a ediție, festivalul DIPLOMA Show și-a câștigat renumele ca platformă de lansare pentru tinerii creatori, oferindu-le acestora oportunitatea de a-și expune lucrările în fața unui public larg și a unor specialiști consacrați. Anul acesta, un board creativ format din 57 de profesioniști, incluzând designeri, artiști, manageri culturali, galeriști, arhitecți, curatori și profesori universitari, a evaluat și selectat cele mai bune proiecte de diplomă ale absolvenților facultăților creativ-vocaționale din România. Aceștia au avut misiunea de a identifica talentul și originalitatea în cele mai diverse domenii creative, astfel încât expoziția să prezinte o selecție cuprinzătoare și reprezentativă celor 18 specializări din cadrul festivalului. 

 

Proiectele celor 145 de creativi din noua generație vor fi expuse în clădirea emblematică a fostului restaurant CINA, între 4 și 13 octombrie. Publicul va avea ocazia să exploreze aceste proiecte într-un cadru unic, care reflectă nu doar talentul și viziunea artiștilor, designerilor și arhitecților, ci și tendințele și evoluțiile din fiecare domeniu. Expoziția acoperă trei domenii: Arte Decorative - semnat de Rompetrol, Arte plastice - semnat de Globalworth și Arhitectură și Urbanism - semnat de Cemacon. Cele trei domenii acoperă 18 specializări diferite: arhitectură, arhitectură de interior, peisagistică, urbanism, artă murală, arte grafice, arte textile, ceramică-sticlă-metal, design de produs, design grafic, fashion, foto-video, new media, animație, pedagogie, pictură, scenografie și sculptură. Portofoliile cu proiectele selectate ale participanților pot fi explorate pe site-ul festivalului.

 

Pe lângă expoziția propriu-zisă, DIPLOMA Show 2024 va găzdui o serie de evenimente conexe, menite să încurajeze dialogul și schimbul de idei între noua generație de creatori și publicul larg. Programul include masterclassuri, întâlniri cu expozanții, expoziții capsulă, un târg de artă și design, petreceri, concerte și alte contexte dedicate comunităților creative. Astfel, festivalul nu expune doar lucrări de artă, arhitectură și design,  dar și creează un spațiu de interacțiune și colaborare între diversele discipline creative. 

 

Ediția a XI-a DIPLOMA Show  va avea loc între 4 și 13 octombrie 2024, în clădirea fostului restaurant CINA (Str. Benjamin Franklin, 10). Accesul în cadrul festivalului este gratuit și se va realiza în baza unui bilet care poate fi rezervat online.

 

Mai multe detalii se găsesc pe canalele de comunicare Diploma Show: website, Facebook sau Instagram.

 

***

 

DIPLOMA Show este un proiect The Institute

Prezentat de UniCredit Bank 

Proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii

Parteneri: IQOS, Rompetrol, Globalworth, Cemacon, Chateau Purcari, Kozel

Realizat cu sprijinul  Sectorului 1 al Municipiului București 

Cu susținerea Primăriei Capitalei prin Arcub

Parteneri media strategici: PRO TV, Kiss FM, Euromedia, YOOH
Parteneri media: Radio România Cultural, Igloo, Haute Culture, Revista BIZ, Revista Zeppelin, Molecule F, Designist, Modernism, B365.ro, feeder.ro, munteanurecomandă.ro, Propagarta, Revista Atelierul, IQAds, RADOR, Agerpres, Zile și Nopți, Spotmedia, PRwave, Glamour, The Woman, Happening, Arthood, Metropolis, ALIST Magazine, Dreamingof.net, Daily Magazine, EventsMax, Revista Golan, Revista Arhitectura

Parteneri comunicare: 5 to go, Librăriile Humanitas

Design expozițional: Attila Kim Architects

Echipa de creație: Claudia Draghia, Sebastian Pren

Partener monitorizare: MediaTrust

 

Despre The Institute
The Institute promovează industriile creative din România, contribuind la modernizarea țării prin evenimente organizate de peste 25 de ani. Comunitatea creată de The Institute reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România, construind o infrastructură solidă pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ. Proiectele Romanian Design Week, DIPLOMA Show, Gala Societății Civile, Internetics și inițiativele ASAP România, Cartierul Creativ și Combinat sunt doar câteva dintre contribuțiile importante ale The Institute.

 

Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit. În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți. UniCredit Bank își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea. UniCredit răspunde unei game variate de nevoi a clienților săi printr-o rețea de parteneri specializați: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.