Inaugurând Platforma Avansată de Educație LəRN, Conferințele de primăvară propun managerilor și antreprenorilor din sectorul cultural un format creativ și practic de discuții față în față cu lideri ai managementului cultural din țară și străinătate, de la consultanți internaționali la inițiatorii unor proiecte de succes în România: Art Safari, Romanian Design Week, Jazz in the Park, Nod Makerspace și MARe – Muzeul de Artă Recentă, Summer Well, Undercloud, Linotip.

Desfășurat pe parcursul a două weekenduri din luna mai, 11-12 mai și 18-19 mai, primul sezon al Conferințelor de primăvară LəRN a programat patru zile de întâlniri în patru hotspot-uri culturale din București, 16 prezentări și conferințe, tururi ghidate și brunch-uri pop-up împreună cu speakerii LəRN.

l vezi program

Primul weekend al Conferințelor de primăvară LəRN (11-12 mai) aduce la București invitați din Danemarca, Belgia, Italia, Cluj și Timișoara și va avea loc la The Ark și Nod Makerspace. Printre principalele subiecte de discuție ale întâlnirilor din 11 și 12 mai sunt: importanța patrimoniului cultural (cu Trevor Davies, DK – director European Capitals of Culture Copenhagen 1996, Aarhus 2017, Piet Jaspaert, BE – vicepreședinte Europa Nostra, Doru Frolu, RO - arhitect, co-managing partner The Ark și Tamina Lolev, RO – arhitect, co-fondator Nod Makerspace), diplomația relațiilor internaționale (Simona Neumann, RO – director executiv Timișoara 2021, Capitală Europeană a Culturii), comunități creative (Vlad Tăușance, RO – strategist Argo și consultant Fundația Friends for Friends), dezvoltarea unui spațiu de artă privată (Erwin Kessler, RO – director MARe – Muzeul de Artă Recentă), strategii digitale creative (Mihnea Gheorghiu, RO – global digital creative director Publicis Milano și global creative director Diesel).

Al doilea weekend de întâlniri creative (18-19 mai) se concentrează pe scena culturală a Bucureștiului. Găzduite de MARe – Muzeul de Artă Recentă și de The Institute, conferințele LəRN din 18 și 19 mai aduc în prim plan proiecte culturale de succes din București: primul pavilion românesc de artă din România (Ioana Ciocan, RO – general manager Pavilionul de Artă București – Art Safari), unul dintre cele mai active spații de expoziții din București (Roxana Gamarț, RO - cofondator Galeria Mobius), primul târg de design românesc (Andrei Borțun, RO – CEO The Institute), cel mai popular festival de muzică al verii bucureștene (John Varbiu, RO – organizator Summer Well), primul teatru privat din ultimii 70 de ani (Chris Simion, RO – regizoare de teatru, fondatoare Grivița 53), unul dintre puținele spații independente dedicate dansului contemporan (Arcadie Rusu, MD – coregraf, fondator și manager Linotip – Centru Independent Coregrafic).

În fiecare weekend de Conferințe LəRN este programat un tur ghidat, pregătit de Interesting Times Bureau: Turul ghidat din zona Piața de Flori – Bursa de Mărfuri (11 mai) și Turul ghidat din Cartierul Creativ (19 mai).

Participanții la Conferințele de primăvară LəRN vor beneficia, de asemenea, și de tururi private la Romanian Design Week și Mobius Gallery.

Înscrierea la Conferințele de primăvară se poate face până pe 10 mai 2019 la info@lern.ro, în limita celor 60 de locuri disponibile. Taxa de înscriere este de 795 RON și include participarea la conferințe, vizitele private ale centrelor culturale și tururile ghidate din cadrul programului, masa de prânz alături de speakerii participanți și taxa de membership care asigură accesul la Comunitatea online LəRN.  

Participanții la Conferințele de primăvară LəRN vor beneficia de un discount de 30% din taxa de participare la modulul cu numărul doi al Programului de formare în management cultural – Școala de vară.

***
Despre Platforma Avansată de Educație LəRN
Platforma Avansată de Educație LəRN este inițiată de un grup de profesioniști în educație, comunicare, antreprenoriat, inovație socială și cultură, sub umbrela Universității Spiru Haret și a Fundației România de Mâine. Platforma LəRN oferă o soluție inovatoare în formarea profesională a managerilor și liderilor pentru o mai bună integrare pe piața muncii de astăzi printr-o serie de trei formate educaționale: Programul de Formare în Managementul Cultural, Programul de Formare în Inovare Socială și Programul de Formare în Coaching și Dezvoltare Personală. Programele LəRN pun accent pe metode creative de formare, pe interactivitate și pe comunicarea directă dintre speaker și participanți. LəRN beneficiază de parteneriate cu universități străine, institute culturale și asociații de business, iar cursurile sunt susținute de lideri profesioniști români și străini.
Pentru mai multe informații:  PR Manager Laura Grigore / 0743146653 / info@lern.ro  ; pr@spiruharet.ro