Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” are plăcerea de a anunța deschiderea expoziției temporare „Albania - File din natură”, organizată în colaborare cu Ambasada Republicii Albania în România.

 

Ciclul expozițional „File din natură” prezintă publicului natura diverselor țări ale lumii prin arta fotografică. Anul acesta, proiectul este în premieră expus outdoor, pe împrejmuirea din partea sudică a muzeului. În acest fel publicul țintă este reprezentat în primul rând de trecătorii din zona Pieței Victoriei, pe care sperăm să îi inspirăm să viziteze și expozițiile interioare ale muzeului.

 

Expoziția „Albania - File din natură” include fotografii reprezentative pentru natura și unicitatea acestei țări, una dintre nestematele Peninsulei Balcanice. Cunoscută sub numele de „Țara vulturilor" (Shqipëria), Albania se mândrește cu peisaje spectaculoase, o ospitalitate legendară și tradiții autentice.

 

Trecătorii vor putea descoperi frumusețea celui mai sălbatic fluviu din Europa, Vjosa și vor fi încântați de magia Lacului Ohrid, un adevărat sanctuar al biodiversității și unul dintre cele mai vechi și adânci lacuri de pe continent. Expoziția poartă privitorul la înălțimea Alpilor Albanezi, cunoscuți și sub numele de „Munții Blestemați”, cu piscuri înalte care dezvăluie priveliști amețitoare și în Riviera albaneză, cu plajele sale cu nisip fin și ape limpezi.

 

„Albania - File din natură” poate fi admirată la exteriorul muzeului în perioada 7 iunie – 31 august 2024.