În perioada 31 august - 03 septembrie, Brașovul se deschide printr-un festival inovator iubitorilor de arte din toată țara. La cea de-a treia ediție Amural, 100 de artiști români și străini se alătură pentru a demonstra că artele contemporane nu se consumă neapărat în muzeu sau galerie, ci pot fi o ocazie bună de întâlnire cu publicul în inima naturii și a orașului.
 
Cele mai multe proiecții vizuale profesioniste și simultane din țară
În continuare, coloana vertebrală a festivalului o reprezintă video-mapping-ul – 12 video-proiecții la scară mare și încă 10 la scară umană vor transforma în timpul celor 4 nopți fațade ale unor clădiri medievale și ecrane special create. Printre artiștii care își vor prezenta compozițiile sunt Pola Puk (Cehia), Juladi (Germania), Cote (unul dintre cei mai buni artiști video din România) și alți peste 10 artiști și colectivuri de video-mapping. Anvergura proiecțiilor va fi susținută de un echipament adus special în România pentru acest eveniment de către Epson, susținătorul principal.
 
Locații de referință pentru Brașov, deschise publicului doar în festival
În fiecare an facem demersuri pentru a face accesibile vizitatorilor fortificațiile medievale: Turnul Alb și Turnul Negru se deschid doar la Amural pentru a găzdui expoziția de fotografie - anul acesta ea este dedicată femeilor fotograf, cu Paula Markert din Germania ca invitată specială - și expoziția de design realizată de Firestarter. 
 
La cele două turnuri adăugăm Cinematograful Popular - pentru prima dată în peste douăzeci de ani, acesta va fi redeschis, pentru o instalație dedicată luminii de cinema. Tot aici vom păstra, datorită popularității de care a dat dovadă, pictura murală realizată de Mister Thoms în 2016 - un tribut adus efectelor speciale și creatorului lor, George Melies.
 
Noutăți și exemple de atracții artistice din program 
Noul mural va fi realizat de Dome, un artist german care și-a lăsat amprenta creativă pe ziduri din cele mai mari orașe ale lumii. Va putea fi privit în timp ce lucrează pe pereții podului format de drumul Poienii - unde vom amenaja și a doua locație nouă, Secret Stage, care va continua muzica atunci când scena principală este închisă. 
 
Spectacolul de teatru multimedia iHamlet al asociației Punctart din București va deschide festivalul, la Centrul Cultural Reduta, cu un eseu audiovizual despre inadaptare şi refuzul de a se conforma realităţii, dar şi despre conflictul dintre generaţii
 
UNATC trimite centrul său de cercetare – CINETic, echipat cu căști pentru realitate virtuală și căști de video 360, care vor putea fi experimentate în zona Cinema Popular, iar Modulab ne va completa arsenalul creativ-tehnologic printr-o instalație în spiritual lor caracteristic.
 
Expoziția dedicată unor ilustratori români foarte apreciați (ex: Alina Marinescu, Lea Rasovszky, Sorina Vazelina) va fi organizată în cadrul Centrului Multicultural al Universității Transilvania. 
 
La Cinema Popular va fi scena experimentală, cu muzicieni de stradă, artiști experimentali și evenimentele Visual Poetry - îmbinarea poeziei cu alte arte.
 
Inaugurăm în program și instalații de video-mapping interactiv - Juladi va invita trecătorii la experimente cu numeroase camere, iar Aural Eye aduc Holoface - chipul uriaș de zeu digital care îți preia mimica prin face recognition.
 
Tot ca o schimbare pozitivă, proiecțiile de filme din cadrul AMURAL vor fi organizate într-un amfiteatru natural, chiar lângă Turnul Alb, fiind susținut cu filme de Ambasada Suediei.
 
Upgrade pentru una dintre atracțiile principale: concertele de la Turnul Negru
Concertele însoțite de proiecții video la Turnul Negru / Tower Stage adună artiști tot mai renumiți ai muzicii electronice: Marcus Henriksson (a.k.a Minilogue, Suedia), precum și Nathan Fake și Alex Smoke (Marea Britanie), care participă cu seturi audio-video speciale.

Lor li se adaugă Danaga (o intervenție specială cu ocazia celor 3 ani de Amural, cu 3 seturi muzicale la cele 3 scene), YVAT (cu proiecții video 3D), Ada Kaleh și mulți alții.
 
În premieră, scena principală va fi ea însăși o lucrare de artă, realizată de cei de la Trip exclusiv din lemn și care va rămâne ca un cadou orașului, sub forma unui frumos foișor.
 
Toate categoriile de arte, precum și artiștii reprezentanți, sunt listate pe site-ul AMURAL.ro. Tot aici va fi anunțat programul fiecărei zile și harta festivalului, în apropierea evenimentului, precum și o aplicație care să-i ghideze pe vizitatori.
Pentru update-uri în timp real despre cum se va petrece Amural, urmăriți pagina de Facebook.
 
Festivalul nu ar fi posibil fără sprijinul de bază al Primăriei Brașov, care cofinanțează AMURAL prin concursul de proiecte culturale și îl susține cu aprobări, personalizarea iluminatului și amenajarea zonei După Ziduri și curățenie. Știm ce efort complex presupune festivalul nostru și suntem foarte recunoscători.
De asemenea, Consiliul Județean Brașov cofinațează AMURAL prin concursul de proiecte și acordă accesul în fortificațiile sale.
 
Sponsorului tehnic și prietenului apropiat al Amural, Epson România, i se alătură sponsorii Aqua Carpatica, Gambrinus, Centrul Cultural German și Coresi Avangarden.
 
Partenerii culturali: Ambasada Suediei, Centrul Multicultural, Universitatea Transilvania, Centrul Cultural Reduta, Muzeul Casa Muresenilor, Agentia Metropolitană Brașov, Fundația Cărturești, Biblioteca Județeană, Apparatus.
 
Susținători ai festivalului: Coresi, Kronospan, Lay's, Ambient, Comprest, GTM, UBER, Balanganel, iar susținătorii prin servicii de hospitality sunt Simone, Classic Inn Hotel, Annapolis Residence Central, Twins Aparthotel, Centrum House Hostel, Home Cocktail Bar. 
 
Parteneri MEDIA: Zile și Nopți, VICE România, IQads, The Institute, Scena9, SUB25. 
 
#AMURAL – Festival vizual După Ziduri este o inițiativă privată a unui grup de tineri creativi originari din Brașov. Miza lor este de a conecta orașul cu cele mai noi și mai spectaculoase manifestări artistice, propunând un festival cultural de dimensiune europeană ce aduce împreună arta alături de cele mai noi forme de creație și tehnologie care să transforme orașul în centrul cultural regional și național pe care și-l doresc atât brașovenii, cât și vizitatorii.