Pentru că fiecare creator şi designer de produs este înainte de toate un meştesugar sau artizan contemporan vă propunem să vă înscrieţi la premiul Artizanul Anului, ediţia a VI-a.

De şase ani, Revista Atelierul invită toți creatorii și designerii talentați să se înscrie, la concursul anual Artizanul Anului, unde vom afla cu ajutorul juriului și votului publicului care sunt cei mai apreciați designeri și creatori ai anului 2016.

Dacă anul acesta ați transpus concepte și idei originale în obiecte de design, fie ele purtabile, practice sau pur estetice, dar a căror scop este să încânte și să aducă bucurie și design publicului vostru țintă, vă încurajăm să vă înscrieți până pe 15 decembrie la competiția Artizanul Anului, completând formularul de aici: www.revista-atelierul.ro/2016/12/02/apel-inscrieri-artizanul-anului-2016.

Designul de produs a spart bariera artei contemporane şi a căpătat statutul de obiect de artă, iar creatorul său are în esență statututul de meşteşugar / artizan contemporan.  Premiul Artizanul Anului a fost conceput în 2011, la inițiativa Revistei Atelierului, cu scopul de a acorda acest titlul unui creator contemporan care s-a remarcat prin produsele realizate, conceptul și brandul dezvoltat. Acest premiu a fost acordat: 2015 – Nicomade, 2014 – Zubiju, 2013 –  Deliciu Mic, 2012 – Itsy Bitsy Ami, 2011 – Bohemian Sin.

Câștigătorul competiției va primi, pe lângă titlul Artizanul Anului 2016, un pachet de promovare pe www.revista-atelierul.ro, care va include un articol numai și numai despre el și creațiile sale, un banner pe prima pagină a Revistei Atelierul și un newsletter dedicat trimis tuturor abonaților noștri.

Revista Atelierul (www.revista-atelierul.ro) este o comunitate – platformă, spaţiu interactiv, interdisciplinar şi intercultural de consum de educaţie prin cultura designerilor de produs.  Construim, din 2010, comunitatea  creatorilor de produse, de  idei şi de content incurajând debutul artistic, designul de produs văzut ca arta contemporană, promovarea patrimoniului cultural ca sursa de inspiraţie pentru arta designerilor de produse, mobilitatea culturală şi accesul facil la cultură.