Asociația Ateliere Fără Frontiere și partenerii săi, Primăria Municipiului București și Primăria Sector 3, anunță organizarea ultimelor 4 Ateliere de Lucru din suita celor 16 incluse în cadrul proiectului „Noul București, O capitală a tuturor”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.
„Ne aflăm în faza finală a celor 16 Ateliere de Lucru, începute în luna ianuarie a acestui an. Prin efortul echipei noastre, am creat un cadru propice pentru dialog constructiv, inovație, soluții și inițiere de parteneriate, cu scopul de a îmbunătăți calitatea vieții în capitală. Împreună, am depășit numeroase provocări și am identificat necesitatea actualizării unor reglementări care nu mai reflectă nevoile actuale. Sperăm ca și ultimele 4 Ateliere de Lucru să fie la fel de productive și să identifice soluții pentru a construi un Nou București, O capitală a tuturor”, afirmă Ioana Lazăr, Manager de Proiect la Ateliere Fără Frontiere.
Atelierele de Lucru care vor încheia seria, abordează teme importante precum incluziunea socială, integrarea persoanelor din categorii vulnerabile pe piața muncii, importanța reutilizării deșeurilor și economia circulară și oferă un spațiu de dialog constructiv între Autoritățile Publice Locale (APL) și Organizațiile Neguvernamentale (ONG-uri), încurajând o mai bună transparență decizională și îmbunătățire a colaborării și a parteneriatului dintre APL și ONG-uri, în vederea identificării de soluții care să favorizeze creșterea calității vieții cetățenilor Capitalei.
„Dialogul între APL și ONG-uri inițiat în cadrul Atelierelor de Lucru reprezintă o oportunitate de a construi o înțelegere comună a problemelor și nevoilor, de a aborda complexitatea problemelor sociale și de mediu și de a găsi împreună soluții care să servească mai bine cetățenii. Într-unul din următoarele ateliere de exemplu vom încerca să dezvoltăm un concept și parteneriate pentru adoptarea unei platforme de gestionare și analiză a datelor privind deșeurile care să ofere mai multă transparență și implicare în managementul eficient al deșeurilor. Dar o să evaluăm în alte două și nevoia de servicii sociale care să sprijine tranziția către o viață independentă a tânărului sau adultului vulnerabil. Asta este important pentru a dezvolta un cadru coerent de inserție socio-profesională.”, apreciază Beatrice Manole, Coordonator Advocacy Ateliere Fără Frontiere, moderatorul celor 16 Ateliere de Lucru.
Temele ultimelor 4 Ateliere de Lucru sunt următoarele:
- „Nevoile de servicii sociale și planuri pe raza Municipiului București și accesarea contractelor și proiectelor publice”, pe 19 iulie, alături de reprezentanți ai DGASMB și DGASPC-urilor de sector.
- „Platformă de gestionare a datelor pentru deșeurile municipale”, pe 19 iulie, alături de reprezentanți ai Primăriei Municipiului București.
- „Nevoile de servicii sociale și planuri pe raza sectorului 3 și accesarea contractelor și proiectelor publice”, pe 2 august, alături de reprezentanți ai DGASPC Sector 3.
- „Educație și comunicare pentru prevenirea și reutilizarea deșeurilor”, pe 2 august, alături de reprezentanți ai Primăriei Sectorului 3.
Detaliile despre evenimente și agendele Atelierelor de Lucru se vor trimite participanților în funcție de opțiunile selectate în formularul de înregistrare.
ONG-urile din București sunt invitate să se înscrie completând formularul de pre-înscriere, accesând acest link https://forms.gle/sfjJJEphzbUAbMg87 până la data de 17 iulie pentru atelierele din 19 iulie și până la data de 28 iulie pentru atelierele din 2 august. Participarea la aceste dezbateri publice este gratuită, dar numărul de locuri este limitat.
Proiectul „Noul București – O capitală a tuturor” (cod proiect MySMIS131435, cod SIPOCA 1085, în valoare de 375.870,46 lei, din care 294.682,45 lei cofinanțare UE), este implementat de către Asociația Ateliere Fără Frontiere în parteneriat cu Primăria Sectorului 3 și Primăria Municipiului București, fiind finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă, Componenta 1 CP14/2021 pentru regiunea mai dezvoltată - Consolidarea capacității ONG-urilor și partenerilor sociali de a se implica în formularea și promovarea dezvoltării la nivel local.
Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020
Eveniment organizat în cadrul proiectului „Noul București, o capitală a tuturor”, cod MySMIS 131435.
Proiectul este implementat de către Asociația Ateliere Fără Frontiere în parteneriat cu Primăria Sectorului 3 și Primăria Municipiului București și este finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă, Componenta 1 CP14/2021 pentru regiunea mai dezvoltată - Consolidarea capacității ONG-urilor și partenerilor sociali de a se implica în formularea și promovarea dezvoltării la nivel local.
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.