Asociația SNK se mută între 4 și 6 octombrie la Timișoara, unde ia parte la prima ediție a festivalului La Pas. festival de gastronomie artizanală. Echipa noastră pregătește ateliere, lansări de carte și discuții despre hrană sănătoasă, etică și sustenabilă. Cartea „Îndopați și înfometați” de Raj Patel va fi lansată sâmbătă, 5 octombrie, în cadrul festivalului.
 
Editura Seneca va fi prezentă la Timișoara cu un stand dedicat colecției de cărți de mediu. În a doua zi de festival, vom lansa pentru publicul timișorean cartea „Îndopați și înfometați” a lui Raj Patel, „steaua rock a scriiturii despre justiție socială”. În lume, în acest moment, există 1 miliard de oameni subnutriți și 1,5 miliarde de oameni supraponderali. Acesta este rezultatul unui sistem agro-alimentar inegal, injust și abuziv. În spate se duce o luptă nevăzută cu prea puține victorii pentru eroinele și eroii care vor să păstreze drumul din camp în farfurie cât mai ecologic și mai just. 
 
La prezentarea cărții vor participa Anastasia Staicu, directoarea Editurii Seneca, Sergiu Florean, de la Asociația ECOSENS, precum și Ben Mehedin, de la Fundația ADEPT. De asemenea, numeroși reprezentanți ai organizațiilor din domeniul combaterii risipei alimentare și al agriculturii sustenabile vor fi prezenți. 
 
„Îndopați și înfometați este unul dintre cele mai controversate titluri din colecția noastră de mediu de la Editura Seneca. Nu e ușor de digerat, dar e important să știm ce lupte se dau pentru mâncarea din farfuria noastră”, a declarat Anastasia Staicu, directoarea Editurii Seneca.
 
Asociația SNK va fi prezentă la festival și prin Seneca Ecologos care va organiza ateliere precum „Piramida hranei” sau „Cum un frigider poate schimba clima”. De asemenea, un eco playground va fi la dispoziția adulților, dar și copiilor, în fiecare zi de festival. 
 
***
La Pas. festival de gastronomie artizanală este organizat de CRIES în parteneriat cu Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii
și înseamnă: 30 de mici producători de hrană, 12 meșteșugari, 4 berării artizanale locale, 3 cafe-baruri, 20 de ateliere, vernisaj, lansare de carte, teatru pentru copii, food perfomance, alternative, jazz & electro, Disco-Soup & Picnic Urban.