Intalnirile sunt organizate pentru copiii cu varste cuprinse intre 7 si 12 ani si au loc in fiecare seara, in perioada 24 - 28 august. 

Prin joc si joaca, bunele maniere pot fi intelese si asimilate mai usor si placut de catre copii. Cu ajutorul exercitiilor specifice artei teatrale, actrita Marcela Andrei, avind o indelungata experienta de lucru cu copiii la Teatrul Ion Creanga, ii va ghida pe cei mici prin labirintul regulilor si conventiilor sociale.
 
Cateva reguli esentiale – intelese si exersate din copilarie – ne pot ajuta in viata noastra de zi cu zi sa comunicam mai bine cu cei din jur, sa avem o existenta armonioasa si sa fim, la rindul nostru, un model de bune maniere si politete pentru cei din jur.
 
In cele 5 intalniri ale atelierului se va discuta despre:
 
– Cum facem cunostinta. Exercitii de relaxare si socializare.
 
– Salutul. Cum facem prezentarile. Cum si cat vorbim cand ne facem un prieten nou. Exercitii de improvizatie.
 
– Cum ne comportam la masa / petrecere. Ce cadou alegem pentru un prieten, un parinte, o cunostinta. Cum si cand oferim flori?
 
– Cum ne comportam la scoala. Cum vorbim cu un coleg sau cu un profesor. Cat de important este sa fiu punctual?
 
– Cum ne comportam in societate. Reguli de politete pe strada, la magazin, la cinema sau la teatru. In mijloacele de transport public.
 
 – Cum ne comportam in vizita. Cum ne comportam ca invitati. Cum ne descurcam cu musafirii, poftiti sau nepoftiti. Conversatia la telefon: cat, cum si pana la ce ora.
 
La ultima intalnire facem recapitulare, cu o mica demonstratie a unor jocuri si reguli de bune maniere invatate, la care parintii vor fi invitati sa asiste.
 
Pentru mai multe detalii si inscriere accesati site-ul Fundatiei Calea Victoriei.